Smulpaapje kookt! – Mascarpone scones



Deze Engelse ontbijtcakejes maakte ik uit een Engels kookboek en waar ik al eerder pogingen had gedaan maar ze niet hoog genoeg werden waren deze in één keer precies zo als ze moeten zijn.

Dus zonder ook maar iets aan dit recept te veranderen, het gebeurt niet vaak, geef ik ‘aan jullie mee met de nadrukkelijke aanbeveling ze een keer te maken!

Voor ongeveer 12 scones

345g bloem
16g bakpoeder
mespuntje zout
85g koude boter, in blokjes
2el donkere basterdsuiker
80g mascarpone
100ml melk
1 ei, losgeklopt

Oven voorverwarmen op 200C en een bakplaat bedekken met bakpapier

Deeg voor scones

In een keukenmachine meng je de bloem, bakpoeder, zout en koude boter en pulseer je het mengsel tot het op broodkruimels lijkt. Heb je geen keukenmachine? Geen nood. Dan verkruimel je de boter, met je handen door het bloemmengsel tot je kruimels krijgt. Daarna de mascarpone en suiker erbij en nog een paar seconde in de keukenmachine pulseren.

Doe dit over in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet hier de melk bij. Meng alles goed tot je een samenhangend deeg krijgt. Doe dat deeg nu op je werkblad en kneed een paar keer goed door. Rol het nu uit, tot een centimeter of twee dikte. Met een steker of glas steek je er nu rondjes uit. Let op! Niet met de steker draaien, dat weerhoudt het straks van rijzen!

High tea kan geserveerd worden

Leg allemaal op de bakplaat, schuif in de oven en bak 12-15 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Laat even afkoelen, snijd dan doormidden en serveer met een lik mascarpone en lekkere jam, bijvoorbeeld deze aardbeienjam!

Gepubliceerd op 23 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!