Smulpaapje kookt! – Mascarpone scones



Deze Engelse ontbijtcakejes maakte ik uit een Engels kookboek en waar ik al eerder pogingen had gedaan maar ze niet hoog genoeg werden waren deze in één keer precies zo als ze moeten zijn.

Dus zonder ook maar iets aan dit recept te veranderen, het gebeurt niet vaak, geef ik ‘aan jullie mee met de nadrukkelijke aanbeveling ze een keer te maken!

Voor ongeveer 12 scones

345g bloem
16g bakpoeder
mespuntje zout
85g koude boter, in blokjes
2el donkere basterdsuiker
80g mascarpone
100ml melk
1 ei, losgeklopt

Oven voorverwarmen op 200C en een bakplaat bedekken met bakpapier

Deeg voor scones

In een keukenmachine meng je de bloem, bakpoeder, zout en koude boter en pulseer je het mengsel tot het op broodkruimels lijkt. Heb je geen keukenmachine? Geen nood. Dan verkruimel je de boter, met je handen door het bloemmengsel tot je kruimels krijgt. Daarna de mascarpone en suiker erbij en nog een paar seconde in de keukenmachine pulseren.

Doe dit over in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet hier de melk bij. Meng alles goed tot je een samenhangend deeg krijgt. Doe dat deeg nu op je werkblad en kneed een paar keer goed door. Rol het nu uit, tot een centimeter of twee dikte. Met een steker of glas steek je er nu rondjes uit. Let op! Niet met de steker draaien, dat weerhoudt het straks van rijzen!

High tea kan geserveerd worden

Leg allemaal op de bakplaat, schuif in de oven en bak 12-15 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Laat even afkoelen, snijd dan doormidden en serveer met een lik mascarpone en lekkere jam, bijvoorbeeld deze aardbeienjam!

Gepubliceerd op 23 september 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!