Smulpaapje kookt! – Mascarpone scones
Deze Engelse ontbijtcakejes maakte ik uit een Engels kookboek en waar ik al eerder pogingen had gedaan maar ze niet hoog genoeg werden waren deze in één keer precies zo als ze moeten zijn.
Dus zonder ook maar iets aan dit recept te veranderen, het gebeurt niet vaak, geef ik ‘aan jullie mee met de nadrukkelijke aanbeveling ze een keer te maken!
Voor ongeveer 12 scones
345g bloem
16g bakpoeder
mespuntje zout
85g koude boter, in blokjes
2el donkere basterdsuiker
80g mascarpone
100ml melk
1 ei, losgeklopt
Oven voorverwarmen op 200C en een bakplaat bedekken met bakpapier
Deeg voor scones
In een keukenmachine meng je de bloem, bakpoeder, zout en koude boter en pulseer je het mengsel tot het op broodkruimels lijkt. Heb je geen keukenmachine? Geen nood. Dan verkruimel je de boter, met je handen door het bloemmengsel tot je kruimels krijgt. Daarna de mascarpone en suiker erbij en nog een paar seconde in de keukenmachine pulseren.
Doe dit over in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet hier de melk bij. Meng alles goed tot je een samenhangend deeg krijgt. Doe dat deeg nu op je werkblad en kneed een paar keer goed door. Rol het nu uit, tot een centimeter of twee dikte. Met een steker of glas steek je er nu rondjes uit. Let op! Niet met de steker draaien, dat weerhoudt het straks van rijzen!
High tea kan geserveerd worden
Leg allemaal op de bakplaat, schuif in de oven en bak 12-15 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Laat even afkoelen, snijd dan doormidden en serveer met een lik mascarpone en lekkere jam, bijvoorbeeld deze aardbeienjam!
Gepubliceerd op 23 september 2014