Smulpaapje kookt! – Mascarpone scones



Deze Engelse ontbijtcakejes maakte ik uit een Engels kookboek en waar ik al eerder pogingen had gedaan maar ze niet hoog genoeg werden waren deze in één keer precies zo als ze moeten zijn.

Dus zonder ook maar iets aan dit recept te veranderen, het gebeurt niet vaak, geef ik ‘aan jullie mee met de nadrukkelijke aanbeveling ze een keer te maken!

Voor ongeveer 12 scones

345g bloem
16g bakpoeder
mespuntje zout
85g koude boter, in blokjes
2el donkere basterdsuiker
80g mascarpone
100ml melk
1 ei, losgeklopt

Oven voorverwarmen op 200C en een bakplaat bedekken met bakpapier

Deeg voor scones

In een keukenmachine meng je de bloem, bakpoeder, zout en koude boter en pulseer je het mengsel tot het op broodkruimels lijkt. Heb je geen keukenmachine? Geen nood. Dan verkruimel je de boter, met je handen door het bloemmengsel tot je kruimels krijgt. Daarna de mascarpone en suiker erbij en nog een paar seconde in de keukenmachine pulseren.

Doe dit over in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet hier de melk bij. Meng alles goed tot je een samenhangend deeg krijgt. Doe dat deeg nu op je werkblad en kneed een paar keer goed door. Rol het nu uit, tot een centimeter of twee dikte. Met een steker of glas steek je er nu rondjes uit. Let op! Niet met de steker draaien, dat weerhoudt het straks van rijzen!

High tea kan geserveerd worden

Leg allemaal op de bakplaat, schuif in de oven en bak 12-15 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Laat even afkoelen, snijd dan doormidden en serveer met een lik mascarpone en lekkere jam, bijvoorbeeld deze aardbeienjam!

Gepubliceerd op 23 september 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!