Smulpaapje kookt! – Mascarpone scones



Deze Engelse ontbijtcakejes maakte ik uit een Engels kookboek en waar ik al eerder pogingen had gedaan maar ze niet hoog genoeg werden waren deze in één keer precies zo als ze moeten zijn.

Dus zonder ook maar iets aan dit recept te veranderen, het gebeurt niet vaak, geef ik ‘aan jullie mee met de nadrukkelijke aanbeveling ze een keer te maken!

Voor ongeveer 12 scones

345g bloem
16g bakpoeder
mespuntje zout
85g koude boter, in blokjes
2el donkere basterdsuiker
80g mascarpone
100ml melk
1 ei, losgeklopt

Oven voorverwarmen op 200C en een bakplaat bedekken met bakpapier

Deeg voor scones

In een keukenmachine meng je de bloem, bakpoeder, zout en koude boter en pulseer je het mengsel tot het op broodkruimels lijkt. Heb je geen keukenmachine? Geen nood. Dan verkruimel je de boter, met je handen door het bloemmengsel tot je kruimels krijgt. Daarna de mascarpone en suiker erbij en nog een paar seconde in de keukenmachine pulseren.

Doe dit over in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet hier de melk bij. Meng alles goed tot je een samenhangend deeg krijgt. Doe dat deeg nu op je werkblad en kneed een paar keer goed door. Rol het nu uit, tot een centimeter of twee dikte. Met een steker of glas steek je er nu rondjes uit. Let op! Niet met de steker draaien, dat weerhoudt het straks van rijzen!

High tea kan geserveerd worden

Leg allemaal op de bakplaat, schuif in de oven en bak 12-15 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Laat even afkoelen, snijd dan doormidden en serveer met een lik mascarpone en lekkere jam, bijvoorbeeld deze aardbeienjam!

Gepubliceerd op 23 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.