Smulpaapje kookt! – Marokkaanse gehaktballetjes



Het boek Melk en Dadels, dat onlangs verscheen en meteen de publiekstitel ´Kookboek van het jaar´ won, beschrijft en deelt de familierecepten van 20 bekende Marokkaanse gezinnen. Ik schreef er al eerder over.

Super leuk dus dat ik dit recept, dat ik uit het boek maakte, vandaag met jullie mag delen!

Voor 4 personen

2 uien, fijngesnipperd
¼ bosje peterselie, fijngehakt
3 tomaten, in stukjes
400 g rundergehakt
peper, zout
2tl gemberpoeder
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
olijfolie
4 eieren
Couscous

Marokkaanse gehaktballetjes

Meng het gehakt met de helft van de ui, peterselie, peper en zout en alle specerijen. Vorm kleine balletjes van het gehakt. Heb je een tagine gebruik die, anders verwarm een hapjespan en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de balletjes gehakt rondom bruin aan. Voeg de rest van de uien, de stukjes tomaat, een scheutje water en desgewenst nog wat paprikapoeder, peper en zout toe. Laat met het deksel op de tagine/pan rustig gaar worden. Maak in de tussentijd de couscous volgens gebruiksaanwijzing klaar.

Als laatste breek je, als de gehaktballetjes gaar zijn, de eieren erboven en laat met een deksel op de tagine/pan het eiwit stollen. Dien daarna meteen op, met nog wat peterselie erover heen gestrooid, samen met de couscous.

Gepubliceerd op 19 november 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.