Smulpaapje kookt! – Marokkaanse gehaktballetjes

Het boek Melk en Dadels, dat onlangs verscheen en meteen de publiekstitel ´Kookboek van het jaar´ won, beschrijft en deelt de familierecepten van 20 bekende Marokkaanse gezinnen. Ik schreef er al eerder over.
Super leuk dus dat ik dit recept, dat ik uit het boek maakte, vandaag met jullie mag delen!
Voor 4 personen
2 uien, fijngesnipperd
¼ bosje peterselie, fijngehakt
3 tomaten, in stukjes
400 g rundergehakt
peper, zout
2tl gemberpoeder
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
olijfolie
4 eieren
Couscous
Marokkaanse gehaktballetjes
Meng het gehakt met de helft van de ui, peterselie, peper en zout en alle specerijen. Vorm kleine balletjes van het gehakt. Heb je een tagine gebruik die, anders verwarm een hapjespan en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de balletjes gehakt rondom bruin aan. Voeg de rest van de uien, de stukjes tomaat, een scheutje water en desgewenst nog wat paprikapoeder, peper en zout toe. Laat met het deksel op de tagine/pan rustig gaar worden. Maak in de tussentijd de couscous volgens gebruiksaanwijzing klaar.
Als laatste breek je, als de gehaktballetjes gaar zijn, de eieren erboven en laat met een deksel op de tagine/pan het eiwit stollen. Dien daarna meteen op, met nog wat peterselie erover heen gestrooid, samen met de couscous.
Gepubliceerd op 19 november 2014