Manon’s pasta met Gorgonzola uit de oven



Kinderen en pasta, een gouden combinatie. Dat is ook een van de redenen dat dit een familiefavoriet is bij Manon en haar gezin. Dit is ook zo’n pastaschotel die het goed doet als je eters krijgt. Makkelijk voor te bereiden en een gegarandeerd smuleffect!

Voor een grote ovenschotel,genoeg voor 4 grote eters

50g boter
50g bloem
400ml melk
150g Gorgonzola
100g geraspte kaas
250g broccoli, in roosjes, beetgaar gekookt
400g pasta, beetgaar gekookt

Oven voorverwarmen op 200C

Roux, de basis voor je saus, maak je zo

De basis is een roux, die eigenlijk van iedere saus een feestje maakt. Smelt de boter op half hoog vuur, hij hoeft niet bruin te worden. Zodra alles gesmolten is de bloem erbij en met een garde goed mengen. Laat het bloemmengsel een minuutje zachtjes bakken, dat haalt de ergste bloemsmaak eraf. Dan scheutje voor scheutje de melk erbij, terwijl je voortdurend goed roert. Je wilt geen klontjes maar een mooie gladde saus. Soms heb je niet eens alle melk nodig. De saus dikt per keer dan je er melk bij doet en even laat bubbelen verder in. Heb je een mooie gladde, iets dikke saus dan de gorgonzola in stukjes erbij en laten smelten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Kaassaus voor over de pasta

Nu komt alles bij elkaar. Meng de pasta, broccoli door de kaassaus heen en doe dat geheel over in een vuurvaste ovenschotel. Dek af met een royale laag geraspte kaas. Welke kaas je gebruikt is aan jou, maar zorg dat het in ieder geval goede smeltkaas is. Parmezaanse kaas is altijd een goed idee!

Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot je bovenkant mooi goudbruin kleurt. Serveer eventueel nog met een lekkere tomatensalade.

 

 

Gepubliceerd op 20 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.