Smulpaapje kookt! – Mango ijsthee

Ik dronk een variant op deze ijsthee afgelopen winter en werd meteen in zomerse sferen gekatapulteerd. Stel je voor, een grote kan van deze ijskoude thee op je balkon, in je tuin of meegenomen voor een picknick, genietend van de warmte van de zon.
Maak maar alvast een extra kan, want deze was bij ons in letterlijk 10 minuten op!
Voor één kan
1 liter kokend water, iets afgekoeld daarna
2 zakjes jasmijnthee, ik gebruikte Dilmah’s Fragrant Jasmine Green Tea (o.a. te koop bij AH)
sap van 1 citroen
250g mangoblokjes
partjes limoen
Mango ijsthee
Zet met de zakjes thee niet té sterke thee en laat die afkoelen. Mix met het sap van de citroen. Pureer de mangoblokjes (in de winter met diepvriesmango, die je laat ontdooien) met een staafmixer tot ze volledig zijn opgenomen. Zet de kan in de koelkast en laat door en door koud worden.
Serveer in grote glazen, met extra ijsblokjes en partjes limoen. Maak ook eens deze sinaasappel & limoen ijsthee
Gepubliceerd op 20 mei 2015