Smulpaapje kookt! – Makreelsalade met appel



We weten allemaal hoe gezond vette vis is en toch eten we het te weinig. Niet altijd heb je zin om vis te bakken, dan is deze vissalade ideaal.

Je kunt ‘op een toastje bij de borrel serveren, of als lunchsalade op wat brood. En wat dacht je ervan om de makreelsalade in een “sla-bootje” te serveren, dan wordt het ineens een chique borrelhapje.

Voor 1 bakje makreelsalade heb je nodig

1 gestoomde makreel, ontveld en van alle graten ontdaan
½ appel, Elstar of Granny Smith, kleine blokjes
5 cornichons, fijngesneden (een ander klein augurkje kan ook)
2 mespunten wasabi
2el mayonaise
sap van ongeveer 1/3 citroen
versgemalen zwarte peper en zeezout

Zo maak je zelf makreelsalade

Doe de stukjes makreel in een grote kom. Meng de mayonaise met de wasabi en proef, het mag best een beetje pit hebben maar de vlammen moeten niet uit je oren komen. Meng dit door de makreel en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Nog een keer proeven! Dan de appel en augurk erbij en nog even mengen. Serveer in een mooi schaaltje.

Sla-bootje

Hiervoor gebruik je ‘little gem’ of ‘little romaine’ sla. Dit is sla die al van nature een soort kuipvorm heeft, ideaal om salades in te serveren. Doe in ieder, schoongewassen, blaadje sla een lekkere schep van de vissalade en presenteer ze allemaal op een mooie grote schaal.

Gepubliceerd op 11 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.