Smulpaapje kookt! – Makreelsalade met appel



We weten allemaal hoe gezond vette vis is en toch eten we het te weinig. Niet altijd heb je zin om vis te bakken, dan is deze vissalade ideaal.

Je kunt ‘op een toastje bij de borrel serveren, of als lunchsalade op wat brood. En wat dacht je ervan om de makreelsalade in een “sla-bootje” te serveren, dan wordt het ineens een chique borrelhapje.

Voor 1 bakje makreelsalade heb je nodig

1 gestoomde makreel, ontveld en van alle graten ontdaan
½ appel, Elstar of Granny Smith, kleine blokjes
5 cornichons, fijngesneden (een ander klein augurkje kan ook)
2 mespunten wasabi
2el mayonaise
sap van ongeveer 1/3 citroen
versgemalen zwarte peper en zeezout

Zo maak je zelf makreelsalade

Doe de stukjes makreel in een grote kom. Meng de mayonaise met de wasabi en proef, het mag best een beetje pit hebben maar de vlammen moeten niet uit je oren komen. Meng dit door de makreel en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Nog een keer proeven! Dan de appel en augurk erbij en nog even mengen. Serveer in een mooi schaaltje.

Sla-bootje

Hiervoor gebruik je ‘little gem’ of ‘little romaine’ sla. Dit is sla die al van nature een soort kuipvorm heeft, ideaal om salades in te serveren. Doe in ieder, schoongewassen, blaadje sla een lekkere schep van de vissalade en presenteer ze allemaal op een mooie grote schaal.

Gepubliceerd op 11 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.