Smulpaapje kookt! – Mexicaanse mais en ananas salsa



Er is niets lekkerder dan verse mais, zó van de barbecue. Dit is een gerecht dat je dan ook alleen met verse ingrediënten wilt maken. Mais of ananas uit blik is verboden! 🙂

Serveer deze salsa bij een mexicaanse maaltijd. Als garnering bijvoorbeeld op de El Pastor tortilla’s. Kinderen zijn dol op de zoete, toegankelijke smaken. Wil je er wat pit aan geven, voor een volwassen versie, snijd er dan een rood pepertje door.

Voor kommetje salsa (genoeg voor 4 personen)

2 maiskolven, gekookt
1 verse ananas, in kleine stukjes
koriander, half bosje (of naar smaak)
optioneel; rood pepertje in dunne ringetjes

Zelfgemaakte salsa

Gril de maiskolven even en om op de BBQ (of in een grilpan) zodat ze die lekkere grilstrepen en rokerig smaak krijgen. Snijd de maiskorrels met een scherp mes van de kolf en doe in een mooie kom. Daarbij de in kleine stukjes gesneden verse ananas. Breng op smaak met koriander (en het pepertje, als je die gebruikt).

Serveer op kamertemperatuur. Ideaal om voor de tijd al klaar te maken. De smaken trekken dan nog lekkerder in.

Gepubliceerd op 21 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…