Smulpaapje kookt! – Mexicaanse mais en ananas salsa
Er is niets lekkerder dan verse mais, zó van de barbecue. Dit is een gerecht dat je dan ook alleen met verse ingrediënten wilt maken. Mais of ananas uit blik is verboden! 🙂
Serveer deze salsa bij een mexicaanse maaltijd. Als garnering bijvoorbeeld op de El Pastor tortilla’s. Kinderen zijn dol op de zoete, toegankelijke smaken. Wil je er wat pit aan geven, voor een volwassen versie, snijd er dan een rood pepertje door.
Voor kommetje salsa (genoeg voor 4 personen)
2 maiskolven, gekookt
1 verse ananas, in kleine stukjes
koriander, half bosje (of naar smaak)
optioneel; rood pepertje in dunne ringetjes
Zelfgemaakte salsa
Gril de maiskolven even en om op de BBQ (of in een grilpan) zodat ze die lekkere grilstrepen en rokerig smaak krijgen. Snijd de maiskorrels met een scherp mes van de kolf en doe in een mooie kom. Daarbij de in kleine stukjes gesneden verse ananas. Breng op smaak met koriander (en het pepertje, als je die gebruikt).
Serveer op kamertemperatuur. Ideaal om voor de tijd al klaar te maken. De smaken trekken dan nog lekkerder in.
Gepubliceerd op 21 mei 2014