Smulpaapje kookt! – Mexicaanse mais en ananas salsa



Er is niets lekkerder dan verse mais, zó van de barbecue. Dit is een gerecht dat je dan ook alleen met verse ingrediënten wilt maken. Mais of ananas uit blik is verboden! 🙂

Serveer deze salsa bij een mexicaanse maaltijd. Als garnering bijvoorbeeld op de El Pastor tortilla’s. Kinderen zijn dol op de zoete, toegankelijke smaken. Wil je er wat pit aan geven, voor een volwassen versie, snijd er dan een rood pepertje door.

Voor kommetje salsa (genoeg voor 4 personen)

2 maiskolven, gekookt
1 verse ananas, in kleine stukjes
koriander, half bosje (of naar smaak)
optioneel; rood pepertje in dunne ringetjes

Zelfgemaakte salsa

Gril de maiskolven even en om op de BBQ (of in een grilpan) zodat ze die lekkere grilstrepen en rokerig smaak krijgen. Snijd de maiskorrels met een scherp mes van de kolf en doe in een mooie kom. Daarbij de in kleine stukjes gesneden verse ananas. Breng op smaak met koriander (en het pepertje, als je die gebruikt).

Serveer op kamertemperatuur. Ideaal om voor de tijd al klaar te maken. De smaken trekken dan nog lekkerder in.

Gepubliceerd op 21 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.