Smulpaapje kookt! – Mac & Cheese (uit Simply Nigella)

Als Nigella zegt dat dit de lekkerste Mac & Cheese is die ze ooit heeft gegeten, dan ga je als eerste met dit recept uit Simply Nigella aan de slag. Zo lyrisch als Nigella is ben ik dan weer niet, maar lekker is het zeker en een toffe variatie op de klassieke pasta met kaassaus uit de oven.
Simpel, lekker, goed voor te bereiden. Eigenlijk is het dus wel gewoon een aanrader 😉
Voor 4 personen
500g zoete aardappel
300g pasta
60g boter
45g bloem
500ml melk
1tl mosterd
¼ tl paprika (plus ¼ tl voor erover)
75g feta
125g geraspte pittige kaas (bijv Cheddar) + 25g extra
4 blaadjes salie, gescheurd
zout & peper
Oven voorverwarmen 200C
Pasta met romige kaassaus
Kook de zoete aardappel in 10 minuten beetgaar. Haal ze daarna uit het water en prak ze iets fijn zonder er puree van te maken. In het resterende water kook je de pasta beetgaar. Smelt in een pannetje de boter en voeg de bloem daarna toe, terwijl je met een garde roert. Laat even een minuutje meebakken. Haal dan van het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe, tot je een glad geheel hebt. Zet terug op het vuur en blijf roeren terwijl de saus indikt. Voeg mosterd en paprika toe en breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
Pasta met zoete aardappel
Giet de pasta af, voordat ‘ie door en door gaar is en meng met de geprakte zoete aardappel. Feta er over verkruimelen en mengen. Dan de saus toevoegen, als ook de geraspte kaas. Zorg dat alles er goed onder zit. Proef, moet er nog zout of peper bij? Daarna in een ovenschaal doen en de resterende kaas erover heen strooien. Strooi er nog wat paprikapoeder over en de scheur de salieblaadjes erover. Zet in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten, tot alles lekker door en door warm is.
Gepubliceerd op 19 november 2015