Smulpaapje kookt! – Mac & Cheese (uit Simply Nigella)



Als Nigella zegt dat dit de lekkerste Mac & Cheese is die ze ooit heeft gegeten, dan ga je als eerste met dit recept uit Simply Nigella aan de slag. Zo lyrisch als Nigella is ben ik dan weer niet, maar lekker is het zeker en een toffe variatie op de klassieke pasta met kaassaus uit de oven.

Simpel, lekker, goed voor te bereiden. Eigenlijk is het dus wel gewoon een aanrader 😉

Voor 4 personen

500g zoete aardappel
300g pasta
60g boter
45g bloem
500ml melk
1tl mosterd
¼ tl paprika (plus ¼ tl voor erover)
75g feta
125g  geraspte pittige kaas (bijv Cheddar) + 25g extra
4 blaadjes salie, gescheurd
zout & peper

Oven voorverwarmen 200C

Pasta met romige kaassaus

Kook de zoete aardappel in 10 minuten beetgaar. Haal ze daarna uit het water en prak ze iets fijn zonder er puree van te maken. In het resterende water kook je de pasta beetgaar. Smelt in een pannetje de boter en voeg de bloem daarna toe, terwijl je met een garde roert. Laat even een minuutje meebakken. Haal dan van het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe, tot je een glad geheel hebt. Zet terug op het vuur en blijf roeren terwijl de saus indikt. Voeg mosterd en paprika toe en breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.

Pasta met zoete aardappel

Giet de pasta af, voordat ‘ie door en door gaar is en meng met de geprakte zoete aardappel. Feta er over verkruimelen en mengen. Dan de saus toevoegen, als ook de geraspte kaas. Zorg dat alles er goed onder zit. Proef, moet er nog zout of peper bij? Daarna in een ovenschaal doen en de resterende kaas erover heen strooien. Strooi er nog wat paprikapoeder over en de scheur de salieblaadjes erover. Zet in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten, tot alles lekker door en door warm is.

Gepubliceerd op 19 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.