Smulpaapje kookt! – Mac & Cheese (uit Simply Nigella)



Als Nigella zegt dat dit de lekkerste Mac & Cheese is die ze ooit heeft gegeten, dan ga je als eerste met dit recept uit Simply Nigella aan de slag. Zo lyrisch als Nigella is ben ik dan weer niet, maar lekker is het zeker en een toffe variatie op de klassieke pasta met kaassaus uit de oven.

Simpel, lekker, goed voor te bereiden. Eigenlijk is het dus wel gewoon een aanrader 😉

Voor 4 personen

500g zoete aardappel
300g pasta
60g boter
45g bloem
500ml melk
1tl mosterd
¼ tl paprika (plus ¼ tl voor erover)
75g feta
125g  geraspte pittige kaas (bijv Cheddar) + 25g extra
4 blaadjes salie, gescheurd
zout & peper

Oven voorverwarmen 200C

Pasta met romige kaassaus

Kook de zoete aardappel in 10 minuten beetgaar. Haal ze daarna uit het water en prak ze iets fijn zonder er puree van te maken. In het resterende water kook je de pasta beetgaar. Smelt in een pannetje de boter en voeg de bloem daarna toe, terwijl je met een garde roert. Laat even een minuutje meebakken. Haal dan van het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe, tot je een glad geheel hebt. Zet terug op het vuur en blijf roeren terwijl de saus indikt. Voeg mosterd en paprika toe en breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.

Pasta met zoete aardappel

Giet de pasta af, voordat ‘ie door en door gaar is en meng met de geprakte zoete aardappel. Feta er over verkruimelen en mengen. Dan de saus toevoegen, als ook de geraspte kaas. Zorg dat alles er goed onder zit. Proef, moet er nog zout of peper bij? Daarna in een ovenschaal doen en de resterende kaas erover heen strooien. Strooi er nog wat paprikapoeder over en de scheur de salieblaadjes erover. Zet in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten, tot alles lekker door en door warm is.

Gepubliceerd op 19 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.