Smulpaapje kookt! Palmkoolsoep met spelt uit de Krat



Wij aten onlangs een aantal dagen met producten uit ‘de Krat’, zie ook onze review. En een van onze favoriete gerechten van die week, de maaltijdsoep met palmkool en spelt, mogen we deze week met je delen in het Smulpaapje weekmenu.

Deze palmkoolsoep met spelt vonden wij echt een ontdekking. Heerlijk vullend, maar tegelijk verrassend door de palmkool en het gebruik van spelt. En laat je kinderen eens verschillende kleuren wortel ontdekken, ze zullen verrast zijn dat er meer is dan alleen oranje wortel.

Voor 4 personen heb je nodig

150 g spelt
300 g palmkool, in repen gesneden
100 g regenboogpeen, in plakjes (of gebruik winterwortel)
4 sjalotjes, grof gehakt
50 g boter
1 teentje knoflook, fijngehakt
10 draadjes saffraan
2 el peterselie, fijngehakt
1 liter groentebouillon
2 tomaten, in stukken
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
Zout & peper

Hoe maak je de soep

Week de spelt 1 nacht in ruim water. De volgende dag smelt je de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de sjalotjes en knoflook 3-4 minuten zachtjes mee totdat de sjalot glazig ziet. Doe er de palmkool, wortel, peterselie en saffraan bij en schep goed door. Giet de groentebouillon erover en breng aan de kook.

Goed gevulde soep

Giet de spelt af en voeg samen met de tomaat toe aan de bouillon. Laat 25 minuten zachtjes koken totdat de spelt helemaal gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in 4 borden of kommen en bestrooi met wat geraspte kaas. Serveer met dikke snee boerenbrood voor een volwaardige maaltijd

Gepubliceerd op 7 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.