Smulpaapje kookt! Palmkoolsoep met spelt uit de Krat



Wij aten onlangs een aantal dagen met producten uit ‘de Krat’, zie ook onze review. En een van onze favoriete gerechten van die week, de maaltijdsoep met palmkool en spelt, mogen we deze week met je delen in het Smulpaapje weekmenu.

Deze palmkoolsoep met spelt vonden wij echt een ontdekking. Heerlijk vullend, maar tegelijk verrassend door de palmkool en het gebruik van spelt. En laat je kinderen eens verschillende kleuren wortel ontdekken, ze zullen verrast zijn dat er meer is dan alleen oranje wortel.

Voor 4 personen heb je nodig

150 g spelt
300 g palmkool, in repen gesneden
100 g regenboogpeen, in plakjes (of gebruik winterwortel)
4 sjalotjes, grof gehakt
50 g boter
1 teentje knoflook, fijngehakt
10 draadjes saffraan
2 el peterselie, fijngehakt
1 liter groentebouillon
2 tomaten, in stukken
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
Zout & peper

Hoe maak je de soep

Week de spelt 1 nacht in ruim water. De volgende dag smelt je de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de sjalotjes en knoflook 3-4 minuten zachtjes mee totdat de sjalot glazig ziet. Doe er de palmkool, wortel, peterselie en saffraan bij en schep goed door. Giet de groentebouillon erover en breng aan de kook.

Goed gevulde soep

Giet de spelt af en voeg samen met de tomaat toe aan de bouillon. Laat 25 minuten zachtjes koken totdat de spelt helemaal gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in 4 borden of kommen en bestrooi met wat geraspte kaas. Serveer met dikke snee boerenbrood voor een volwaardige maaltijd

Gepubliceerd op 7 februari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!