Smulpaapje kookt! Palmkoolsoep met spelt uit de Krat



Wij aten onlangs een aantal dagen met producten uit ‘de Krat’, zie ook onze review. En een van onze favoriete gerechten van die week, de maaltijdsoep met palmkool en spelt, mogen we deze week met je delen in het Smulpaapje weekmenu.

Deze palmkoolsoep met spelt vonden wij echt een ontdekking. Heerlijk vullend, maar tegelijk verrassend door de palmkool en het gebruik van spelt. En laat je kinderen eens verschillende kleuren wortel ontdekken, ze zullen verrast zijn dat er meer is dan alleen oranje wortel.

Voor 4 personen heb je nodig

150 g spelt
300 g palmkool, in repen gesneden
100 g regenboogpeen, in plakjes (of gebruik winterwortel)
4 sjalotjes, grof gehakt
50 g boter
1 teentje knoflook, fijngehakt
10 draadjes saffraan
2 el peterselie, fijngehakt
1 liter groentebouillon
2 tomaten, in stukken
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
Zout & peper

Hoe maak je de soep

Week de spelt 1 nacht in ruim water. De volgende dag smelt je de boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de sjalotjes en knoflook 3-4 minuten zachtjes mee totdat de sjalot glazig ziet. Doe er de palmkool, wortel, peterselie en saffraan bij en schep goed door. Giet de groentebouillon erover en breng aan de kook.

Goed gevulde soep

Giet de spelt af en voeg samen met de tomaat toe aan de bouillon. Laat 25 minuten zachtjes koken totdat de spelt helemaal gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in 4 borden of kommen en bestrooi met wat geraspte kaas. Serveer met dikke snee boerenbrood voor een volwaardige maaltijd

Gepubliceerd op 7 februari 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?