Smulpaapje kookt! – Maaltijdsalade van de barbecue



Zoals ik al eerder liet zien, met een barbecue kun je meer dan alleen vlees grillen. Je kunt er ook een verrassende salade op maken. Tenminste, onderdelen van die salade. Maar jeetje wat is ‘ie lekker!
 

Zorg dat je het beste vlees gebruikt dat je je kunt veroorloven. Je slager kan je hier zeker bij helpen.

Voor 2 personen, als maaltijdsalade

100g rucola (of gebruik spinazie)
250g Noord Amerikaanse sukade
1 bosje groene asperges
balsamico azijn (ik gebruikte 12 jaar oude)
olijfolie, extra vierge
krullen Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper

Maaltijdsalade van de barbecue

Deze salade kun je overigens ook heel prima maken met een grill pan, maar dan mis je net dat rokerige smaakje dat een barbecue zo lekker aan vlees geeft. Stook de barbecue tot een dikke 200C. Blancheer de asperges een paar minuten in kokend water en giet daarna af.

Op een grote schaal gaat de rucola, die je aanmaakt met olijfolie naar smaak en een eetlepel balsamico. Daarover heen gaan krullen parmezaanse kaas (die maak je heel makkelijk met een kaasschaaf of dunschiller)

Asperges van de barbecue

Grill de asperges om en om op de barbecue en snijd daarna in grove stukken. De sukade, die je kruidt met alleen zout en peper, grill je daarna 2,5 minuut per kant tot ‘ie mooi rosé is. Snijd daarna in flinterdunne reepjes. Zowel de asperges, als het vlees leg je nu op de salade. Meteen serveren en smúllen maar!
 

Gepubliceerd op 5 juli 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!