Smulpaapje kookt! – Maaltijdsalade van de barbecue



Zoals ik al eerder liet zien, met een barbecue kun je meer dan alleen vlees grillen. Je kunt er ook een verrassende salade op maken. Tenminste, onderdelen van die salade. Maar jeetje wat is ‘ie lekker!
 

Zorg dat je het beste vlees gebruikt dat je je kunt veroorloven. Je slager kan je hier zeker bij helpen.

Voor 2 personen, als maaltijdsalade

100g rucola (of gebruik spinazie)
250g Noord Amerikaanse sukade
1 bosje groene asperges
balsamico azijn (ik gebruikte 12 jaar oude)
olijfolie, extra vierge
krullen Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper

Maaltijdsalade van de barbecue

Deze salade kun je overigens ook heel prima maken met een grill pan, maar dan mis je net dat rokerige smaakje dat een barbecue zo lekker aan vlees geeft. Stook de barbecue tot een dikke 200C. Blancheer de asperges een paar minuten in kokend water en giet daarna af.

Op een grote schaal gaat de rucola, die je aanmaakt met olijfolie naar smaak en een eetlepel balsamico. Daarover heen gaan krullen parmezaanse kaas (die maak je heel makkelijk met een kaasschaaf of dunschiller)

Asperges van de barbecue

Grill de asperges om en om op de barbecue en snijd daarna in grove stukken. De sukade, die je kruidt met alleen zout en peper, grill je daarna 2,5 minuut per kant tot ‘ie mooi rosé is. Snijd daarna in flinterdunne reepjes. Zowel de asperges, als het vlees leg je nu op de salade. Meteen serveren en smúllen maar!
 

Gepubliceerd op 5 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.