Smulpaapje kookt! – Maaltijdsalade van de barbecue



Zoals ik al eerder liet zien, met een barbecue kun je meer dan alleen vlees grillen. Je kunt er ook een verrassende salade op maken. Tenminste, onderdelen van die salade. Maar jeetje wat is ‘ie lekker!
 

Zorg dat je het beste vlees gebruikt dat je je kunt veroorloven. Je slager kan je hier zeker bij helpen.

Voor 2 personen, als maaltijdsalade

100g rucola (of gebruik spinazie)
250g Noord Amerikaanse sukade
1 bosje groene asperges
balsamico azijn (ik gebruikte 12 jaar oude)
olijfolie, extra vierge
krullen Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper

Maaltijdsalade van de barbecue

Deze salade kun je overigens ook heel prima maken met een grill pan, maar dan mis je net dat rokerige smaakje dat een barbecue zo lekker aan vlees geeft. Stook de barbecue tot een dikke 200C. Blancheer de asperges een paar minuten in kokend water en giet daarna af.

Op een grote schaal gaat de rucola, die je aanmaakt met olijfolie naar smaak en een eetlepel balsamico. Daarover heen gaan krullen parmezaanse kaas (die maak je heel makkelijk met een kaasschaaf of dunschiller)

Asperges van de barbecue

Grill de asperges om en om op de barbecue en snijd daarna in grove stukken. De sukade, die je kruidt met alleen zout en peper, grill je daarna 2,5 minuut per kant tot ‘ie mooi rosé is. Snijd daarna in flinterdunne reepjes. Zowel de asperges, als het vlees leg je nu op de salade. Meteen serveren en smúllen maar!
 

Gepubliceerd op 5 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.