Smulpaapje kookt! – Maaltijdsalade van de barbecue

Zoals ik al eerder liet zien, met een barbecue kun je meer dan alleen vlees grillen. Je kunt er ook een verrassende salade op maken. Tenminste, onderdelen van die salade. Maar jeetje wat is ‘ie lekker!
Zorg dat je het beste vlees gebruikt dat je je kunt veroorloven. Je slager kan je hier zeker bij helpen.
Voor 2 personen, als maaltijdsalade
100g rucola (of gebruik spinazie)
250g Noord Amerikaanse sukade
1 bosje groene asperges
balsamico azijn (ik gebruikte 12 jaar oude)
olijfolie, extra vierge
krullen Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper
Maaltijdsalade van de barbecue
Deze salade kun je overigens ook heel prima maken met een grill pan, maar dan mis je net dat rokerige smaakje dat een barbecue zo lekker aan vlees geeft. Stook de barbecue tot een dikke 200C. Blancheer de asperges een paar minuten in kokend water en giet daarna af.
Op een grote schaal gaat de rucola, die je aanmaakt met olijfolie naar smaak en een eetlepel balsamico. Daarover heen gaan krullen parmezaanse kaas (die maak je heel makkelijk met een kaasschaaf of dunschiller)
Asperges van de barbecue
Grill de asperges om en om op de barbecue en snijd daarna in grove stukken. De sukade, die je kruidt met alleen zout en peper, grill je daarna 2,5 minuut per kant tot ‘ie mooi rosé is. Snijd daarna in flinterdunne reepjes. Zowel de asperges, als het vlees leg je nu op de salade. Meteen serveren en smúllen maar!
Gepubliceerd op 5 juli 2015