Smulpaapje kookt! – Lunchtrommel suggesties



Sinds kort pakken wij ook braaf iedere ochtend een trommeltje in voor onze kleuter. De ene dag iets uitgebreider en verrassender dan de andere dag. Soms ben je al blij dat je onthoudt  boterhammen te smeren en is er geen tijd voor fratsen.

Lunchtrommel variatie

Toch lukt het, met een beetje plannen, om ook met regelmaat net iets anders erin te stoppen dan alleen brood. Want zeg nou zelf, verandering van spijs doet eten. Oók voor kinderen. Vandaag dus een aantal, snelle, tips voor een lekker, anders gevulde lunchtrommel.

Wraps

Kant & Klare tortilla wraps – Zelf maken mag natuurlijk áltijd!
Kruidenkaas
Gerookte zalm of plakjes gerookte kip

Verwarm de tortilla 10 seconden in de magnetron en besmeer met een dun laagje kruidenkaas. Leg er twee plakjes gerookte zalm op en rol strak op.  Je kunt er eventueel ook nog wat komkommer of sla bij op leggen. Snijd eventueel uiteinden weg om passend te maken voor de lunchtrommel.

Eiertaartjes

1 plakje bladerdeeg
1 ei, losgeklutst met zout en peper
Geraspte (Parmezaanse) kaas
Optioneel; hamblokjes/verse kruiden
Muffinblik

Verwarm je oven voor op 200C en bedek de holtes van het muffinblik met een stukje bakpapier. Vouw het ontdooide plakje bladerdeeg erin, als een kommetje. Giet daar het eiermengsel in en bestrooi met wat geraspte kaas. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot mooi goudbruin en het eimengsel gestold is. Laat helemaal afkoelen voor je het in de lunchtrommel stopt. Handig is om het bakpapiertje er om heen te laten, eventueel vastgestrikt met wat keukenpapier. Dat eet ook lekker vetvrij. Maak er meteen wat meer, vries in en verwarm in een voorverwarmde oven op de dag dat je ze wilt meegeven. Scheelt doordeweeks weer tijd!

Spinazie-omeletje

1 ei, losgeklopt met een scheutje melk of room
zout & peper handje
verse spinazie, fijngesneden
Optioneel: geraspte kaas

Verwarm een koekenpan met een klein beetje boter of olie. Meng het eimengsel met de gesneden spinazie, eventueel met nog wat geraspte kaas en giet in de koekenpan. Bak tot het ei gaar en gestold is. Laat afkoelen en rol op in een stukje bakpapier. Stop met een gezellig servetje in de lunchtrommel en geef eventueel een klein vorkje mee.

 

Gepubliceerd op 28 oktober 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!