Smulpaapje kookt! – Lunchtrommel suggesties



Sinds kort pakken wij ook braaf iedere ochtend een trommeltje in voor onze kleuter. De ene dag iets uitgebreider en verrassender dan de andere dag. Soms ben je al blij dat je onthoudt  boterhammen te smeren en is er geen tijd voor fratsen.

Lunchtrommel variatie

Toch lukt het, met een beetje plannen, om ook met regelmaat net iets anders erin te stoppen dan alleen brood. Want zeg nou zelf, verandering van spijs doet eten. Oók voor kinderen. Vandaag dus een aantal, snelle, tips voor een lekker, anders gevulde lunchtrommel.

Wraps

Kant & Klare tortilla wraps – Zelf maken mag natuurlijk áltijd!
Kruidenkaas
Gerookte zalm of plakjes gerookte kip

Verwarm de tortilla 10 seconden in de magnetron en besmeer met een dun laagje kruidenkaas. Leg er twee plakjes gerookte zalm op en rol strak op.  Je kunt er eventueel ook nog wat komkommer of sla bij op leggen. Snijd eventueel uiteinden weg om passend te maken voor de lunchtrommel.

Eiertaartjes

1 plakje bladerdeeg
1 ei, losgeklutst met zout en peper
Geraspte (Parmezaanse) kaas
Optioneel; hamblokjes/verse kruiden
Muffinblik

Verwarm je oven voor op 200C en bedek de holtes van het muffinblik met een stukje bakpapier. Vouw het ontdooide plakje bladerdeeg erin, als een kommetje. Giet daar het eiermengsel in en bestrooi met wat geraspte kaas. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot mooi goudbruin en het eimengsel gestold is. Laat helemaal afkoelen voor je het in de lunchtrommel stopt. Handig is om het bakpapiertje er om heen te laten, eventueel vastgestrikt met wat keukenpapier. Dat eet ook lekker vetvrij. Maak er meteen wat meer, vries in en verwarm in een voorverwarmde oven op de dag dat je ze wilt meegeven. Scheelt doordeweeks weer tijd!

Spinazie-omeletje

1 ei, losgeklopt met een scheutje melk of room
zout & peper handje
verse spinazie, fijngesneden
Optioneel: geraspte kaas

Verwarm een koekenpan met een klein beetje boter of olie. Meng het eimengsel met de gesneden spinazie, eventueel met nog wat geraspte kaas en giet in de koekenpan. Bak tot het ei gaar en gestold is. Laat afkoelen en rol op in een stukje bakpapier. Stop met een gezellig servetje in de lunchtrommel en geef eventueel een klein vorkje mee.

 

Gepubliceerd op 28 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
18 oktober 2024
nacho's beemster
 
Loaded cheesy Beemster nacho’s

Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!