Smulpaapje kookt! – Lunchtrommel suggesties



Sinds kort pakken wij ook braaf iedere ochtend een trommeltje in voor onze kleuter. De ene dag iets uitgebreider en verrassender dan de andere dag. Soms ben je al blij dat je onthoudt  boterhammen te smeren en is er geen tijd voor fratsen.

Lunchtrommel variatie

Toch lukt het, met een beetje plannen, om ook met regelmaat net iets anders erin te stoppen dan alleen brood. Want zeg nou zelf, verandering van spijs doet eten. Oók voor kinderen. Vandaag dus een aantal, snelle, tips voor een lekker, anders gevulde lunchtrommel.

Wraps

Kant & Klare tortilla wraps – Zelf maken mag natuurlijk áltijd!
Kruidenkaas
Gerookte zalm of plakjes gerookte kip

Verwarm de tortilla 10 seconden in de magnetron en besmeer met een dun laagje kruidenkaas. Leg er twee plakjes gerookte zalm op en rol strak op.  Je kunt er eventueel ook nog wat komkommer of sla bij op leggen. Snijd eventueel uiteinden weg om passend te maken voor de lunchtrommel.

Eiertaartjes

1 plakje bladerdeeg
1 ei, losgeklutst met zout en peper
Geraspte (Parmezaanse) kaas
Optioneel; hamblokjes/verse kruiden
Muffinblik

Verwarm je oven voor op 200C en bedek de holtes van het muffinblik met een stukje bakpapier. Vouw het ontdooide plakje bladerdeeg erin, als een kommetje. Giet daar het eiermengsel in en bestrooi met wat geraspte kaas. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot mooi goudbruin en het eimengsel gestold is. Laat helemaal afkoelen voor je het in de lunchtrommel stopt. Handig is om het bakpapiertje er om heen te laten, eventueel vastgestrikt met wat keukenpapier. Dat eet ook lekker vetvrij. Maak er meteen wat meer, vries in en verwarm in een voorverwarmde oven op de dag dat je ze wilt meegeven. Scheelt doordeweeks weer tijd!

Spinazie-omeletje

1 ei, losgeklopt met een scheutje melk of room
zout & peper handje
verse spinazie, fijngesneden
Optioneel: geraspte kaas

Verwarm een koekenpan met een klein beetje boter of olie. Meng het eimengsel met de gesneden spinazie, eventueel met nog wat geraspte kaas en giet in de koekenpan. Bak tot het ei gaar en gestold is. Laat afkoelen en rol op in een stukje bakpapier. Stop met een gezellig servetje in de lunchtrommel en geef eventueel een klein vorkje mee.

 

Gepubliceerd op 28 oktober 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!