Smulpaapje kookt! – Linguini met courgette & makreel



Normaliter kook ik in het weekend vooruit voor de eerste twee dagen van de week. Het scheelt die dagen een hoop gestress en gedoe. Maar dat lukt natuurlijk niet altijd. Dat zijn de dagen dat ik ga improviseren. Met restjes, met de voorraadkast en met wat er nog aan groente ligt.

Blijkt dat je dan in nog geen 15 minuten alsnog iets heerlijks op tafel kunt zetten. Happy days, zoals Jamie Oliver zou zeggen!

Voor 2 volwassenen

1 courgette, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1el neutrale olie
1 rode paprika, in dunne reepjes
2 gele tomaten, gehalveerd en in reepjes
1tl gedroogde tijm
200ml slagroom
½ pak linguini (pak á 500g)
½ gestoomde makreel, in grove stukken

Linguini met courgette & makreel

Zet een grote pan water op en breng dat aan de kook. Linguini erin en in circa 8 minuten al dente koken. In de tussentijd verhit je een hapjespan met daarin een eetlepel neutrale olie. Fruit daarin de ui en knoflook een paar minuutjes aan. Blokjes courgette en paprika erbij, vuur iets omhoog en 5 minuten bakken (roer regelmatig even door). Bestrooi met tijm en kruid met zout & peper.

Romige vissaus

Slagroom nu erbij en een paar minuten laten pruttelen, zodat ‘ie iets kan inkoken. Tot slot de makreel erbij, die hoeft alleen nog mee te warmen. Heb je geen restjes makreel in huis, of hou je niet van makreel dan kun je ook blokjes zalmfilet gebruiken, die garen dan in een paar minuten in de room. Als laatste de tomaat erdoor en klaar ben je!

Kinderen eten mee

Deze hoeveelheid was precies genoeg om ook onze dochter mee te laten eten. Heb je meer dan één kind gebruik dan een kwart hoeveelheid van alles meer.

Eet meer vis

Wij halen regelmatig op zaterdag op de markt verse vis bij de visboer. Van de gestoomde makreel die we toen op het brood aten maakten we nu deze pasta. Maar met makreel kun je nog veel meer lekkers maken, zoals deze pasta carbonara of deze vissalade

Gepubliceerd op 8 juni 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.