Smulpaapje kookt! – Linguini met courgette & makreel



Normaliter kook ik in het weekend vooruit voor de eerste twee dagen van de week. Het scheelt die dagen een hoop gestress en gedoe. Maar dat lukt natuurlijk niet altijd. Dat zijn de dagen dat ik ga improviseren. Met restjes, met de voorraadkast en met wat er nog aan groente ligt.

Blijkt dat je dan in nog geen 15 minuten alsnog iets heerlijks op tafel kunt zetten. Happy days, zoals Jamie Oliver zou zeggen!

Voor 2 volwassenen

1 courgette, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1el neutrale olie
1 rode paprika, in dunne reepjes
2 gele tomaten, gehalveerd en in reepjes
1tl gedroogde tijm
200ml slagroom
½ pak linguini (pak á 500g)
½ gestoomde makreel, in grove stukken

Linguini met courgette & makreel

Zet een grote pan water op en breng dat aan de kook. Linguini erin en in circa 8 minuten al dente koken. In de tussentijd verhit je een hapjespan met daarin een eetlepel neutrale olie. Fruit daarin de ui en knoflook een paar minuutjes aan. Blokjes courgette en paprika erbij, vuur iets omhoog en 5 minuten bakken (roer regelmatig even door). Bestrooi met tijm en kruid met zout & peper.

Romige vissaus

Slagroom nu erbij en een paar minuten laten pruttelen, zodat ‘ie iets kan inkoken. Tot slot de makreel erbij, die hoeft alleen nog mee te warmen. Heb je geen restjes makreel in huis, of hou je niet van makreel dan kun je ook blokjes zalmfilet gebruiken, die garen dan in een paar minuten in de room. Als laatste de tomaat erdoor en klaar ben je!

Kinderen eten mee

Deze hoeveelheid was precies genoeg om ook onze dochter mee te laten eten. Heb je meer dan één kind gebruik dan een kwart hoeveelheid van alles meer.

Eet meer vis

Wij halen regelmatig op zaterdag op de markt verse vis bij de visboer. Van de gestoomde makreel die we toen op het brood aten maakten we nu deze pasta. Maar met makreel kun je nog veel meer lekkers maken, zoals deze pasta carbonara of deze vissalade

Gepubliceerd op 8 juni 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!