Smulpaapje kookt! – Linguini met courgette & makreel



Normaliter kook ik in het weekend vooruit voor de eerste twee dagen van de week. Het scheelt die dagen een hoop gestress en gedoe. Maar dat lukt natuurlijk niet altijd. Dat zijn de dagen dat ik ga improviseren. Met restjes, met de voorraadkast en met wat er nog aan groente ligt.

Blijkt dat je dan in nog geen 15 minuten alsnog iets heerlijks op tafel kunt zetten. Happy days, zoals Jamie Oliver zou zeggen!

Voor 2 volwassenen

1 courgette, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1el neutrale olie
1 rode paprika, in dunne reepjes
2 gele tomaten, gehalveerd en in reepjes
1tl gedroogde tijm
200ml slagroom
½ pak linguini (pak á 500g)
½ gestoomde makreel, in grove stukken

Linguini met courgette & makreel

Zet een grote pan water op en breng dat aan de kook. Linguini erin en in circa 8 minuten al dente koken. In de tussentijd verhit je een hapjespan met daarin een eetlepel neutrale olie. Fruit daarin de ui en knoflook een paar minuutjes aan. Blokjes courgette en paprika erbij, vuur iets omhoog en 5 minuten bakken (roer regelmatig even door). Bestrooi met tijm en kruid met zout & peper.

Romige vissaus

Slagroom nu erbij en een paar minuten laten pruttelen, zodat ‘ie iets kan inkoken. Tot slot de makreel erbij, die hoeft alleen nog mee te warmen. Heb je geen restjes makreel in huis, of hou je niet van makreel dan kun je ook blokjes zalmfilet gebruiken, die garen dan in een paar minuten in de room. Als laatste de tomaat erdoor en klaar ben je!

Kinderen eten mee

Deze hoeveelheid was precies genoeg om ook onze dochter mee te laten eten. Heb je meer dan één kind gebruik dan een kwart hoeveelheid van alles meer.

Eet meer vis

Wij halen regelmatig op zaterdag op de markt verse vis bij de visboer. Van de gestoomde makreel die we toen op het brood aten maakten we nu deze pasta. Maar met makreel kun je nog veel meer lekkers maken, zoals deze pasta carbonara of deze vissalade

Gepubliceerd op 8 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.