Smulpaapje kookt! – Linguini met courgette & makreel
Normaliter kook ik in het weekend vooruit voor de eerste twee dagen van de week. Het scheelt die dagen een hoop gestress en gedoe. Maar dat lukt natuurlijk niet altijd. Dat zijn de dagen dat ik ga improviseren. Met restjes, met de voorraadkast en met wat er nog aan groente ligt.
Blijkt dat je dan in nog geen 15 minuten alsnog iets heerlijks op tafel kunt zetten. Happy days, zoals Jamie Oliver zou zeggen!
Voor 2 volwassenen
1 courgette, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1el neutrale olie
1 rode paprika, in dunne reepjes
2 gele tomaten, gehalveerd en in reepjes
1tl gedroogde tijm
200ml slagroom
½ pak linguini (pak á 500g)
½ gestoomde makreel, in grove stukken
Linguini met courgette & makreel
Zet een grote pan water op en breng dat aan de kook. Linguini erin en in circa 8 minuten al dente koken. In de tussentijd verhit je een hapjespan met daarin een eetlepel neutrale olie. Fruit daarin de ui en knoflook een paar minuutjes aan. Blokjes courgette en paprika erbij, vuur iets omhoog en 5 minuten bakken (roer regelmatig even door). Bestrooi met tijm en kruid met zout & peper.
Romige vissaus
Slagroom nu erbij en een paar minuten laten pruttelen, zodat ‘ie iets kan inkoken. Tot slot de makreel erbij, die hoeft alleen nog mee te warmen. Heb je geen restjes makreel in huis, of hou je niet van makreel dan kun je ook blokjes zalmfilet gebruiken, die garen dan in een paar minuten in de room. Als laatste de tomaat erdoor en klaar ben je!
Kinderen eten mee
Deze hoeveelheid was precies genoeg om ook onze dochter mee te laten eten. Heb je meer dan één kind gebruik dan een kwart hoeveelheid van alles meer.
Eet meer vis
Wij halen regelmatig op zaterdag op de markt verse vis bij de visboer. Van de gestoomde makreel die we toen op het brood aten maakten we nu deze pasta. Maar met makreel kun je nog veel meer lekkers maken, zoals deze pasta carbonara of deze vissalade
Gepubliceerd op 8 juni 2015