Lasagne met gehakt en groente



Lasagne lijkt altijd een hele klus, maar wist je dat dat alleszins meevalt. Het meest fijne vind ik nog wel dat je het in etappes kunt doen. De ene dag de saus. De andere dag alles tegelijk in de oven.

Want het eindresultaat is altijd weer een dampende ovenschaal vol heerlijks. En gesmolten kaas natuurlijk. Oh hoe ik hou van gesmolten kaas!

Voor 4-6 personen

250g champignons, in plakjes
2el neutrale olie
1tl oregano
1 – 2 tenen knoflook, uit de pers
200g rundergehakt (liefst biologisch)
100g ham (reepjes of blokjes)
150g geroosterde paprika (of gebruik verse paprika)
150g mais (uit blik)
1 blik gepelde tomaten
mespunt gerookt paprikapoeder (Foodelicious of AH) – of gebruik gewoon paprikapoeder
zout & peper
lasagnebladeren (hoeveelheid afhankelijk van je ovenschaal)
1 bol buffelmozzarella
150g geraspte gratineerkaas

Oven voorverwarmen op 180C – ovenschaal

Homemade lasagne

Bak, zonder olie toe te voegen, het gehakt rul en goudbruin in een hete hapjespan. Haal het daarna uit de pan en zet even apart. In de pan verhit je de olie en bak je op hoog vuur de champignons aan. Je kunt iedere combi aan champignons gebruiken. Strooi zout, peper en oregano over de gebakken champignons en schep door. Bak tot slot de knoflook een minuutje mee.

Smaakmakers

Voeg nu het gehakt, de ham, paprika, mais en het blik tomaten toe. Breng op smaak met de gerookte paprika, roer even door en breng alles aan de kook. Laat op medium vuur 10 minuten pruttelen, zodat de saus kan inkoken. Verwarm in de tussentijd de oven voor.

Verse lasagnesaus bomvol groente

In een ovenschaal op de bodem eerst een laag saus, daarop zoveel lasagnebladeren als nodig is om de sauslaag af te dekken. Dan de helft van de mozzarella erover verspreiden. Daarop weer een laag saus, lasagnebladeren en mozzarella. Als laatste eindig je met een laag saus, mozzarella en daarover heen nog een laag geraspte (gratineer) kaas. Zet dit in de voorverwarmde oven en bak een half uur tot de bovenkant mooi goudbruin is en je lasagne door en door heet is. Laat ‘uit de oven nog eerst even 5 minuutjes staan voordat je de lasagne aansnijdt en serveert. Smullen maar!

Efficiënt koken

Wil je de lasagne van te voren klaar maken dan kan dat heel goed. Laat dan de saus helemaal afkoelen, bouw de ovenschotel laagje voor laagje op en zet afgedekt in de koelkast. Op de dag van afbakken zet je de schaal in de voorverwarmde oven. Bak net zo lang tot de kaas mooi gesmolten is en de lasagne door en door warm is.

 

 

Gepubliceerd op 22 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.