Lasagne met gehakt en groente



Lasagne lijkt altijd een hele klus, maar wist je dat dat alleszins meevalt. Het meest fijne vind ik nog wel dat je het in etappes kunt doen. De ene dag de saus. De andere dag alles tegelijk in de oven.

Want het eindresultaat is altijd weer een dampende ovenschaal vol heerlijks. En gesmolten kaas natuurlijk. Oh hoe ik hou van gesmolten kaas!

Voor 4-6 personen

250g champignons, in plakjes
2el neutrale olie
1tl oregano
1 – 2 tenen knoflook, uit de pers
200g rundergehakt (liefst biologisch)
100g ham (reepjes of blokjes)
150g geroosterde paprika (of gebruik verse paprika)
150g mais (uit blik)
1 blik gepelde tomaten
mespunt gerookt paprikapoeder (Foodelicious of AH) – of gebruik gewoon paprikapoeder
zout & peper
lasagnebladeren (hoeveelheid afhankelijk van je ovenschaal)
1 bol buffelmozzarella
150g geraspte gratineerkaas

Oven voorverwarmen op 180C – ovenschaal

Homemade lasagne

Bak, zonder olie toe te voegen, het gehakt rul en goudbruin in een hete hapjespan. Haal het daarna uit de pan en zet even apart. In de pan verhit je de olie en bak je op hoog vuur de champignons aan. Je kunt iedere combi aan champignons gebruiken. Strooi zout, peper en oregano over de gebakken champignons en schep door. Bak tot slot de knoflook een minuutje mee.

Smaakmakers

Voeg nu het gehakt, de ham, paprika, mais en het blik tomaten toe. Breng op smaak met de gerookte paprika, roer even door en breng alles aan de kook. Laat op medium vuur 10 minuten pruttelen, zodat de saus kan inkoken. Verwarm in de tussentijd de oven voor.

Verse lasagnesaus bomvol groente

In een ovenschaal op de bodem eerst een laag saus, daarop zoveel lasagnebladeren als nodig is om de sauslaag af te dekken. Dan de helft van de mozzarella erover verspreiden. Daarop weer een laag saus, lasagnebladeren en mozzarella. Als laatste eindig je met een laag saus, mozzarella en daarover heen nog een laag geraspte (gratineer) kaas. Zet dit in de voorverwarmde oven en bak een half uur tot de bovenkant mooi goudbruin is en je lasagne door en door heet is. Laat ‘uit de oven nog eerst even 5 minuutjes staan voordat je de lasagne aansnijdt en serveert. Smullen maar!

Efficiënt koken

Wil je de lasagne van te voren klaar maken dan kan dat heel goed. Laat dan de saus helemaal afkoelen, bouw de ovenschotel laagje voor laagje op en zet afgedekt in de koelkast. Op de dag van afbakken zet je de schaal in de voorverwarmde oven. Bak net zo lang tot de kaas mooi gesmolten is en de lasagne door en door warm is.

 

 

Gepubliceerd op 22 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.