Lamsburgers van de barbecue

Niemand heeft zin om de hele zomer hetzelfde te eten. Hoeft ook niet. Want als je dol bent op reguliere hamburgers dan zul je wég zijn van deze lamsburgers. Zó gemaakt, super mals en vooral heel erg lekker!
Voor vier grote hamburgers
500g lamsgehakt
½ tl komijn
½ tl paprikapoeder
½ tl uipoeder
½ tl knoflookpoeder
75g feta
zout & peper
2 rijpe avocado’s, in plakjes
4 hamburgerbroodjes
Lamsburgers maken
Meng het gehakt met de kruiden en mix als laatste de verkruimelde feta er gelijkmatig door. Verdeel het vlees in vieren, draai er ballen van en plet die tussen je handen (of gebruik een hamburgerpers). Leg afgedekt en koel weg tot gebruik.
Burgers van de bbq
Verhit je barbecue tot een dikke 200C en grill de lamsburgers, om en om, tot ze bijna gaar zijn (ik hou van rosé burgers, maar doorbakken kan natuurlijk ook). Trek hier ongeveer 10 minuten voor uit. Beleg de hamburgerbroodjes met een lamsburger en garneer met plakjes avocado. Serveer met gegrilde mais en een gepofte aardappel.
Gepubliceerd op 25 juni 2015