Labne met granaatappel en sumak



Met de producten uit de Souq lijn van & Merijn zijn we onlangs aan de slag gegaan en hebben we, met behulp van de receptenkaarten die worden meegeleverd, deze geweldige Labne gemaakt.

Een hele romige dip, die gegeten wordt als ontbijt maar die wij meer als onderdeel van een borrel of bij de lunch zouden serveren. Verrassend makkelijk te maken en vooral verrassend lékker!

Voor 4-6 personen, als onderdeel van een borrel of lunch

500g dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse of Turkse)
1/2 el zout
granaatappelpitjes
2tl sumak, te koop oa bij Vanilla Venture
grassige olijfolie, wij gebruikten de Siciliaanse olie van Foodelicous
vers flatbread of turks brood
schone dunne theedoek of kaasdoek

Labne maak je zo

Meng het zout door de yoghurt. Giet dit over in een schoene thee- of kaasdoek. Hang dit boven een kom, zodat al het overtollig vocht eruit kan lekken. Bijvoorkeur laat je dit een uurtje of zes hangen. De hele nacht mag ook. Wat overblijft is een heerlijk dikke, romige yoghurt, labne (ook wel uitgelekte yoghurt)

Verdeel de labne op een mooie, platte schaal. Niet glad, want juist in de gootjes giet je de olie en strooi je de sumak en granaatappelpitjes. Het zoete van de granaatappel met het zoute van de labne en de fluwelige olie met de sumak is echt een geweldige combinatie. Lekker het verse brood in dopen en van genieten!

Gepubliceerd op 19 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.