Labne met granaatappel en sumak



Met de producten uit de Souq lijn van & Merijn zijn we onlangs aan de slag gegaan en hebben we, met behulp van de receptenkaarten die worden meegeleverd, deze geweldige Labne gemaakt.

Een hele romige dip, die gegeten wordt als ontbijt maar die wij meer als onderdeel van een borrel of bij de lunch zouden serveren. Verrassend makkelijk te maken en vooral verrassend lékker!

Voor 4-6 personen, als onderdeel van een borrel of lunch

500g dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse of Turkse)
1/2 el zout
granaatappelpitjes
2tl sumak, te koop oa bij Vanilla Venture
grassige olijfolie, wij gebruikten de Siciliaanse olie van Foodelicous
vers flatbread of turks brood
schone dunne theedoek of kaasdoek

Labne maak je zo

Meng het zout door de yoghurt. Giet dit over in een schoene thee- of kaasdoek. Hang dit boven een kom, zodat al het overtollig vocht eruit kan lekken. Bijvoorkeur laat je dit een uurtje of zes hangen. De hele nacht mag ook. Wat overblijft is een heerlijk dikke, romige yoghurt, labne (ook wel uitgelekte yoghurt)

Verdeel de labne op een mooie, platte schaal. Niet glad, want juist in de gootjes giet je de olie en strooi je de sumak en granaatappelpitjes. Het zoete van de granaatappel met het zoute van de labne en de fluwelige olie met de sumak is echt een geweldige combinatie. Lekker het verse brood in dopen en van genieten!

Gepubliceerd op 19 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.