Smulpaapje kookt! – Zelfgebakken kruidkoek

Tussendoortjes zijn heel goed zelf te maken en op die manier heb je ook nog eens zelf in de hand wat je kinderen binnen krijgen. Deze kruidkoek, die qua smaak het midden houdt tussen ontbijtkoek en cake, is een mooi voorbeeld daarvan.
Minimale hoeveelheid aan suiker, maar door het gebruik van verschillende specerijen wel maximale smaak. En het mooiste van alles is dat ie zó klaar is. Probeer maar!
Ingrediënten
400g zelfrijzend bakmeel
50g bruine suiker
100g honing
1 tl gemberpoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl kaneel
200 ml melk
Verwarm je oven voor op 150C. Meng alle ingrediënten in een kom, je houdt een deeg over dat wat kleverig en compact blijft door het gebruik van de honing, maar dat hoort zo. Vet een cakeblik in, of bedek ‘goed met bakpapier. Doe daar het deeg in en een strijk het een beetje glad. Je kunt er wat geschaafde amandelen overheen strooien, maar zonder is de koek net zo lekker!
Bak de kruidkoek een uur op 150C. Laat ‘daarna iets afkoelen voor je ‘uit het blik haalt en verder laat afkoelen. Vers en net afgekoeld is ‘ie het allerlekkerst, maar heb je wat plakken over dan kun je die prima invriezen voor later!
Gepubliceerd op 24 april 2013