Smulpaapje kookt! – Zelfgebakken kruidkoek



Tussendoortjes zijn heel goed zelf te maken en op die manier heb je ook nog eens zelf in de hand wat je kinderen binnen krijgen. Deze kruidkoek, die qua smaak het midden houdt tussen ontbijtkoek en cake, is een mooi voorbeeld daarvan.

Minimale hoeveelheid aan suiker, maar door het gebruik van verschillende specerijen wel maximale smaak. En het mooiste van alles is dat ie zó klaar is. Probeer maar!

Ingrediënten

400g zelfrijzend bakmeel
50g bruine suiker
100g honing
1 tl gemberpoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl kaneel
200 ml melk

Verwarm je oven voor op 150C. Meng alle ingrediënten in een kom, je houdt een deeg over dat wat kleverig en compact blijft door het gebruik van de honing, maar dat hoort zo. Vet een cakeblik in, of bedek ‘goed met bakpapier. Doe daar het deeg in en een strijk het een beetje glad. Je kunt er wat geschaafde amandelen overheen strooien, maar zonder is de koek net zo lekker!

Bak de kruidkoek een uur op 150C. Laat ‘daarna iets afkoelen voor je ‘uit het blik haalt en verder laat afkoelen. Vers en net afgekoeld is ‘ie het allerlekkerst, maar heb je wat plakken over dan kun je die prima invriezen voor later!

Gepubliceerd op 24 april 2013


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus