Smulpaapje kookt! – Koud gemarineerde kip



Dit gaat een gerecht zijn dat je keer op keer gaat maken, zo veelzijdig is het. De truc zit hem in het koud marineren van de kip en de kruiden die je gebruikt. Hoe langer je de kip laat staan hoe meer smaak erin trek.

Kippendijen zijn malser, maar ook veel goedkoper dan bijvoorbeeld kipfilet. Dus dit is ook nog eens fijn voor je portemonnee. Kies wel voor de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven.

Voor zes stuks

Verschillende fijngehakte kruiden, ik gebruikte deze combinanatie:
10g koriander
10g platte peterselie
5g munt
5g dille

5el olijfolie
2el vers citroensap
1 teen knoflook
6 kippendijen, zonder bot

Kip met kruiden

Breng de kip op smaak met zout en peper. Verhit een grote koekenpan (of bak de kip in twee keer) en bak daar de kip, in een klein beetje neutrale olie, lekker goudbruin in aan. Vijf minuten op één kant, vijf minuten op de andere is voldoende. Je wilt ‘niet te droog, maar hij moet wel goed gaar zijn. In de tussentijd meng je de kruiden met de olie, citroensap en fijngesneden knoflook.

Gemarineerde kip

Als de kip gebakken is leg je die in een grote schaal en giet je daar de kruidenmarinade overheen. De kip er even lekker door heen wentelen. Laat afkoelen en marineren. Gebruik je de kip pas de dag erna dan goed afdekken en in de koelkast bewaren.

Eetopties

Serveer de kip, fijngesneden, als topping voor tortilla’s en garneer met wat fijngesneden lenteui. Beleg een vers broodje met de kip. Maak er een salade mee. Of serveer met spaghetti en nog wat extra olie. Je kunt er echt alle kanten mee op!

 

 

Gepubliceerd op 29 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.