Smulpaapje kookt! – Koud gemarineerde kip



Dit gaat een gerecht zijn dat je keer op keer gaat maken, zo veelzijdig is het. De truc zit hem in het koud marineren van de kip en de kruiden die je gebruikt. Hoe langer je de kip laat staan hoe meer smaak erin trek.

Kippendijen zijn malser, maar ook veel goedkoper dan bijvoorbeeld kipfilet. Dus dit is ook nog eens fijn voor je portemonnee. Kies wel voor de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven.

Voor zes stuks

Verschillende fijngehakte kruiden, ik gebruikte deze combinanatie:
10g koriander
10g platte peterselie
5g munt
5g dille

5el olijfolie
2el vers citroensap
1 teen knoflook
6 kippendijen, zonder bot

Kip met kruiden

Breng de kip op smaak met zout en peper. Verhit een grote koekenpan (of bak de kip in twee keer) en bak daar de kip, in een klein beetje neutrale olie, lekker goudbruin in aan. Vijf minuten op één kant, vijf minuten op de andere is voldoende. Je wilt ‘niet te droog, maar hij moet wel goed gaar zijn. In de tussentijd meng je de kruiden met de olie, citroensap en fijngesneden knoflook.

Gemarineerde kip

Als de kip gebakken is leg je die in een grote schaal en giet je daar de kruidenmarinade overheen. De kip er even lekker door heen wentelen. Laat afkoelen en marineren. Gebruik je de kip pas de dag erna dan goed afdekken en in de koelkast bewaren.

Eetopties

Serveer de kip, fijngesneden, als topping voor tortilla’s en garneer met wat fijngesneden lenteui. Beleg een vers broodje met de kip. Maak er een salade mee. Of serveer met spaghetti en nog wat extra olie. Je kunt er echt alle kanten mee op!

 

 

Gepubliceerd op 29 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!