Kokosrijstpudding



Dit is zo’n heerlijk rijk dessert dat je bijvoorkeur na een lichte maaltijd eet, want echt mager is het niet. Maar heel soms moet dat kunnen, vind je ook niet?

Wil je nog wat frisheid toevoegen, serveer de pudding dan met een paar lepels mangopuree.

Voor 6 personen

120g dessertrijst (of gebruik risottorijst)
blikje kokosmelk
600ml melk
300 ml slagroom
1 tl vanille extract
kaneel naar smaak

Optioneel: 1 mango gepureerd

Slow food

Verwarm de oven voor op 150C. Vet een grote, ovenvaste schaal in met een beetje boter en doe er de rijst in. Meng de kokosmelk, gewone melk en slagroom en doe daar het vanille extract bij. Giet dit mengsel over de rijst en bestrooi met kaneel. Verdeel de boter in stukjes en doe die er over heen. Zet vervolgens de schaal 1,5 uur in de oven. Roer gedurende die tijd af en toe de rijst door. Na verloop van tijd komt er echt een waanzinnig lekkere geur je huis in!

Warm toetje

Na anderhalf uur heeft de rijst zich volgezogen met het vocht en heb je een dikke, volle rijstpudding. Het lekkerst is het om die warm, zo uit de oven, te serveren. Eet je niet alles op laat dan goed afkoelen en dek de schaal af met huishoudfolie. Zo voorkom je dat er een velletje op de pudding komt.

 

Gepubliceerd op 16 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.