Kokosrijstpudding



Dit is zo’n heerlijk rijk dessert dat je bijvoorkeur na een lichte maaltijd eet, want echt mager is het niet. Maar heel soms moet dat kunnen, vind je ook niet?

Wil je nog wat frisheid toevoegen, serveer de pudding dan met een paar lepels mangopuree.

Voor 6 personen

120g dessertrijst (of gebruik risottorijst)
blikje kokosmelk
600ml melk
300 ml slagroom
1 tl vanille extract
kaneel naar smaak

Optioneel: 1 mango gepureerd

Slow food

Verwarm de oven voor op 150C. Vet een grote, ovenvaste schaal in met een beetje boter en doe er de rijst in. Meng de kokosmelk, gewone melk en slagroom en doe daar het vanille extract bij. Giet dit mengsel over de rijst en bestrooi met kaneel. Verdeel de boter in stukjes en doe die er over heen. Zet vervolgens de schaal 1,5 uur in de oven. Roer gedurende die tijd af en toe de rijst door. Na verloop van tijd komt er echt een waanzinnig lekkere geur je huis in!

Warm toetje

Na anderhalf uur heeft de rijst zich volgezogen met het vocht en heb je een dikke, volle rijstpudding. Het lekkerst is het om die warm, zo uit de oven, te serveren. Eet je niet alles op laat dan goed afkoelen en dek de schaal af met huishoudfolie. Zo voorkom je dat er een velletje op de pudding komt.

 

Gepubliceerd op 16 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
18 oktober 2024
nacho's beemster
 
Loaded cheesy Beemster nacho’s

Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!