Kokosrijstpudding



Dit is zo’n heerlijk rijk dessert dat je bijvoorkeur na een lichte maaltijd eet, want echt mager is het niet. Maar heel soms moet dat kunnen, vind je ook niet?

Wil je nog wat frisheid toevoegen, serveer de pudding dan met een paar lepels mangopuree.

Voor 6 personen

120g dessertrijst (of gebruik risottorijst)
blikje kokosmelk
600ml melk
300 ml slagroom
1 tl vanille extract
kaneel naar smaak

Optioneel: 1 mango gepureerd

Slow food

Verwarm de oven voor op 150C. Vet een grote, ovenvaste schaal in met een beetje boter en doe er de rijst in. Meng de kokosmelk, gewone melk en slagroom en doe daar het vanille extract bij. Giet dit mengsel over de rijst en bestrooi met kaneel. Verdeel de boter in stukjes en doe die er over heen. Zet vervolgens de schaal 1,5 uur in de oven. Roer gedurende die tijd af en toe de rijst door. Na verloop van tijd komt er echt een waanzinnig lekkere geur je huis in!

Warm toetje

Na anderhalf uur heeft de rijst zich volgezogen met het vocht en heb je een dikke, volle rijstpudding. Het lekkerst is het om die warm, zo uit de oven, te serveren. Eet je niet alles op laat dan goed afkoelen en dek de schaal af met huishoudfolie. Zo voorkom je dat er een velletje op de pudding komt.

 

Gepubliceerd op 16 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.