Smulpaapje kookt! – Kokosmakronen



Als je zelf vanillecustard maakt, waarbij je wel eidooiers maar geen eiwitten nodig hebt, hou je dus eiwit over waar je een heleboel lekkers mee kunt maken. Denk aan dit heerlijke toetje.

Maar weet je dat je er ook koekjes mee kunt bakken. Super luchtig en heerlijk vers. Oh en heel makkelijk ook. Aan de slag dus!

Voor ongeveer 20 koekjes

4 eiwitten
100g suiker
1tl vanille extract
¼ tl zout
275g geraspte kokos

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Kokosmakronen

Met een standmixer (of gebruik een handmixer) klop je de eiwitten (die op kamertemperatuur zijn) in een schone, vetvrije kom. Ze hoeven niet helemaal stijfgeklopt te worden, zoals je dat voor meringues zou doen. Zodra ze richting stijf gaan klop je de suiker, vanille en zout erdoor en voordat ze écht stijf gaat beetje bij beetje de kokos erbij, tot alles goed is opgenomen.

Zelf koekjes bakken

Met een lepel schep je hoopjes uit het mengsel en die leg je, met wat ruimte ertussen, op de bakplaat. Bak de koekjes 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin kleuren. Even laten afkoelen op een rooster, maar vers zijn ze het allerlekkerst dus snel een pot thee zetten en genieten maar!

Gepubliceerd op 15 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.