Smulpaapje kookt! – Kokoshavermout met honingappeltjes



Dit is een super snel ontbijtje dat van een saaie doordeweekse ochtend een klein feestje maakt. Een lekker alternatief ook voor de standaard boterham met kaas. En niet alleen lekkerder, havermout vult ook nog eens goed en geeft langer energie.

Dus snel, makkelijk, lekker én goed voor je. Het moet niet gekker worden!

Voor twee personen

50g havermout
200ml melk
100ml water
½ vanillestokje, opgesneden en zaadjes eruit
1el geraspte kokos

Voor de  honingappeltjes: ½ appel in plakjes + 1el honing

Havermout maak je zo

Verwarm de melk, water met de havermout, vanillezaadjes en het vanillestokje en breng langzaam aan de kook. Op laag vuur zachtjes laten pruttelen tot de havermout alle vocht heeft opgenomen. Haal dan het vanillestokje eruit en roer de kokos er door heen.

Honingappeltjes

Gelijktijdig bak je in een voorverwarmde, droge pan (dus geen olie of boter gebruiken) de plakjes appel aan weerszijde aan. Dan de honing erbij en alles even goed omschudden, zodat de appel onder de honing bedekt is. Bak even kort aan en verdeel de appeltjes dan over de kommetjes havermout. Meteen serveren. Eventueel met nog wat extra honing of Maple syrup.

Variatie

Afhankelijk van het seizoen kun je met het fruit dat je gebruikt prima variëren. Denk in de herfst eens aan peer of pruimen, die kun je ook fantastisch gebruiken.

 

Gepubliceerd op 10 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.