Smulpaapje kookt! – Kokoshavermout met honingappeltjes
Dit is een super snel ontbijtje dat van een saaie doordeweekse ochtend een klein feestje maakt. Een lekker alternatief ook voor de standaard boterham met kaas. En niet alleen lekkerder, havermout vult ook nog eens goed en geeft langer energie.
Dus snel, makkelijk, lekker én goed voor je. Het moet niet gekker worden!
Voor twee personen
50g havermout
200ml melk
100ml water
½ vanillestokje, opgesneden en zaadjes eruit
1el geraspte kokos
Voor de honingappeltjes: ½ appel in plakjes + 1el honing
Havermout maak je zo
Verwarm de melk, water met de havermout, vanillezaadjes en het vanillestokje en breng langzaam aan de kook. Op laag vuur zachtjes laten pruttelen tot de havermout alle vocht heeft opgenomen. Haal dan het vanillestokje eruit en roer de kokos er door heen.
Honingappeltjes
Gelijktijdig bak je in een voorverwarmde, droge pan (dus geen olie of boter gebruiken) de plakjes appel aan weerszijde aan. Dan de honing erbij en alles even goed omschudden, zodat de appel onder de honing bedekt is. Bak even kort aan en verdeel de appeltjes dan over de kommetjes havermout. Meteen serveren. Eventueel met nog wat extra honing of Maple syrup.
Variatie
Afhankelijk van het seizoen kun je met het fruit dat je gebruikt prima variëren. Denk in de herfst eens aan peer of pruimen, die kun je ook fantastisch gebruiken.
Gepubliceerd op 10 september 2014