Smulpaapje kookt! – Kokoshavermout met honingappeltjes



Dit is een super snel ontbijtje dat van een saaie doordeweekse ochtend een klein feestje maakt. Een lekker alternatief ook voor de standaard boterham met kaas. En niet alleen lekkerder, havermout vult ook nog eens goed en geeft langer energie.

Dus snel, makkelijk, lekker én goed voor je. Het moet niet gekker worden!

Voor twee personen

50g havermout
200ml melk
100ml water
½ vanillestokje, opgesneden en zaadjes eruit
1el geraspte kokos

Voor de  honingappeltjes: ½ appel in plakjes + 1el honing

Havermout maak je zo

Verwarm de melk, water met de havermout, vanillezaadjes en het vanillestokje en breng langzaam aan de kook. Op laag vuur zachtjes laten pruttelen tot de havermout alle vocht heeft opgenomen. Haal dan het vanillestokje eruit en roer de kokos er door heen.

Honingappeltjes

Gelijktijdig bak je in een voorverwarmde, droge pan (dus geen olie of boter gebruiken) de plakjes appel aan weerszijde aan. Dan de honing erbij en alles even goed omschudden, zodat de appel onder de honing bedekt is. Bak even kort aan en verdeel de appeltjes dan over de kommetjes havermout. Meteen serveren. Eventueel met nog wat extra honing of Maple syrup.

Variatie

Afhankelijk van het seizoen kun je met het fruit dat je gebruikt prima variëren. Denk in de herfst eens aan peer of pruimen, die kun je ook fantastisch gebruiken.

 

Gepubliceerd op 10 september 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd