Smulpaapje kookt! – Kokoscheesecake met amarenekersen topping



Je verjaardag is toch een prima gelegenheid om een nieuw recept uit te proberen, vind je ook niet? Ik hou wel van een beetje risico 😉 Gelukkig pakte het meer dan goed uit en was deze super makkelijke cheesecake in een mum van tijd op.

En makkelijk is ‘ie zeker. Weinig handelingen, verrassende smaak. Begin er wel op tijd mee, want hij moet wel een nachtje in de koelkast voor het beste resultaat. Maar het is het wachten meer dan waard!

Voor de cheesecake

75g gesmolten boter (ongezouten)
1 rol chocoladekoekjes (230g)
2 kuipjes roomkaas (Philadelphia á 185g)
125g zure room
200g Santen (kokoscréme)
75g suiker
2 eieren

Voor de topping

1 pot amarenekersen + sap (Lidl, pot 460g)
rasp van 1 sinaasappel
½ tl maïzena + 1tl koud water

Springvorm (ingevet met boter) – oven voorverwarmen 150C

Cheesecake met kokos

Sla de koekjes (in een theedoek) tot kruimels en meng met de gesmolten boter. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem en druk goed aan. In de tussentijd meng je de roomkaas, zure room, suiker en santen met een mixer (of in de keukenmachine/Kitchenaid) tot alles goed gemengd is en geen klontjes meer heeft. Een voor een de eieren erbij, totdat die ook goed zijn opgenomen. Giet dit op de koekjesbodem, goed glad strijken en bak het dan in de voorverwarmde oven. Reken op een uur, maar houdt ‘wel in de gaten, je wilt niet dat ‘ie verkleurt. Het midden mag nog een beetje wiebelig zijn als je ‘eruit haalt. Laat afkoelen en zet ‘daarna in de koelkast om door en door koud te worden (minimaal 4 uur, maar hele nacht mag ook!)

Amarenekersen met sinaasappel

Voor de topping giet je de kersen mét het sap in een pannetje, doe daar de sinaasappelrasp bij en breng aan de kook. Laat een paar minuutjes pruttelen. Meng maizena met het water en giet dit erbij. Laat 2-3 minuten pruttelen, goed doorroeren en dan helemaal laten afkoelen. Zet in de koelkast weg tot gebruik.

Makkelijke cheesecake

Als je klaar bent om de cheesecake te serveren verwijderen je de rand, snijd de taart alvast in stukken en doe er dan de topping overheen (dat scheelt een hoop geknoei). Serveer op kamertemperatuur. Is dit een makkelijke cheesecake of wat?! 😉

Gepubliceerd op 26 september 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!