Smulpaapje kookt! – Kokoscheesecake met amarenekersen topping



Je verjaardag is toch een prima gelegenheid om een nieuw recept uit te proberen, vind je ook niet? Ik hou wel van een beetje risico 😉 Gelukkig pakte het meer dan goed uit en was deze super makkelijke cheesecake in een mum van tijd op.

En makkelijk is ‘ie zeker. Weinig handelingen, verrassende smaak. Begin er wel op tijd mee, want hij moet wel een nachtje in de koelkast voor het beste resultaat. Maar het is het wachten meer dan waard!

Voor de cheesecake

75g gesmolten boter (ongezouten)
1 rol chocoladekoekjes (230g)
2 kuipjes roomkaas (Philadelphia á 185g)
125g zure room
200g Santen (kokoscréme)
75g suiker
2 eieren

Voor de topping

1 pot amarenekersen + sap (Lidl, pot 460g)
rasp van 1 sinaasappel
½ tl maïzena + 1tl koud water

Springvorm (ingevet met boter) – oven voorverwarmen 150C

Cheesecake met kokos

Sla de koekjes (in een theedoek) tot kruimels en meng met de gesmolten boter. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem en druk goed aan. In de tussentijd meng je de roomkaas, zure room, suiker en santen met een mixer (of in de keukenmachine/Kitchenaid) tot alles goed gemengd is en geen klontjes meer heeft. Een voor een de eieren erbij, totdat die ook goed zijn opgenomen. Giet dit op de koekjesbodem, goed glad strijken en bak het dan in de voorverwarmde oven. Reken op een uur, maar houdt ‘wel in de gaten, je wilt niet dat ‘ie verkleurt. Het midden mag nog een beetje wiebelig zijn als je ‘eruit haalt. Laat afkoelen en zet ‘daarna in de koelkast om door en door koud te worden (minimaal 4 uur, maar hele nacht mag ook!)

Amarenekersen met sinaasappel

Voor de topping giet je de kersen mét het sap in een pannetje, doe daar de sinaasappelrasp bij en breng aan de kook. Laat een paar minuutjes pruttelen. Meng maizena met het water en giet dit erbij. Laat 2-3 minuten pruttelen, goed doorroeren en dan helemaal laten afkoelen. Zet in de koelkast weg tot gebruik.

Makkelijke cheesecake

Als je klaar bent om de cheesecake te serveren verwijderen je de rand, snijd de taart alvast in stukken en doe er dan de topping overheen (dat scheelt een hoop geknoei). Serveer op kamertemperatuur. Is dit een makkelijke cheesecake of wat?! 😉

Gepubliceerd op 26 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.