Smulpaapje kookt! – Kokoscheesecake met amarenekersen topping



Je verjaardag is toch een prima gelegenheid om een nieuw recept uit te proberen, vind je ook niet? Ik hou wel van een beetje risico 😉 Gelukkig pakte het meer dan goed uit en was deze super makkelijke cheesecake in een mum van tijd op.

En makkelijk is ‘ie zeker. Weinig handelingen, verrassende smaak. Begin er wel op tijd mee, want hij moet wel een nachtje in de koelkast voor het beste resultaat. Maar het is het wachten meer dan waard!

Voor de cheesecake

75g gesmolten boter (ongezouten)
1 rol chocoladekoekjes (230g)
2 kuipjes roomkaas (Philadelphia á 185g)
125g zure room
200g Santen (kokoscréme)
75g suiker
2 eieren

Voor de topping

1 pot amarenekersen + sap (Lidl, pot 460g)
rasp van 1 sinaasappel
½ tl maïzena + 1tl koud water

Springvorm (ingevet met boter) – oven voorverwarmen 150C

Cheesecake met kokos

Sla de koekjes (in een theedoek) tot kruimels en meng met de gesmolten boter. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem en druk goed aan. In de tussentijd meng je de roomkaas, zure room, suiker en santen met een mixer (of in de keukenmachine/Kitchenaid) tot alles goed gemengd is en geen klontjes meer heeft. Een voor een de eieren erbij, totdat die ook goed zijn opgenomen. Giet dit op de koekjesbodem, goed glad strijken en bak het dan in de voorverwarmde oven. Reken op een uur, maar houdt ‘wel in de gaten, je wilt niet dat ‘ie verkleurt. Het midden mag nog een beetje wiebelig zijn als je ‘eruit haalt. Laat afkoelen en zet ‘daarna in de koelkast om door en door koud te worden (minimaal 4 uur, maar hele nacht mag ook!)

Amarenekersen met sinaasappel

Voor de topping giet je de kersen mét het sap in een pannetje, doe daar de sinaasappelrasp bij en breng aan de kook. Laat een paar minuutjes pruttelen. Meng maizena met het water en giet dit erbij. Laat 2-3 minuten pruttelen, goed doorroeren en dan helemaal laten afkoelen. Zet in de koelkast weg tot gebruik.

Makkelijke cheesecake

Als je klaar bent om de cheesecake te serveren verwijderen je de rand, snijd de taart alvast in stukken en doe er dan de topping overheen (dat scheelt een hoop geknoei). Serveer op kamertemperatuur. Is dit een makkelijke cheesecake of wat?! 😉

Gepubliceerd op 26 september 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!