Smulpaapje kookt! – Kokoscheesecake met amarenekersen topping



Je verjaardag is toch een prima gelegenheid om een nieuw recept uit te proberen, vind je ook niet? Ik hou wel van een beetje risico 😉 Gelukkig pakte het meer dan goed uit en was deze super makkelijke cheesecake in een mum van tijd op.

En makkelijk is ‘ie zeker. Weinig handelingen, verrassende smaak. Begin er wel op tijd mee, want hij moet wel een nachtje in de koelkast voor het beste resultaat. Maar het is het wachten meer dan waard!

Voor de cheesecake

75g gesmolten boter (ongezouten)
1 rol chocoladekoekjes (230g)
2 kuipjes roomkaas (Philadelphia á 185g)
125g zure room
200g Santen (kokoscréme)
75g suiker
2 eieren

Voor de topping

1 pot amarenekersen + sap (Lidl, pot 460g)
rasp van 1 sinaasappel
½ tl maïzena + 1tl koud water

Springvorm (ingevet met boter) – oven voorverwarmen 150C

Cheesecake met kokos

Sla de koekjes (in een theedoek) tot kruimels en meng met de gesmolten boter. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem en druk goed aan. In de tussentijd meng je de roomkaas, zure room, suiker en santen met een mixer (of in de keukenmachine/Kitchenaid) tot alles goed gemengd is en geen klontjes meer heeft. Een voor een de eieren erbij, totdat die ook goed zijn opgenomen. Giet dit op de koekjesbodem, goed glad strijken en bak het dan in de voorverwarmde oven. Reken op een uur, maar houdt ‘wel in de gaten, je wilt niet dat ‘ie verkleurt. Het midden mag nog een beetje wiebelig zijn als je ‘eruit haalt. Laat afkoelen en zet ‘daarna in de koelkast om door en door koud te worden (minimaal 4 uur, maar hele nacht mag ook!)

Amarenekersen met sinaasappel

Voor de topping giet je de kersen mét het sap in een pannetje, doe daar de sinaasappelrasp bij en breng aan de kook. Laat een paar minuutjes pruttelen. Meng maizena met het water en giet dit erbij. Laat 2-3 minuten pruttelen, goed doorroeren en dan helemaal laten afkoelen. Zet in de koelkast weg tot gebruik.

Makkelijke cheesecake

Als je klaar bent om de cheesecake te serveren verwijderen je de rand, snijd de taart alvast in stukken en doe er dan de topping overheen (dat scheelt een hoop geknoei). Serveer op kamertemperatuur. Is dit een makkelijke cheesecake of wat?! 😉

Gepubliceerd op 26 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.