Smulpaapje kookt! – Kokoscake met chocola



Kokos, chocola. Mij deed deze cake een beetje denken aan een Bounty. Maar dan in de vorm van een cake. Eentje voor een bijzonder moment dus.

Een verjaardag, traktatie, of omdat het weekend is? Je bedenkt vast wel een goede reden om hiervoor aan de bak te gaan!

Voor 1 cake

365g bloem
2tl bakpoeder
2tl kaneel
1tl gemberpoeder
½ el cacao
200g suiker
125g gemalen kokos
2 eieren
300ml halfvolle melk
1tl vanille extract
75g gesmolten boter, maar niet meer gloeiend heet
100g chocolate chips (of 1 reep van 100g pure chocola in kleine stukjes gehakt)

cakevorm, voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 180C

Cakebeslag

Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, cacao, suiker en kokos in een grote kom. In een maatbeker de melk, eieren, vanille en gesmolten (maar afgekoelde) boter goed mengen. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar. Dan de chocola er door mengen. Giet het in het cakeblik en zet dit in de voorverwarmde oven.

Kokoscake met chocola

Bak de cake in ongeveer een uur gaar en goudbruin. Controleer door een satéprikker in het midden van de cake te steken of ‘ ie gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is ie gaar, anders nog even iets langer laten staan. Laat daarna in de vorm even 5 minuten afkoelen, voor je ‘eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen.

Cake invriezen – dat kan!

Je kunt deze cake ook prima (helemaal afgekoeld) invriezen. Snijd ‘dan voor je ‘invriest in dikke plakken. ’s Ochtends (of wanneer je ‘ook wilt eten) piep je die dan in een broodrooster eventjes op tot ‘ ie ontdooid en lekker geroosterd is. Ideaal!

Gepubliceerd op 4 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.