Smulpaapje kookt! – Kokos pancakes



Het eerste recept dat ik uit All day Breakfast van Denise Kortlever maakte was meteen een dikke hit thuis. Niet zo gek ook, want wie houdt er nou niet van pancakes als ontbijt?!

De subtiele kokossmaak, de luchtige pancakes, nog een éxtra scheutje Maple Syrup. Kon iedere dag maar zo smakelijk beginnen!

Voor +/- 10 pancakes

80g boekweitmeel (of gebruik gewone bloem)
40g amandelmeel
1tl bakpoeder
200ml kokosmelk
10g boter
1el maple syrup
½ tl vanille extract
rasp van ¼ citroenschil
1 ei, gesplitst

Koekenpan – scheutje zonnebloemolie

Pancakes met kokos

Omdat mijn wederhelft allergisch is voor boekweit maakte ik de pancakes met reguliere bloem. Ze worden dat niet zo dik, maar zijn net zo lekker. Meng bloem en amandelmeel en bakpoeder. Verwarm in een pannetje de kokosmelk, boter, maple syrup maar laat niet koken. Daarbij nu de vanille en citroenrasp en het eigeel. Het eiwit klop je met een mixer stijf. Giet het melkmengsel nu bij de droge ingredienten en mix goed. Tot slot de eiwitten erdoor spatelen en je pancake beslag is klaar!

All day breakfast

Met een juslepel schep je nu het beslag in je hete koekenpan. Zodra de bovenkant bubbelt draai je ze om tot ze aan beide kanten goudbruin gebakken zijn. Serveer met je favoriete fruit, eventueel nog wat extra geraspte kokos en natúúrlijk met een lekkere scheut maple syrup.

Gepubliceerd op 25 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.