Smulpaapje kookt! – Kleverige kip



Het nieuwste boek van Donna Hay – Nieuwe Klassiekers – biedt zo’n hoeveelheid aan recepten dat het vreselijk lastig kiezen was welke ik daarvan met jullie wilde delen. Het werd dit gerecht met kip, dat ik iets aanpaste.

Waarom deze? Omdat het zoet met iets pittig combineert, lekker snel klaar is en bovendien net iets anders dan anders is. Daar houden we van!

Kleverigekip_overall_2019.jpg

Voor 4 personen

4el (kastanje) honing
2el Hoisinsaus (verkrijgbaar o.a. bij AH)
1el limoensap + rasp van halve limoen
1 teentjes knoflook, geraspt
halve duim verse gember, geschild en geraspt
4el water
8 kippendijen, in reepjes gesneden
Scheutje zonnebloemolie

Marinade voor de kleverige kip

Meng de honing, Hoisin, limoensap en rasp met de knoflook, gember en water en zet apart. Verhit een koekenpan op hoog vuur met een klein scheutje zonnebloemolie. Bak daarin, op hoog vuur, in vijf minuten de kipreepjes goudbruin.

Snelle kip

Dan de marinade erbij gieten en op hoog vuur vijf minuten laten inkoken, tot het meeste vocht verdampt is. Haal nu de kip er uit en laat nog 2 minuten goed pruttelen, om de saus nóg beter in te laten koken.

Serveren

In de tussentijd heb je rijst gekookt en je favoriete groente en serveer je die samen met je ‘sticky’ kipreepjes.

Gepubliceerd op 10 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.