Smulpaapje kookt! – Kleverige kip



Het nieuwste boek van Donna Hay – Nieuwe Klassiekers – biedt zo’n hoeveelheid aan recepten dat het vreselijk lastig kiezen was welke ik daarvan met jullie wilde delen. Het werd dit gerecht met kip, dat ik iets aanpaste.

Waarom deze? Omdat het zoet met iets pittig combineert, lekker snel klaar is en bovendien net iets anders dan anders is. Daar houden we van!

Kleverigekip_overall_2019.jpg

Voor 4 personen

4el (kastanje) honing
2el Hoisinsaus (verkrijgbaar o.a. bij AH)
1el limoensap + rasp van halve limoen
1 teentjes knoflook, geraspt
halve duim verse gember, geschild en geraspt
4el water
8 kippendijen, in reepjes gesneden
Scheutje zonnebloemolie

Marinade voor de kleverige kip

Meng de honing, Hoisin, limoensap en rasp met de knoflook, gember en water en zet apart. Verhit een koekenpan op hoog vuur met een klein scheutje zonnebloemolie. Bak daarin, op hoog vuur, in vijf minuten de kipreepjes goudbruin.

Snelle kip

Dan de marinade erbij gieten en op hoog vuur vijf minuten laten inkoken, tot het meeste vocht verdampt is. Haal nu de kip er uit en laat nog 2 minuten goed pruttelen, om de saus nóg beter in te laten koken.

Serveren

In de tussentijd heb je rijst gekookt en je favoriete groente en serveer je die samen met je ‘sticky’ kipreepjes.

Gepubliceerd op 10 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.