Smulpaapje kookt! – Kleverige kip

Het nieuwste boek van Donna Hay – Nieuwe Klassiekers – biedt zo’n hoeveelheid aan recepten dat het vreselijk lastig kiezen was welke ik daarvan met jullie wilde delen. Het werd dit gerecht met kip, dat ik iets aanpaste.
Waarom deze? Omdat het zoet met iets pittig combineert, lekker snel klaar is en bovendien net iets anders dan anders is. Daar houden we van!
Voor 4 personen
4el (kastanje) honing
2el Hoisinsaus (verkrijgbaar o.a. bij AH)
1el limoensap + rasp van halve limoen
1 teentjes knoflook, geraspt
halve duim verse gember, geschild en geraspt
4el water
8 kippendijen, in reepjes gesneden
Scheutje zonnebloemolie
Marinade voor de kleverige kip
Meng de honing, Hoisin, limoensap en rasp met de knoflook, gember en water en zet apart. Verhit een koekenpan op hoog vuur met een klein scheutje zonnebloemolie. Bak daarin, op hoog vuur, in vijf minuten de kipreepjes goudbruin.
Snelle kip
Dan de marinade erbij gieten en op hoog vuur vijf minuten laten inkoken, tot het meeste vocht verdampt is. Haal nu de kip er uit en laat nog 2 minuten goed pruttelen, om de saus nóg beter in te laten koken.
Serveren
In de tussentijd heb je rijst gekookt en je favoriete groente en serveer je die samen met je ‘sticky’ kipreepjes.
Gepubliceerd op 10 oktober 2014