Smulpaapje kookt! – Kleverige kip



Het nieuwste boek van Donna Hay – Nieuwe Klassiekers – biedt zo’n hoeveelheid aan recepten dat het vreselijk lastig kiezen was welke ik daarvan met jullie wilde delen. Het werd dit gerecht met kip, dat ik iets aanpaste.

Waarom deze? Omdat het zoet met iets pittig combineert, lekker snel klaar is en bovendien net iets anders dan anders is. Daar houden we van!

Kleverigekip_overall_2019.jpg

Voor 4 personen

4el (kastanje) honing
2el Hoisinsaus (verkrijgbaar o.a. bij AH)
1el limoensap + rasp van halve limoen
1 teentjes knoflook, geraspt
halve duim verse gember, geschild en geraspt
4el water
8 kippendijen, in reepjes gesneden
Scheutje zonnebloemolie

Marinade voor de kleverige kip

Meng de honing, Hoisin, limoensap en rasp met de knoflook, gember en water en zet apart. Verhit een koekenpan op hoog vuur met een klein scheutje zonnebloemolie. Bak daarin, op hoog vuur, in vijf minuten de kipreepjes goudbruin.

Snelle kip

Dan de marinade erbij gieten en op hoog vuur vijf minuten laten inkoken, tot het meeste vocht verdampt is. Haal nu de kip er uit en laat nog 2 minuten goed pruttelen, om de saus nóg beter in te laten koken.

Serveren

In de tussentijd heb je rijst gekookt en je favoriete groente en serveer je die samen met je ‘sticky’ kipreepjes.

Gepubliceerd op 10 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.