Smulpaapje kookt! – Klassieke stoofpeertjes



Met het pakket dat we van Albert Heijn ontvingen, in het kader van hun Hollandse Klassiekers, gingen we natuurlijk aan de slag. Want als we ergens in de herfst dol op zijn dan is dat wel op stoofpeertjes. Het pakket was echter wel een vertrekpunt, want natuurlijk ben ik aan het experimenteren geslagen.

Het resulaat zijn deze alcoholvrije stoofpeertjes, waar zelfs geen suiker aan toegevoegd is. Dat wordt smullen voor iedereen!

Wat heb je nodig

1 AH pakket voor stoofpeertjes
(hierin zitten de peertjes, kaneelstokjes en bessensap)
Sinaasappelsap
half glas Belvoir frambozen en citroen limonadesiroop
2 kaneelstokjes
2 kruidnagels
1 vanillestokje, opgesneden en vanille eruit geschraapt

Zo maak je klassieke stoofpeertjes

Schil de peertjes, maar laat wel het steeltje eraan! Zet in een grote, diepe pan en giet het bessensap en de siroop erbij. De rest vul je aan met sinaasappelsap, zover dat de peertjes net onder staan en het steeltje nog boven het vocht uitkomt. Breng alles aan de kook, vuur iets terugdraaien en in ruim 45-50 minuten (afhankelijk van de dikte van je peertjes) gaar laten stoven. Prik even met een mes erin om te voelen of ze gaar zijn.

Stoofpeertjessiroop

Giet de peertjes af in een zeef, maar vang het vocht in een schone pan op. Dat zet je nu terug op het vuur, breng je aan de kook en laat je 20 minuten inkoken. Je krijgt daardoor een dikkere, heerlijke stoofpeertjessiroop. Giet dat terug over de peertjes en serveer in zijn geheel als toetje!

Gepubliceerd op 12 oktober 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!