Smulpaapje kookt! – Kipstoofpotje met aardappel & groente



Alles wat lekker is in één pan. Mediterrane smaken, gestoofd kippenvlees, groente. Lekker eten is soms zó makkelijk.

Nog meer gemak? Maak het de avond van te voren klaar en geniet de dag erna van nóg meer smaak én gemak bij de doordeweekse maaltijd. Kom, we gaan de keuken in!

Voor 4 personen

2 kippenbouten (800g)
2el zonnebloemolie
3 regenboogwortels (Willem & Drees), in stukken
½ gele paprika, in blokjes
2 aardappels, geschild en in stukken
1 fles passata (540g) + scheutje water
½ tl gerookt paprikapoeder (of iets meer als je van wat uitgesprokenere smaken houdt)
zout & peper
2 vleestomaten, in stukken
handje mini pommodori (div kleuren), gehalveerd
2 handjes verse spinazie

Kipstoofpotje

Ik ben uitgegaan van 2 kippenbouten, die voor 2 volwassenen en 2 kinderen voldoende vlees geven om met elkaar te delen. Wil je toch iets meer kip per persoon dan zou ik je adviseren om 4 kippendijen te gebruiken. Onze dochter at namelijk – na een lange school- en bsodag – zonder blikken of blozen een hele kippenbout op… Gebruik je kippendijen dan zal de benodigde stooftijd wel korter zijn. Haal de kip dan na een kwartiertje eruit en laat de groente lekker verder sudderen.

Stoofpotje met kip en groente

Braad de kip om en om in een grote pan in de verhitte olie 6-8 minuten goudbruin aan. In die tijd kun je de groente voorbereiden. Doe nu de in stukken gesneden wortel, paprika en aardappel bij de kip en bak even kort mee. Dan de inhoud van de fles passata erbij. De tomatensaus die in de fles achter blijft krijg je ook nog mee door de fles even met scheutje water te schudden. Gerookt paprikapoeder, zout en peper erbij en aan de kook brengen. Laat het nu 25-30 minuten pruttelen. De groente moet beetgaar, maar niet door en door gaar zijn.

Eenpansmaaltijd met kip , aardappel en groente

Tot slot de tomaat er voorzichtig door doen en goed warm laten worden. Vlak voordat je de stoofschotel serveert gaat de spinazie erdoor. Die heeft maar 2 minuutjes nodig om te slinken en warm te worden. Check de smaak, nog zout en/of peper extra nodig? Dan nu lekker aan tafel en smullen maar!

Pas op voor je kleren!

Let er goed op dat als je de kip niet van de bout snijdt voor je ‘m serveert, je een schort om doet bij jezelf en een grote theedoek (of slabber) bij de kinderen. De tomatensaus zit natuurlijk door alle groente, kip en aardappel heen en je loopt het risico op spetters als er gekluifd wordt. En ja, dit is uit ervaring 😉 Het maakt het gerecht overigens niet minder lekker, wees gerust!

Gepubliceerd op 8 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.