Smulpaapje kookt! – Kipstoofpotje met aardappel & groente



Alles wat lekker is in één pan. Mediterrane smaken, gestoofd kippenvlees, groente. Lekker eten is soms zó makkelijk.

Nog meer gemak? Maak het de avond van te voren klaar en geniet de dag erna van nóg meer smaak én gemak bij de doordeweekse maaltijd. Kom, we gaan de keuken in!

Voor 4 personen

2 kippenbouten (800g)
2el zonnebloemolie
3 regenboogwortels (Willem & Drees), in stukken
½ gele paprika, in blokjes
2 aardappels, geschild en in stukken
1 fles passata (540g) + scheutje water
½ tl gerookt paprikapoeder (of iets meer als je van wat uitgesprokenere smaken houdt)
zout & peper
2 vleestomaten, in stukken
handje mini pommodori (div kleuren), gehalveerd
2 handjes verse spinazie

Kipstoofpotje

Ik ben uitgegaan van 2 kippenbouten, die voor 2 volwassenen en 2 kinderen voldoende vlees geven om met elkaar te delen. Wil je toch iets meer kip per persoon dan zou ik je adviseren om 4 kippendijen te gebruiken. Onze dochter at namelijk – na een lange school- en bsodag – zonder blikken of blozen een hele kippenbout op… Gebruik je kippendijen dan zal de benodigde stooftijd wel korter zijn. Haal de kip dan na een kwartiertje eruit en laat de groente lekker verder sudderen.

Stoofpotje met kip en groente

Braad de kip om en om in een grote pan in de verhitte olie 6-8 minuten goudbruin aan. In die tijd kun je de groente voorbereiden. Doe nu de in stukken gesneden wortel, paprika en aardappel bij de kip en bak even kort mee. Dan de inhoud van de fles passata erbij. De tomatensaus die in de fles achter blijft krijg je ook nog mee door de fles even met scheutje water te schudden. Gerookt paprikapoeder, zout en peper erbij en aan de kook brengen. Laat het nu 25-30 minuten pruttelen. De groente moet beetgaar, maar niet door en door gaar zijn.

Eenpansmaaltijd met kip , aardappel en groente

Tot slot de tomaat er voorzichtig door doen en goed warm laten worden. Vlak voordat je de stoofschotel serveert gaat de spinazie erdoor. Die heeft maar 2 minuutjes nodig om te slinken en warm te worden. Check de smaak, nog zout en/of peper extra nodig? Dan nu lekker aan tafel en smullen maar!

Pas op voor je kleren!

Let er goed op dat als je de kip niet van de bout snijdt voor je ‘m serveert, je een schort om doet bij jezelf en een grote theedoek (of slabber) bij de kinderen. De tomatensaus zit natuurlijk door alle groente, kip en aardappel heen en je loopt het risico op spetters als er gekluifd wordt. En ja, dit is uit ervaring 😉 Het maakt het gerecht overigens niet minder lekker, wees gerust!

Gepubliceerd op 8 oktober 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.