Kippasteitjes

Met kip kun je echt van alles maken. Van een ovenschotel tot ragout. Maar wat nou als je zelf kippenbouillon hebt getrokken en je daarna met heel veel kippenvlees zit.
Daar heb ik een bijzonder smakelijke oplossing voor, namelijk deze verrukkelijke kippasteitjes!
Voor 12 kippasteitjes, als lunch- of bijgerecht
200g gaar kippenvlees, fijngesneden
125g Philadelphia bieslookroomkaas
50g geraspte belegen kaas
½ tl knoflookpoeder
1el verse peterselie, fijngehakt
zout & peper
12 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt
optioneel; wat extra geraspte kaas om te bestrooien
Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C
Kippasteitjes in een handomdraai
Meng in een kom de kip met alle andere ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Leg de blaadjes bladerdeeg op een bakplaat en doe per blaadje een lepel kip er op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol daarna pakketjes ervan. Plet even met je hand, zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Leg de pakketjes, met de naad naar beneden, op de bakplaat.
Met een kwast wrijf je de pakketjes in met losgeklopt ei en als je wilt bestrooi je ze met nog wat extra geraspte kaas. Bak ze nu 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Veelzijdige kippasteitjes
Je kunt ze, warm uit de oven, serveren met een frisse salade en wat gebakken aardappeltjes. Of bij een kop (kippen)soep. Afgekoeld zijn ze ook lekker bij de lunch, of neem ze mee naar een picknick.
Gepubliceerd op 8 april 2015