Kippasteitjes



Met kip kun je echt van alles maken. Van een ovenschotel tot ragout. Maar wat nou als je zelf kippenbouillon hebt getrokken en je daarna met heel veel kippenvlees zit.

Daar heb ik een bijzonder smakelijke oplossing voor, namelijk deze verrukkelijke kippasteitjes!

Voor 12 kippasteitjes, als lunch- of bijgerecht

200g gaar kippenvlees, fijngesneden
125g Philadelphia bieslookroomkaas
50g geraspte belegen kaas
½ tl knoflookpoeder
1el verse peterselie, fijngehakt
zout & peper
12 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt
optioneel; wat extra geraspte kaas om te bestrooien

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C

Kippasteitjes in een handomdraai

Meng in een kom de kip met alle andere ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Leg de blaadjes bladerdeeg op een bakplaat en doe per blaadje een lepel kip er op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol daarna pakketjes ervan. Plet even met je hand, zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Leg de pakketjes, met de naad naar beneden, op de bakplaat.

Met een kwast wrijf je de pakketjes in met losgeklopt ei en als je wilt bestrooi je ze met nog wat extra geraspte kaas. Bak ze nu 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Veelzijdige kippasteitjes

Je kunt ze, warm uit de oven, serveren met een frisse salade en wat gebakken aardappeltjes. Of bij een kop (kippen)soep. Afgekoeld zijn ze ook lekker bij de lunch, of neem ze mee naar een picknick.

Gepubliceerd op 8 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.