Kippasteitjes



Met kip kun je echt van alles maken. Van een ovenschotel tot ragout. Maar wat nou als je zelf kippenbouillon hebt getrokken en je daarna met heel veel kippenvlees zit.

Daar heb ik een bijzonder smakelijke oplossing voor, namelijk deze verrukkelijke kippasteitjes!

Voor 12 kippasteitjes, als lunch- of bijgerecht

200g gaar kippenvlees, fijngesneden
125g Philadelphia bieslookroomkaas
50g geraspte belegen kaas
½ tl knoflookpoeder
1el verse peterselie, fijngehakt
zout & peper
12 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt
optioneel; wat extra geraspte kaas om te bestrooien

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C

Kippasteitjes in een handomdraai

Meng in een kom de kip met alle andere ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Leg de blaadjes bladerdeeg op een bakplaat en doe per blaadje een lepel kip er op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol daarna pakketjes ervan. Plet even met je hand, zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Leg de pakketjes, met de naad naar beneden, op de bakplaat.

Met een kwast wrijf je de pakketjes in met losgeklopt ei en als je wilt bestrooi je ze met nog wat extra geraspte kaas. Bak ze nu 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Veelzijdige kippasteitjes

Je kunt ze, warm uit de oven, serveren met een frisse salade en wat gebakken aardappeltjes. Of bij een kop (kippen)soep. Afgekoeld zijn ze ook lekker bij de lunch, of neem ze mee naar een picknick.

Gepubliceerd op 8 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.