Kippasteitjes



Met kip kun je echt van alles maken. Van een ovenschotel tot ragout. Maar wat nou als je zelf kippenbouillon hebt getrokken en je daarna met heel veel kippenvlees zit.

Daar heb ik een bijzonder smakelijke oplossing voor, namelijk deze verrukkelijke kippasteitjes!

Voor 12 kippasteitjes, als lunch- of bijgerecht

200g gaar kippenvlees, fijngesneden
125g Philadelphia bieslookroomkaas
50g geraspte belegen kaas
½ tl knoflookpoeder
1el verse peterselie, fijngehakt
zout & peper
12 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt
optioneel; wat extra geraspte kaas om te bestrooien

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C

Kippasteitjes in een handomdraai

Meng in een kom de kip met alle andere ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Leg de blaadjes bladerdeeg op een bakplaat en doe per blaadje een lepel kip er op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol daarna pakketjes ervan. Plet even met je hand, zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Leg de pakketjes, met de naad naar beneden, op de bakplaat.

Met een kwast wrijf je de pakketjes in met losgeklopt ei en als je wilt bestrooi je ze met nog wat extra geraspte kaas. Bak ze nu 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Veelzijdige kippasteitjes

Je kunt ze, warm uit de oven, serveren met een frisse salade en wat gebakken aardappeltjes. Of bij een kop (kippen)soep. Afgekoeld zijn ze ook lekker bij de lunch, of neem ze mee naar een picknick.

Gepubliceerd op 8 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.