Smulpaapje kookt! – Kipnuggets



Dit zijn pas écht kipnuggets. Zachte kipfilet in een smakelijk en krokant jasje. In niks lijken ze op de kant en klare fastfood variant. Onze kleuter riep verrukt ‘dit is echt de lekkerste kip mama!’

En ja, natuurlijk serveer je hier lekker frietjes bij!

Voor de kipnuggets (4 personen)

100g Parmezaan
75g bloem
Zwarte peper
2 kipfilets (600g) – in grote blokjes
2 eieren, losgeklopt
2el olie

Rauwkostsalade (4 personen)

¼ witte kool, fijngesneden
1 appel, in dunne reepjes
1 winterwortel, fijngesneden
Voor de dressing: Halfvolle Yoghurt + fruitazijn (ik gebruikte Frambozenazijn van Foodelicious) + zout en peper

Maak zelf kipnuggets

Meng in een grote kom de geraspte Parmezaan met de bloem en breng op smaak met verse zwarte peper. In een bakje klop je de eieren los. Haal de stukjes kip door het kaas/bloemmengsel en daarna door het losgeklopte ei. Tot slot nog een keer door het kaas/bloemmengsel. Je zult zien dat de eerste keer en vooral bloem aan de kip blijft zitten en de tweede keer ook de geraspte kaas. Dat is precies de bedoeling! Zorg dat je maar één hand gebruikt als je de kip door het ei haalt, dat maakt het handiger om daarna met je andere hand de kipdelen goed van het kaas/bloemmengsel te voorzien.

Rauwkostsalade

Voor de salade snijd je de groente en appel heel fijn. Je kunt er ook een rasp of mandoline voor gebruiken of zelfs kant en klaar zakjes fijngesneden kool en wortel kopen. Meng dit alles met yoghurt en azijn naar smaak en zet het dan in de koelkast weg. Hierdoor worden de groenten iets minder hard en de salade lekkerder.

Snelle kipnuggets

Bak de kipnuggets in een voorverwarmde koekenpan met een eetlepel olie. Waarschijnlijk moet je of in twee keer bakken of zet twee pannen tegelijk op het vuur. Bak de kip in 5 minuten goudbruin aan één kant en daarna nog een paar minuten aan de andere kant. Je wilt wel dat de kip gaar is, maar niet te droog. Serveer met (oven)frietjes en rauwkost. Houd je niet van rauwkost, dan zijn gekookte boontjes ook lekker!

 

 

Gepubliceerd op 3 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!