Smulpaapje kookt! – Kipnuggets



Dit zijn pas écht kipnuggets. Zachte kipfilet in een smakelijk en krokant jasje. In niks lijken ze op de kant en klare fastfood variant. Onze kleuter riep verrukt ‘dit is echt de lekkerste kip mama!’

En ja, natuurlijk serveer je hier lekker frietjes bij!

Voor de kipnuggets (4 personen)

100g Parmezaan
75g bloem
Zwarte peper
2 kipfilets (600g) – in grote blokjes
2 eieren, losgeklopt
2el olie

Rauwkostsalade (4 personen)

¼ witte kool, fijngesneden
1 appel, in dunne reepjes
1 winterwortel, fijngesneden
Voor de dressing: Halfvolle Yoghurt + fruitazijn (ik gebruikte Frambozenazijn van Foodelicious) + zout en peper

Maak zelf kipnuggets

Meng in een grote kom de geraspte Parmezaan met de bloem en breng op smaak met verse zwarte peper. In een bakje klop je de eieren los. Haal de stukjes kip door het kaas/bloemmengsel en daarna door het losgeklopte ei. Tot slot nog een keer door het kaas/bloemmengsel. Je zult zien dat de eerste keer en vooral bloem aan de kip blijft zitten en de tweede keer ook de geraspte kaas. Dat is precies de bedoeling! Zorg dat je maar één hand gebruikt als je de kip door het ei haalt, dat maakt het handiger om daarna met je andere hand de kipdelen goed van het kaas/bloemmengsel te voorzien.

Rauwkostsalade

Voor de salade snijd je de groente en appel heel fijn. Je kunt er ook een rasp of mandoline voor gebruiken of zelfs kant en klaar zakjes fijngesneden kool en wortel kopen. Meng dit alles met yoghurt en azijn naar smaak en zet het dan in de koelkast weg. Hierdoor worden de groenten iets minder hard en de salade lekkerder.

Snelle kipnuggets

Bak de kipnuggets in een voorverwarmde koekenpan met een eetlepel olie. Waarschijnlijk moet je of in twee keer bakken of zet twee pannen tegelijk op het vuur. Bak de kip in 5 minuten goudbruin aan één kant en daarna nog een paar minuten aan de andere kant. Je wilt wel dat de kip gaar is, maar niet te droog. Serveer met (oven)frietjes en rauwkost. Houd je niet van rauwkost, dan zijn gekookte boontjes ook lekker!

 

 

Gepubliceerd op 3 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.