Smulpaapje kookt! – Kipnuggets



Dit zijn pas écht kipnuggets. Zachte kipfilet in een smakelijk en krokant jasje. In niks lijken ze op de kant en klare fastfood variant. Onze kleuter riep verrukt ‘dit is echt de lekkerste kip mama!’

En ja, natuurlijk serveer je hier lekker frietjes bij!

Voor de kipnuggets (4 personen)

100g Parmezaan
75g bloem
Zwarte peper
2 kipfilets (600g) – in grote blokjes
2 eieren, losgeklopt
2el olie

Rauwkostsalade (4 personen)

¼ witte kool, fijngesneden
1 appel, in dunne reepjes
1 winterwortel, fijngesneden
Voor de dressing: Halfvolle Yoghurt + fruitazijn (ik gebruikte Frambozenazijn van Foodelicious) + zout en peper

Maak zelf kipnuggets

Meng in een grote kom de geraspte Parmezaan met de bloem en breng op smaak met verse zwarte peper. In een bakje klop je de eieren los. Haal de stukjes kip door het kaas/bloemmengsel en daarna door het losgeklopte ei. Tot slot nog een keer door het kaas/bloemmengsel. Je zult zien dat de eerste keer en vooral bloem aan de kip blijft zitten en de tweede keer ook de geraspte kaas. Dat is precies de bedoeling! Zorg dat je maar één hand gebruikt als je de kip door het ei haalt, dat maakt het handiger om daarna met je andere hand de kipdelen goed van het kaas/bloemmengsel te voorzien.

Rauwkostsalade

Voor de salade snijd je de groente en appel heel fijn. Je kunt er ook een rasp of mandoline voor gebruiken of zelfs kant en klaar zakjes fijngesneden kool en wortel kopen. Meng dit alles met yoghurt en azijn naar smaak en zet het dan in de koelkast weg. Hierdoor worden de groenten iets minder hard en de salade lekkerder.

Snelle kipnuggets

Bak de kipnuggets in een voorverwarmde koekenpan met een eetlepel olie. Waarschijnlijk moet je of in twee keer bakken of zet twee pannen tegelijk op het vuur. Bak de kip in 5 minuten goudbruin aan één kant en daarna nog een paar minuten aan de andere kant. Je wilt wel dat de kip gaar is, maar niet te droog. Serveer met (oven)frietjes en rauwkost. Houd je niet van rauwkost, dan zijn gekookte boontjes ook lekker!

 

 

Gepubliceerd op 3 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.