Smulpaapje kookt! – Hawaiaanse kip & ananaskebabs



Tropische sferen op de BBQ met deze Hawaïiaanse kip/ananaskebabs!

En met de dressing maak je niet alleen een heerlijke salade, maar je gebruikt ‘deels ook om de kip in te marineren. Hoe multifunctioneel wil je het hebben?

Voor +/- 8 kebabs

Dressing/marinade

100ml karnemelk
2el mayonaise
1el mango azijn (of andere azijn naar keuze)
1 teentje knoflook
zout & peper
handje geraspte Parmezaan

1 verse ananas, in blokjes gesneden
½ kilo kippendijen, in grote blokken gesneden
optioneel: iets dikker gesneden ham en rode paprika

Voor de salade

Romaine sla
Cherrytomaatjes
Komkommer
Optioneel: Hamblokjes

Tip: Hoe weet je of je ananas rijp is?

Om te weten of je ananas goed rijp en zoet is trek je een blaadje uit de kroon. Laat ‘ie makkelijk los, dan is je ananas rijp. Hoe makkelijker het gaat, des te zoeter je ananas. Moet je er hard aan trekken, laat ‘dan nog even liggen om te rijpen.

Start met de dressing

Meng de karnemelk, mayonaise, azijn, knoflook, zout en peper in een maatbeker en zet er even de staafmixer op, zodat alles goed gemengd is en de knoflook is fijngemalen. Doe 3 eetlepels over de kip, meng en zet afgedekt weg tot gebruik.

Voor de kipkebabs

Gebruik je houten satésprikkers week die dan een uurtje in water, zodat ze straks op de barbecue niet vlam kunnen vatten. Maak de ananas schoon, haal de harde kern eruit en snijd in gelijke blokjes. Gebruik je paprika, snijd die dan ook in blokjes. Spies de satéprikkers om en om met ham, kip, ananas en paprika.

Kip op de BBQ

Zorg dat je BBQ goed heet is en leg de kebabs erop. Goed om en om gaar laten worden. Afhankelijk van de hitte van je BBQ heb je toch zeker 10 minuten nodig. Genoeg tijd om je salade te maken. Meng de in reepjes gesneden Romaine sla met gehalveerde tomaatjes en blokjes komkommer en ham. Bij de resterende dressing doe je nu de Parmazaanse kaas. Giet dit vlak voor het serveren over de salade.

Gepubliceerd op 24 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.