Smulpaapje kookt! – Hawaiaanse kip & ananaskebabs

Tropische sferen op de BBQ met deze Hawaïiaanse kip/ananaskebabs!
En met de dressing maak je niet alleen een heerlijke salade, maar je gebruikt ‘deels ook om de kip in te marineren. Hoe multifunctioneel wil je het hebben?
Voor +/- 8 kebabs
Dressing/marinade
100ml karnemelk
2el mayonaise
1el mango azijn (of andere azijn naar keuze)
1 teentje knoflook
zout & peper
handje geraspte Parmezaan
1 verse ananas, in blokjes gesneden
½ kilo kippendijen, in grote blokken gesneden
optioneel: iets dikker gesneden ham en rode paprika
Voor de salade
Romaine sla
Cherrytomaatjes
Komkommer
Optioneel: Hamblokjes
Tip: Hoe weet je of je ananas rijp is?
Om te weten of je ananas goed rijp en zoet is trek je een blaadje uit de kroon. Laat ‘ie makkelijk los, dan is je ananas rijp. Hoe makkelijker het gaat, des te zoeter je ananas. Moet je er hard aan trekken, laat ‘dan nog even liggen om te rijpen.
Start met de dressing
Meng de karnemelk, mayonaise, azijn, knoflook, zout en peper in een maatbeker en zet er even de staafmixer op, zodat alles goed gemengd is en de knoflook is fijngemalen. Doe 3 eetlepels over de kip, meng en zet afgedekt weg tot gebruik.
Voor de kipkebabs
Gebruik je houten satésprikkers week die dan een uurtje in water, zodat ze straks op de barbecue niet vlam kunnen vatten. Maak de ananas schoon, haal de harde kern eruit en snijd in gelijke blokjes. Gebruik je paprika, snijd die dan ook in blokjes. Spies de satéprikkers om en om met ham, kip, ananas en paprika.
Kip op de BBQ
Zorg dat je BBQ goed heet is en leg de kebabs erop. Goed om en om gaar laten worden. Afhankelijk van de hitte van je BBQ heb je toch zeker 10 minuten nodig. Genoeg tijd om je salade te maken. Meng de in reepjes gesneden Romaine sla met gehalveerde tomaatjes en blokjes komkommer en ham. Bij de resterende dressing doe je nu de Parmazaanse kaas. Giet dit vlak voor het serveren over de salade.
Gepubliceerd op 24 juni 2014