Smulpaapje kookt! – Hawaiaanse kip & ananaskebabs



Tropische sferen op de BBQ met deze Hawaïiaanse kip/ananaskebabs!

En met de dressing maak je niet alleen een heerlijke salade, maar je gebruikt ‘deels ook om de kip in te marineren. Hoe multifunctioneel wil je het hebben?

Voor +/- 8 kebabs

Dressing/marinade

100ml karnemelk
2el mayonaise
1el mango azijn (of andere azijn naar keuze)
1 teentje knoflook
zout & peper
handje geraspte Parmezaan

1 verse ananas, in blokjes gesneden
½ kilo kippendijen, in grote blokken gesneden
optioneel: iets dikker gesneden ham en rode paprika

Voor de salade

Romaine sla
Cherrytomaatjes
Komkommer
Optioneel: Hamblokjes

Tip: Hoe weet je of je ananas rijp is?

Om te weten of je ananas goed rijp en zoet is trek je een blaadje uit de kroon. Laat ‘ie makkelijk los, dan is je ananas rijp. Hoe makkelijker het gaat, des te zoeter je ananas. Moet je er hard aan trekken, laat ‘dan nog even liggen om te rijpen.

Start met de dressing

Meng de karnemelk, mayonaise, azijn, knoflook, zout en peper in een maatbeker en zet er even de staafmixer op, zodat alles goed gemengd is en de knoflook is fijngemalen. Doe 3 eetlepels over de kip, meng en zet afgedekt weg tot gebruik.

Voor de kipkebabs

Gebruik je houten satésprikkers week die dan een uurtje in water, zodat ze straks op de barbecue niet vlam kunnen vatten. Maak de ananas schoon, haal de harde kern eruit en snijd in gelijke blokjes. Gebruik je paprika, snijd die dan ook in blokjes. Spies de satéprikkers om en om met ham, kip, ananas en paprika.

Kip op de BBQ

Zorg dat je BBQ goed heet is en leg de kebabs erop. Goed om en om gaar laten worden. Afhankelijk van de hitte van je BBQ heb je toch zeker 10 minuten nodig. Genoeg tijd om je salade te maken. Meng de in reepjes gesneden Romaine sla met gehalveerde tomaatjes en blokjes komkommer en ham. Bij de resterende dressing doe je nu de Parmazaanse kaas. Giet dit vlak voor het serveren over de salade.

Gepubliceerd op 24 juni 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 oktober 2020
stoofschotel kip en venkel
 
Stoofschotel met kip & venkel

Deze kipstoofschotel wordt op smaak gebracht met venkel, paprika, tomaat én sinaasappel. Zo heb je een stoofschotel met kip nog nooit gegeten.
26 oktober 2020
linzensoep
 
Linzensoep met knolselderij

Linzen zijn zo verdraaid veelzijdig dat ik ze altijd in huis heb. Nu leverde het een verrassende soep met linzen en knolselderij op. In een half uurtje op tafel!
25 oktober 2020
pumkinspice granola
 
Pumpkin spice granola

Met deze pumkin spice granola kom je de herfst wel door! De granola maak je in de oven, zo wordt je granola extra knapperig.
24 oktober 2020
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
24 oktober 2020
stoofschotel hert
 
Wildstoofschotel met hert en tomaat

Een verrassende Italiaanse stoofschotel met hert en tomaat, die je gewoon thuis in je Nederlandse keuken maakt.
23 oktober 2020
Foss Curacao Kokosnoot
 
7x eten uit eigen tuin op Curaçao

Maaike verhuisde naar een nieuw huis met een paradijselijke tuin waar je dus gewoon tropisch uit kunt eten. Wat? Maaike zet het voor je op een rijtje.