Smulpaapje kookt! – Hawaiaanse kip & ananaskebabs



Tropische sferen op de BBQ met deze Hawaïiaanse kip/ananaskebabs!

En met de dressing maak je niet alleen een heerlijke salade, maar je gebruikt ‘deels ook om de kip in te marineren. Hoe multifunctioneel wil je het hebben?

Voor +/- 8 kebabs

Dressing/marinade

100ml karnemelk
2el mayonaise
1el mango azijn (of andere azijn naar keuze)
1 teentje knoflook
zout & peper
handje geraspte Parmezaan

1 verse ananas, in blokjes gesneden
½ kilo kippendijen, in grote blokken gesneden
optioneel: iets dikker gesneden ham en rode paprika

Voor de salade

Romaine sla
Cherrytomaatjes
Komkommer
Optioneel: Hamblokjes

Tip: Hoe weet je of je ananas rijp is?

Om te weten of je ananas goed rijp en zoet is trek je een blaadje uit de kroon. Laat ‘ie makkelijk los, dan is je ananas rijp. Hoe makkelijker het gaat, des te zoeter je ananas. Moet je er hard aan trekken, laat ‘dan nog even liggen om te rijpen.

Start met de dressing

Meng de karnemelk, mayonaise, azijn, knoflook, zout en peper in een maatbeker en zet er even de staafmixer op, zodat alles goed gemengd is en de knoflook is fijngemalen. Doe 3 eetlepels over de kip, meng en zet afgedekt weg tot gebruik.

Voor de kipkebabs

Gebruik je houten satésprikkers week die dan een uurtje in water, zodat ze straks op de barbecue niet vlam kunnen vatten. Maak de ananas schoon, haal de harde kern eruit en snijd in gelijke blokjes. Gebruik je paprika, snijd die dan ook in blokjes. Spies de satéprikkers om en om met ham, kip, ananas en paprika.

Kip op de BBQ

Zorg dat je BBQ goed heet is en leg de kebabs erop. Goed om en om gaar laten worden. Afhankelijk van de hitte van je BBQ heb je toch zeker 10 minuten nodig. Genoeg tijd om je salade te maken. Meng de in reepjes gesneden Romaine sla met gehalveerde tomaatjes en blokjes komkommer en ham. Bij de resterende dressing doe je nu de Parmazaanse kaas. Giet dit vlak voor het serveren over de salade.

Gepubliceerd op 24 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.