Smulpaapje kookt! – Huisgemaakte kipburger



Met regelmaat zie ik de laatste dagen weer reclames voor een Chickenburger die er op televisie misschien mooi uit ziet, maar waarvan ik durf te wedden dat die het qua smaak direct verliest van deze huisgemaakte variant.

Durf jij die uitdaging aan?

Voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen)

3 enkele kipfilets ( +/- 200g per stuk)
2 eiwitten (met de eidooiers maak je bijvoorbeeld deze lekkere appeltaartjes)
1 ruime tl dille mosterd van Ton’s (maar Dijonmosterd kan ook)
¼ tl zout
versgemalen zwarte peper
bloem
Panko

Maak je eigen yoghurtsaus

250ml griekse yoghurt
10g dille, fijngesneden
sap ½ limoen
zwarte peper en zeezout
Meng de yoghurt met de dille, limoensap, zout en peper en zet even weg.

Ciabatta, vers of indien zelf afgebakken zorg dat het klaar is als je aan de kip begint
Om de burger mee te beleggen veldsla, mini tomaatjes en komkommer

Huisgemaakte Chickenburger

Pak 2 grote borden en 1 diep bord. In het diepe bord gaan de eiwitten met de mosterd, zout en peper. Klop dit met een garde rustig los. Op het ene bord gaat nu wat bloem, op de andere een ruime hoeveelheid Panko. Haal de kipfilet door de bloem, schudt het overtollige eraf. Daarna de kip aan beide kanten door het eiwit halen en tot slot leg je het in de Panko.

Smulpaapje proof kipburgers

Zorg dat alles er nu goed mee bedekt wordt en leg de kip daarna op een ander schoon bord. Herhaal met de rest van de kipfilet. De haasjes die vaak aan kipfilets zitten heb ik eraf gesneden en ook gepaneerd, dat is nog precies genoeg voor een persoon. Verwarm nu een grote koekepan op hoog vuur en doe er wat neutrale olie in.

Fastfood, maar dan lekker

Bak de kipburgers nu 4-5 minuten per kant in de warme pan, tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. In de tussentijd snijd je de ciabatta in gelijke stukken en beleg je die met de sla, komkommer en een goeie lepel van de yoghurtsaus. Leg hier de kipburgers op en garneer met nog wat tomaatjes en als je wilt nóg wat saus. Serveer met je favoriete groente. Op zich heb je aan het broodje meer dan genoeg, maar als je wilt zijn frietjes hier natuurlijk wel op zijn plaats 😉

Op zoek naar nog meer gerechten met kip? Kijk dan ook eens hier

Gepubliceerd op 7 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.