Smulpaapje kookt! – Huisgemaakte kipburger



Met regelmaat zie ik de laatste dagen weer reclames voor een Chickenburger die er op televisie misschien mooi uit ziet, maar waarvan ik durf te wedden dat die het qua smaak direct verliest van deze huisgemaakte variant.

Durf jij die uitdaging aan?

Voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen)

3 enkele kipfilets ( +/- 200g per stuk)
2 eiwitten (met de eidooiers maak je bijvoorbeeld deze lekkere appeltaartjes)
1 ruime tl dille mosterd van Ton’s (maar Dijonmosterd kan ook)
¼ tl zout
versgemalen zwarte peper
bloem
Panko

Maak je eigen yoghurtsaus

250ml griekse yoghurt
10g dille, fijngesneden
sap ½ limoen
zwarte peper en zeezout
Meng de yoghurt met de dille, limoensap, zout en peper en zet even weg.

Ciabatta, vers of indien zelf afgebakken zorg dat het klaar is als je aan de kip begint
Om de burger mee te beleggen veldsla, mini tomaatjes en komkommer

Huisgemaakte Chickenburger

Pak 2 grote borden en 1 diep bord. In het diepe bord gaan de eiwitten met de mosterd, zout en peper. Klop dit met een garde rustig los. Op het ene bord gaat nu wat bloem, op de andere een ruime hoeveelheid Panko. Haal de kipfilet door de bloem, schudt het overtollige eraf. Daarna de kip aan beide kanten door het eiwit halen en tot slot leg je het in de Panko.

Smulpaapje proof kipburgers

Zorg dat alles er nu goed mee bedekt wordt en leg de kip daarna op een ander schoon bord. Herhaal met de rest van de kipfilet. De haasjes die vaak aan kipfilets zitten heb ik eraf gesneden en ook gepaneerd, dat is nog precies genoeg voor een persoon. Verwarm nu een grote koekepan op hoog vuur en doe er wat neutrale olie in.

Fastfood, maar dan lekker

Bak de kipburgers nu 4-5 minuten per kant in de warme pan, tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. In de tussentijd snijd je de ciabatta in gelijke stukken en beleg je die met de sla, komkommer en een goeie lepel van de yoghurtsaus. Leg hier de kipburgers op en garneer met nog wat tomaatjes en als je wilt nóg wat saus. Serveer met je favoriete groente. Op zich heb je aan het broodje meer dan genoeg, maar als je wilt zijn frietjes hier natuurlijk wel op zijn plaats 😉

Op zoek naar nog meer gerechten met kip? Kijk dan ook eens hier

Gepubliceerd op 7 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.