Smulpaapje kookt! – Huisgemaakte kipburger
Met regelmaat zie ik de laatste dagen weer reclames voor een Chickenburger die er op televisie misschien mooi uit ziet, maar waarvan ik durf te wedden dat die het qua smaak direct verliest van deze huisgemaakte variant.
Durf jij die uitdaging aan?
Voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen)
3 enkele kipfilets ( +/- 200g per stuk)
2 eiwitten (met de eidooiers maak je bijvoorbeeld deze lekkere appeltaartjes)
1 ruime tl dille mosterd van Ton’s (maar Dijonmosterd kan ook)
¼ tl zout
versgemalen zwarte peper
bloem
Panko
Maak je eigen yoghurtsaus
250ml griekse yoghurt
10g dille, fijngesneden
sap ½ limoen
zwarte peper en zeezout
Meng de yoghurt met de dille, limoensap, zout en peper en zet even weg.
Ciabatta, vers of indien zelf afgebakken zorg dat het klaar is als je aan de kip begint
Om de burger mee te beleggen veldsla, mini tomaatjes en komkommer
Huisgemaakte Chickenburger
Pak 2 grote borden en 1 diep bord. In het diepe bord gaan de eiwitten met de mosterd, zout en peper. Klop dit met een garde rustig los. Op het ene bord gaat nu wat bloem, op de andere een ruime hoeveelheid Panko. Haal de kipfilet door de bloem, schudt het overtollige eraf. Daarna de kip aan beide kanten door het eiwit halen en tot slot leg je het in de Panko.
Smulpaapje proof kipburgers
Zorg dat alles er nu goed mee bedekt wordt en leg de kip daarna op een ander schoon bord. Herhaal met de rest van de kipfilet. De haasjes die vaak aan kipfilets zitten heb ik eraf gesneden en ook gepaneerd, dat is nog precies genoeg voor een persoon. Verwarm nu een grote koekepan op hoog vuur en doe er wat neutrale olie in.
Fastfood, maar dan lekker
Bak de kipburgers nu 4-5 minuten per kant in de warme pan, tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. In de tussentijd snijd je de ciabatta in gelijke stukken en beleg je die met de sla, komkommer en een goeie lepel van de yoghurtsaus. Leg hier de kipburgers op en garneer met nog wat tomaatjes en als je wilt nóg wat saus. Serveer met je favoriete groente. Op zich heb je aan het broodje meer dan genoeg, maar als je wilt zijn frietjes hier natuurlijk wel op zijn plaats 😉
Op zoek naar nog meer gerechten met kip? Kijk dan ook eens hier
Gepubliceerd op 7 januari 2015