Smulpaapje kookt! – Huisgemaakte kipburger



Met regelmaat zie ik de laatste dagen weer reclames voor een Chickenburger die er op televisie misschien mooi uit ziet, maar waarvan ik durf te wedden dat die het qua smaak direct verliest van deze huisgemaakte variant.

Durf jij die uitdaging aan?

Voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen)

3 enkele kipfilets ( +/- 200g per stuk)
2 eiwitten (met de eidooiers maak je bijvoorbeeld deze lekkere appeltaartjes)
1 ruime tl dille mosterd van Ton’s (maar Dijonmosterd kan ook)
¼ tl zout
versgemalen zwarte peper
bloem
Panko

Maak je eigen yoghurtsaus

250ml griekse yoghurt
10g dille, fijngesneden
sap ½ limoen
zwarte peper en zeezout
Meng de yoghurt met de dille, limoensap, zout en peper en zet even weg.

Ciabatta, vers of indien zelf afgebakken zorg dat het klaar is als je aan de kip begint
Om de burger mee te beleggen veldsla, mini tomaatjes en komkommer

Huisgemaakte Chickenburger

Pak 2 grote borden en 1 diep bord. In het diepe bord gaan de eiwitten met de mosterd, zout en peper. Klop dit met een garde rustig los. Op het ene bord gaat nu wat bloem, op de andere een ruime hoeveelheid Panko. Haal de kipfilet door de bloem, schudt het overtollige eraf. Daarna de kip aan beide kanten door het eiwit halen en tot slot leg je het in de Panko.

Smulpaapje proof kipburgers

Zorg dat alles er nu goed mee bedekt wordt en leg de kip daarna op een ander schoon bord. Herhaal met de rest van de kipfilet. De haasjes die vaak aan kipfilets zitten heb ik eraf gesneden en ook gepaneerd, dat is nog precies genoeg voor een persoon. Verwarm nu een grote koekepan op hoog vuur en doe er wat neutrale olie in.

Fastfood, maar dan lekker

Bak de kipburgers nu 4-5 minuten per kant in de warme pan, tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. In de tussentijd snijd je de ciabatta in gelijke stukken en beleg je die met de sla, komkommer en een goeie lepel van de yoghurtsaus. Leg hier de kipburgers op en garneer met nog wat tomaatjes en als je wilt nóg wat saus. Serveer met je favoriete groente. Op zich heb je aan het broodje meer dan genoeg, maar als je wilt zijn frietjes hier natuurlijk wel op zijn plaats 😉

Op zoek naar nog meer gerechten met kip? Kijk dan ook eens hier

Gepubliceerd op 7 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.