Kipkerrie & mangosalade



Ken je die droevige, gele bakjes kipkerriesalade uit de supermarkt? Dit recept gaat die herinnering in één klap uit je geheugen vegen, want kipkerriesalade kan wél lekker zijn. Met de toevoeging van onder meer mango en avocado heb je zonder al te veel moeite een heerlijke maaltijdsalade, die het (bij mooi weer) ook in het park of op het strand heel goed doet

Voor 4 personen

Voor de dressing

150g mayonaise
150g Griekse yoghurt
200g mango chutney (Patak)
3el kerriepoeder (mild, wil je meer pit, gebruik dan een pittigere variant)
½ tl gemberpoeder
1el karnemelk
verse munt, fijngesneden (naar smaak)

500g kippendijen, in reepjes
1el neutrale olie
1 mango, in reepjes
1 avocado, in reepjes
½ komkommer, zonder zaadlijst en in reepjes
75g waterkers (of gebruik spinazie)
75g veldsla

Kipkerrie maak je zelf

Voor de dressing meng je alle ingrediënten goed door elkaar. Je maakt meer dan je waarschijnlijk nodig hebt, geen ramp. Deze dressing is namelijk ook een killer dipsaus voor stokbrood, bij de barbecue of gewoon lekker met chips!

Kipkerrie & mangosalade

Bak de kip in een voorverwarmde pan met wat olie in 10 minuten goudbruin en gaar en laat daarna op een schoon bord afkoelen. Voor de salade meng je de rest van de ingrediënten op een mooie grote schaal. Leg daar de kip boven op en doe er dressing naar smaak overheen. Serveer met knapperig vers brood.

Gepubliceerd op 30 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.