Kipkerrie & mangosalade
Ken je die droevige, gele bakjes kipkerriesalade uit de supermarkt? Dit recept gaat die herinnering in één klap uit je geheugen vegen, want kipkerriesalade kan wél lekker zijn. Met de toevoeging van onder meer mango en avocado heb je zonder al te veel moeite een heerlijke maaltijdsalade, die het (bij mooi weer) ook in het park of op het strand heel goed doet
Voor 4 personen
Voor de dressing
150g mayonaise
150g Griekse yoghurt
200g mango chutney (Patak)
3el kerriepoeder (mild, wil je meer pit, gebruik dan een pittigere variant)
½ tl gemberpoeder
1el karnemelk
verse munt, fijngesneden (naar smaak)
500g kippendijen, in reepjes
1el neutrale olie
1 mango, in reepjes
1 avocado, in reepjes
½ komkommer, zonder zaadlijst en in reepjes
75g waterkers (of gebruik spinazie)
75g veldsla
Kipkerrie maak je zelf
Voor de dressing meng je alle ingrediënten goed door elkaar. Je maakt meer dan je waarschijnlijk nodig hebt, geen ramp. Deze dressing is namelijk ook een killer dipsaus voor stokbrood, bij de barbecue of gewoon lekker met chips!
Kipkerrie & mangosalade
Bak de kip in een voorverwarmde pan met wat olie in 10 minuten goudbruin en gaar en laat daarna op een schoon bord afkoelen. Voor de salade meng je de rest van de ingrediënten op een mooie grote schaal. Leg daar de kip boven op en doe er dressing naar smaak overheen. Serveer met knapperig vers brood.
Gepubliceerd op 30 april 2015