Smulpaapje kookt! – Kip curry met grapefruit



Fruit in eten is niet altijd een succes. Toen wij tijdens een workshop met Florida Grapefruit echter deze curry maakten was ik aangenaam verrast hoe goed dat hier wel werkt. Het recept van Mathijs Vrieze heb ik een heel klein beetje aangepast.

Je zult proeven dat je ook met kinderen heel prima curry kunt eten. Ga lekker samen op smaakavontuur!

Voor vier personen

500g kippendijen
1el neutrale olie
4 (Florida) grapefruits
1 komkommer
1 paksoi
400ml kokosmelk
1el currypasta (meer of minder naar smaak)
2 teentjes knoflook
olijfolie
handje cashewnoten
350g rijst, naar keuze
 

Voorbereiding

Snijd de kip in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en met een theelepel verwijder je de zaadlijst. Snijd de komkommer daarna in boogjes. De paksoi goed wassen, de harde onderkant verwijderen en de rest van de groente in reepjes snijden.

Kipcurry

Verhit in een hapjespan de olie en bak de kip om en om in 5 minuten goudbruin aan. Paksoi erbij en even meebakken. Daarna de komkommer erbij en goed doorscheppen. Currypasta nu in de pan en die even een minuutje meebakken. Wil je een iets mildere smaak gebruik dan kerriepoeder in plaats van currypasta. Dan de kokosmelk erbij, alles goed doorroeren en een minuut of 10 op laag vuur laten pruttelen. In die tijd kook je de rijst, volgens de gebruiksaanwijzing gaar en snijd je partjes grapefruit.

Zo snijd je een grapefruit

Die partjes grapefruit snijd je heel gemakkelijk uit de vrucht. Snijd van de boven en onderkant de kapjes van de grapefruit. Leg ‘nu op de snijplank met een vlakke kant naar beneden. Snijd in één vloeiende beweging nu van boven, rondom, naar beneden de schil eraf. Volg de rondingen van de grapefruit, zodat je niet teveel vruchtvlees verliest, maar echt alleen de schil snijdt.Als je alle schil eraf hebt snijd je nu, partje voor partje, het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Heel makkelijk!

Curry met grapefruit

Als je rijst gekookt is en de curry klaar is gaan de cashewnoten erdoor en leg je de partjes grapefruit op de curry en serveer je die meteen, samen met de gekookte rijst.

Gepubliceerd op 7 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.