Smulpaapje kookt! – Kip curry met grapefruit



Fruit in eten is niet altijd een succes. Toen wij tijdens een workshop met Florida Grapefruit echter deze curry maakten was ik aangenaam verrast hoe goed dat hier wel werkt. Het recept van Mathijs Vrieze heb ik een heel klein beetje aangepast.

Je zult proeven dat je ook met kinderen heel prima curry kunt eten. Ga lekker samen op smaakavontuur!

Voor vier personen

500g kippendijen
1el neutrale olie
4 (Florida) grapefruits
1 komkommer
1 paksoi
400ml kokosmelk
1el currypasta (meer of minder naar smaak)
2 teentjes knoflook
olijfolie
handje cashewnoten
350g rijst, naar keuze
 

Voorbereiding

Snijd de kip in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en met een theelepel verwijder je de zaadlijst. Snijd de komkommer daarna in boogjes. De paksoi goed wassen, de harde onderkant verwijderen en de rest van de groente in reepjes snijden.

Kipcurry

Verhit in een hapjespan de olie en bak de kip om en om in 5 minuten goudbruin aan. Paksoi erbij en even meebakken. Daarna de komkommer erbij en goed doorscheppen. Currypasta nu in de pan en die even een minuutje meebakken. Wil je een iets mildere smaak gebruik dan kerriepoeder in plaats van currypasta. Dan de kokosmelk erbij, alles goed doorroeren en een minuut of 10 op laag vuur laten pruttelen. In die tijd kook je de rijst, volgens de gebruiksaanwijzing gaar en snijd je partjes grapefruit.

Zo snijd je een grapefruit

Die partjes grapefruit snijd je heel gemakkelijk uit de vrucht. Snijd van de boven en onderkant de kapjes van de grapefruit. Leg ‘nu op de snijplank met een vlakke kant naar beneden. Snijd in één vloeiende beweging nu van boven, rondom, naar beneden de schil eraf. Volg de rondingen van de grapefruit, zodat je niet teveel vruchtvlees verliest, maar echt alleen de schil snijdt.Als je alle schil eraf hebt snijd je nu, partje voor partje, het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Heel makkelijk!

Curry met grapefruit

Als je rijst gekookt is en de curry klaar is gaan de cashewnoten erdoor en leg je de partjes grapefruit op de curry en serveer je die meteen, samen met de gekookte rijst.

Gepubliceerd op 7 april 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.