Smulpaapje kookt! – Kip curry met grapefruit



Fruit in eten is niet altijd een succes. Toen wij tijdens een workshop met Florida Grapefruit echter deze curry maakten was ik aangenaam verrast hoe goed dat hier wel werkt. Het recept van Mathijs Vrieze heb ik een heel klein beetje aangepast.

Je zult proeven dat je ook met kinderen heel prima curry kunt eten. Ga lekker samen op smaakavontuur!

Voor vier personen

500g kippendijen
1el neutrale olie
4 (Florida) grapefruits
1 komkommer
1 paksoi
400ml kokosmelk
1el currypasta (meer of minder naar smaak)
2 teentjes knoflook
olijfolie
handje cashewnoten
350g rijst, naar keuze
 

Voorbereiding

Snijd de kip in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en met een theelepel verwijder je de zaadlijst. Snijd de komkommer daarna in boogjes. De paksoi goed wassen, de harde onderkant verwijderen en de rest van de groente in reepjes snijden.

Kipcurry

Verhit in een hapjespan de olie en bak de kip om en om in 5 minuten goudbruin aan. Paksoi erbij en even meebakken. Daarna de komkommer erbij en goed doorscheppen. Currypasta nu in de pan en die even een minuutje meebakken. Wil je een iets mildere smaak gebruik dan kerriepoeder in plaats van currypasta. Dan de kokosmelk erbij, alles goed doorroeren en een minuut of 10 op laag vuur laten pruttelen. In die tijd kook je de rijst, volgens de gebruiksaanwijzing gaar en snijd je partjes grapefruit.

Zo snijd je een grapefruit

Die partjes grapefruit snijd je heel gemakkelijk uit de vrucht. Snijd van de boven en onderkant de kapjes van de grapefruit. Leg ‘nu op de snijplank met een vlakke kant naar beneden. Snijd in één vloeiende beweging nu van boven, rondom, naar beneden de schil eraf. Volg de rondingen van de grapefruit, zodat je niet teveel vruchtvlees verliest, maar echt alleen de schil snijdt.Als je alle schil eraf hebt snijd je nu, partje voor partje, het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Heel makkelijk!

Curry met grapefruit

Als je rijst gekookt is en de curry klaar is gaan de cashewnoten erdoor en leg je de partjes grapefruit op de curry en serveer je die meteen, samen met de gekookte rijst.

Gepubliceerd op 7 april 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…