Smulpaapje kookt! – Kip Cashew (uit Zoals alleen oma dat kan)



Ik schreef het al in mijn review. Van Danny Jansen’s ‘Zoals alleen oma dat kan’ kun je niet anders dan zin krijgen om te koken. Lastig kiezen ook uit een boek vol lekkere recepten. Ik maakte er drie, nasi goreng (een pittige versie), Orak Arik (een verrassend en super lekker groentegerecht) en Kip Cashew. Van dat laatste gerecht deel ik vandaag het recept met jullie.

Ik heb er een mildere versie van gemaakt aangezien 3 rode pepertjes door mijn kleuter niet echt gewaardeerd worden. In het boek, dat je gewoon moet aanschaffen, vind je het originele recept als ook de andere recepten van de rijsttafel die ik samenstelde.

Voor 4 personen

500g kipfilet (ik gebruikte kippendijen), in reepjes
3el witte wijn
3el ketjap asin (ABC, toko)
3el ketjap manis
1 rode paprika, in blokjes
1 grote ui, in dunne ringen
lente-uitjes, in stukjes van 1 cm
150g ongebakken cashewnoten
Zonnebloemolie

Kip cashew

Maak als eerste de marinade door de wijn te mengen met de beide ketjap varianten. Meng de kip hier goed door heen, dek de schaal af met folie en zet minsten 45 minuten (koud) weg.

Zelf cashewnoten bakken

Bak in de tussentijd de cashewnoten in de zonnebloemolie. Goed omscheppen, zodat ze om en om goudbruin worden. Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen op een groot bord.

Gemarineerde kip

Zet een pan op hoog vuur en doe daar nog een klein scheutje olie in. Bak kort de paprikablokjes er in aan. Haal de kip uit de marinade (bewaar die!) en doe die bij de paprika. Bak 6 minuten, terwijl je de kip af en toe omschept. Ui erbij en ook nog eens 5 minuten meebakken. Rest van de marinade en de lente uitjes toevoegen en nog een minuutje goed doorwarmen.

Zoals alleen oma dat kan

Vlak voordat je de kip cashew serveert schep je de cashewnoten erdoor, zodat die lekker knapperig blijven. Serveer als onderdeel van een rijsttafel. Of serveer als hoofdgerecht met wat witte rijst en groente naar keuze.

 

Gepubliceerd op 3 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.