Smulpaapje kookt! – Kip Cashew (uit Zoals alleen oma dat kan)



Ik schreef het al in mijn review. Van Danny Jansen’s ‘Zoals alleen oma dat kan’ kun je niet anders dan zin krijgen om te koken. Lastig kiezen ook uit een boek vol lekkere recepten. Ik maakte er drie, nasi goreng (een pittige versie), Orak Arik (een verrassend en super lekker groentegerecht) en Kip Cashew. Van dat laatste gerecht deel ik vandaag het recept met jullie.

Ik heb er een mildere versie van gemaakt aangezien 3 rode pepertjes door mijn kleuter niet echt gewaardeerd worden. In het boek, dat je gewoon moet aanschaffen, vind je het originele recept als ook de andere recepten van de rijsttafel die ik samenstelde.

Voor 4 personen

500g kipfilet (ik gebruikte kippendijen), in reepjes
3el witte wijn
3el ketjap asin (ABC, toko)
3el ketjap manis
1 rode paprika, in blokjes
1 grote ui, in dunne ringen
lente-uitjes, in stukjes van 1 cm
150g ongebakken cashewnoten
Zonnebloemolie

Kip cashew

Maak als eerste de marinade door de wijn te mengen met de beide ketjap varianten. Meng de kip hier goed door heen, dek de schaal af met folie en zet minsten 45 minuten (koud) weg.

Zelf cashewnoten bakken

Bak in de tussentijd de cashewnoten in de zonnebloemolie. Goed omscheppen, zodat ze om en om goudbruin worden. Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen op een groot bord.

Gemarineerde kip

Zet een pan op hoog vuur en doe daar nog een klein scheutje olie in. Bak kort de paprikablokjes er in aan. Haal de kip uit de marinade (bewaar die!) en doe die bij de paprika. Bak 6 minuten, terwijl je de kip af en toe omschept. Ui erbij en ook nog eens 5 minuten meebakken. Rest van de marinade en de lente uitjes toevoegen en nog een minuutje goed doorwarmen.

Zoals alleen oma dat kan

Vlak voordat je de kip cashew serveert schep je de cashewnoten erdoor, zodat die lekker knapperig blijven. Serveer als onderdeel van een rijsttafel. Of serveer als hoofdgerecht met wat witte rijst en groente naar keuze.

 

Gepubliceerd op 3 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.