Smulpaapje kookt! – Kip Cashew (uit Zoals alleen oma dat kan)



Ik schreef het al in mijn review. Van Danny Jansen’s ‘Zoals alleen oma dat kan’ kun je niet anders dan zin krijgen om te koken. Lastig kiezen ook uit een boek vol lekkere recepten. Ik maakte er drie, nasi goreng (een pittige versie), Orak Arik (een verrassend en super lekker groentegerecht) en Kip Cashew. Van dat laatste gerecht deel ik vandaag het recept met jullie.

Ik heb er een mildere versie van gemaakt aangezien 3 rode pepertjes door mijn kleuter niet echt gewaardeerd worden. In het boek, dat je gewoon moet aanschaffen, vind je het originele recept als ook de andere recepten van de rijsttafel die ik samenstelde.

Voor 4 personen

500g kipfilet (ik gebruikte kippendijen), in reepjes
3el witte wijn
3el ketjap asin (ABC, toko)
3el ketjap manis
1 rode paprika, in blokjes
1 grote ui, in dunne ringen
lente-uitjes, in stukjes van 1 cm
150g ongebakken cashewnoten
Zonnebloemolie

Kip cashew

Maak als eerste de marinade door de wijn te mengen met de beide ketjap varianten. Meng de kip hier goed door heen, dek de schaal af met folie en zet minsten 45 minuten (koud) weg.

Zelf cashewnoten bakken

Bak in de tussentijd de cashewnoten in de zonnebloemolie. Goed omscheppen, zodat ze om en om goudbruin worden. Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen op een groot bord.

Gemarineerde kip

Zet een pan op hoog vuur en doe daar nog een klein scheutje olie in. Bak kort de paprikablokjes er in aan. Haal de kip uit de marinade (bewaar die!) en doe die bij de paprika. Bak 6 minuten, terwijl je de kip af en toe omschept. Ui erbij en ook nog eens 5 minuten meebakken. Rest van de marinade en de lente uitjes toevoegen en nog een minuutje goed doorwarmen.

Zoals alleen oma dat kan

Vlak voordat je de kip cashew serveert schep je de cashewnoten erdoor, zodat die lekker knapperig blijven. Serveer als onderdeel van een rijsttafel. Of serveer als hoofdgerecht met wat witte rijst en groente naar keuze.

 

Gepubliceerd op 3 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.