Smulpaapje kookt! – Kip Cashew (uit Zoals alleen oma dat kan)
Ik schreef het al in mijn review. Van Danny Jansen’s ‘Zoals alleen oma dat kan’ kun je niet anders dan zin krijgen om te koken. Lastig kiezen ook uit een boek vol lekkere recepten. Ik maakte er drie, nasi goreng (een pittige versie), Orak Arik (een verrassend en super lekker groentegerecht) en Kip Cashew. Van dat laatste gerecht deel ik vandaag het recept met jullie.
Ik heb er een mildere versie van gemaakt aangezien 3 rode pepertjes door mijn kleuter niet echt gewaardeerd worden. In het boek, dat je gewoon moet aanschaffen, vind je het originele recept als ook de andere recepten van de rijsttafel die ik samenstelde.
Voor 4 personen
500g kipfilet (ik gebruikte kippendijen), in reepjes
3el witte wijn
3el ketjap asin (ABC, toko)
3el ketjap manis
1 rode paprika, in blokjes
1 grote ui, in dunne ringen
lente-uitjes, in stukjes van 1 cm
150g ongebakken cashewnoten
Zonnebloemolie
Kip cashew
Maak als eerste de marinade door de wijn te mengen met de beide ketjap varianten. Meng de kip hier goed door heen, dek de schaal af met folie en zet minsten 45 minuten (koud) weg.
Zelf cashewnoten bakken
Bak in de tussentijd de cashewnoten in de zonnebloemolie. Goed omscheppen, zodat ze om en om goudbruin worden. Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen op een groot bord.
Gemarineerde kip
Zet een pan op hoog vuur en doe daar nog een klein scheutje olie in. Bak kort de paprikablokjes er in aan. Haal de kip uit de marinade (bewaar die!) en doe die bij de paprika. Bak 6 minuten, terwijl je de kip af en toe omschept. Ui erbij en ook nog eens 5 minuten meebakken. Rest van de marinade en de lente uitjes toevoegen en nog een minuutje goed doorwarmen.
Zoals alleen oma dat kan
Vlak voordat je de kip cashew serveert schep je de cashewnoten erdoor, zodat die lekker knapperig blijven. Serveer als onderdeel van een rijsttafel. Of serveer als hoofdgerecht met wat witte rijst en groente naar keuze.
Gepubliceerd op 3 december 2015