Kidsproof Tiramisu met amarenekersen



Als je, net als wij, dol bent op Tiramisu weet je dat in de volwassen versie een goede scheut Marsala gaat. En dan weet je ook dat als je Tiramisu voor kinderen wilt maken je dat als eerste weglaat. Maar dat hoeft geen reden te zijn om het niet te maken. Met dit recept kun je, met je kinderen, genieten van dit heerlijke Italiaanse dessert. In deze Smulpaapje kookt namelijk een recept voor Tiramisu waar zowel grote, als kleine mensen van zullen smullen!

Deze Tiramisu heeft daarnaast een speciale (Smulpaapje) touch door het gebruik van Amarenekersen. Wij namen deze afgelopen zomer mee uit Italië, maar de betere (Italiaanse) delikatessenwinkel heeft ze zeker ook. Je zou de Amarenekersen kunnen vervangen door gewone kersen op siroop, maar die zijn minder uitgesproken van smaak. Probeer ze dus echt even te vinden, het is zeker de moeite waard. Tenslotte maak je dit toetje niet iedere dag!

Deze Tiramisu werd in 6 individuele porties in mooie glazen geserveerd. Maar je kunt natuurlijk net zo makkelijk één grote glazen schaal maken en van daar uit opscheppen. Het recept is genoeg voor vier volwassen eters en twee peuters.

Wat heb je nodig?

200ml slagroom
1 el kokosbloesemsuiker (of gebruik kristalsuiker)
1 bakje mascarpone (250g)
1 klein potje Amarene kersen op siroop (230g)
Lange vingers (je kunt zowel de gewone als de Italiaanse gebruiken. Die laatste zijn net iets dikker en steviger)
2 kleine kopjes espresso koffie, gezoet met theelepel suiker
flinke scheut Marsala
Cacao poeder

Voor de kidsvariant:
Vervang de koffie en Marsala door een kleine beker goede chocolademelk, zoals die van Tony Chocolony. Gebruik liever geen light of halfvolle variant!

Hoe maak je het?

Klop de slagroom met de kokosbloesemsuiker net niet helemaal stijf. Ik gebruik kokosbloesemsuiker ter vervanging van gewone suiker, maar je kunt natuurlijk ook reguliere suiker gebruiken. Zoals je ziet gebruik ik weinig suiker. Dat komt omdat de amarenekersen al behoorlijk zoet zijn. Gebruik je gewone kersen, zoet de slagroom dan met iets meer suiker (2 eetlepels). Meng de geklopte slagroom door de mascorpone met een garde, tot dat alles goed gemengd is.

Laat de kinderen helpen

Als je de tiramisu in individuele bakjes of glazen wilt doen doe je op de bodem een flinke lepel van het mascarpone mengsel. Breek nu de lange vingers door midden. In de afgekoelde koffie (of chocolademelk) doop je de lange vingers aan weerszijde. (Dit is hartstikke leuk om samen met de kinderen te doen!) Leg twee stukjes gedrenkte lange vinger op de eerste laag mascarpone.

De kers op de taart, ehrm Tiramisu

Haal met een theelepel een viertal amarenekersen uit de siroop en leg deze op en rond de eerste laag mascarpone en lange vinger. Daarop doe je weer een lepel mascarponemengsel en weer twee stukjes gedrenkte lange vinger. Besprenkel deze laag met een flinke theelepel van de kersensiroop. Dek af met een laatste laag mascarpone. Zeef wat cacao over de bovenkant en garneer met een kers. Zet de Tiramisu nu tot gebruik in de koelkast, zodat alles goed kan opstijven.

Geniet nooit met mate!

Garneer de glazen/bakjes voor het opdienen nog met een extra lange vinger. De kinderen kunnen die dan in plaats van een lepel gebruiken!

 

Gepubliceerd op 3 oktober 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.