Smulpaapje kookt! – Kebab met yoghurtsaus



Fast food. We hebben er allemaal wel eens zin in. En hoe makkelijk is het dan om op een pakje terug te vallen en daar alleen nog vlees aan toe te voegen. Of makkelijker nog, om iets af te halen of te laten bezorgen. Maar met dit recept wordt de snelle trek gestild terwijl je een minimale hoeveelheid aan tijd nodig hebt. En wie van efficiënt koken houdt, maakt het vlees, de saus èn de salade de avond ervoor op zijn gemak klaar. Dan ben je op de dag zelf helemaal verzekerd van fast food!

Voor 6 kebabs heb je nodig

500g gehakt (rund of lam)
½ tl gemberpoeder
½ tl kaneel
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
½ tl gedroogde munt
1 tl gedroogde ui (of gebruik een klein ui gesnipperd)
½ tl (citroen) zout

Voor de yoghurtsaus

3 el magere kwark
1 el yoghurt
½ tl gedroogde munt (vers is natuurlijk lekkerder!)
wat gemalen koriander
zout & peper
limoensap naar smaak
snufje paprikapoeder
optioneel: klein teentje knoflook, heel fijn gehakt

Om te serveren

Bloemtortilla’s
dunne ringetjes rode ui
yoghurtsaus

Rauwkost salade

Wortel, julienne gesneden
rode kool, dun gesneden
rozijntjes, naar smaak
rode paprika, in kleine blokjes

Zo maak je de kebabs

Meng het gehakt met alle kruiden goed door. Neem beetjes gehakt en vorm die rond een lange satéprikker als een kebab. Als je ze meteen gaat bakken, zet dan nu een (gril)pan op het vuur. Of dek de kebab af met wat folie en zet tot later gebruik in de koelkast. Als je het vlees de avond van te voren klaar maakt krijgen de kruiden extra goed de kans in het vlees te trekken. En de dag erna scheelt het weer tijd en werk. Makkelijk toch?

Voor de rauwkost salade

Je kunt de groenten zelf snijden, maar als gemak de mens dient koop je voorgesneden wortel en rode kool. Meng alle groenten en gebruik je favoriete yoghurtdressing voor erover heen. Meng er de rozijntjes door. Dit is ook allemaal prima de avond van te voren klaar te maken. De salade wordt er alleen maar lekkerder op.

Dit is pas ècht fast food!

Gril/bak de kebab in ongeveer 10 minuten gaar. Dit zal, afhankelijk van de grootte van je kebab een paar minuten meer of minder zijn. Verwarm in de tussentijd in een droge koekenpan de bloemtortilla en leg deze op een bord. Doe een paar plakjes rode ui op de tortilla, leg daar de gegrilde kebab op en een flinke schep van de saus. Dichtrollen en genieten!

Gepubliceerd op 8 januari 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.