Smulpaapje kookt! – Kebab met yoghurtsaus



Fast food. We hebben er allemaal wel eens zin in. En hoe makkelijk is het dan om op een pakje terug te vallen en daar alleen nog vlees aan toe te voegen. Of makkelijker nog, om iets af te halen of te laten bezorgen. Maar met dit recept wordt de snelle trek gestild terwijl je een minimale hoeveelheid aan tijd nodig hebt. En wie van efficiënt koken houdt, maakt het vlees, de saus èn de salade de avond ervoor op zijn gemak klaar. Dan ben je op de dag zelf helemaal verzekerd van fast food!

Voor 6 kebabs heb je nodig

500g gehakt (rund of lam)
½ tl gemberpoeder
½ tl kaneel
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
½ tl gedroogde munt
1 tl gedroogde ui (of gebruik een klein ui gesnipperd)
½ tl (citroen) zout

Voor de yoghurtsaus

3 el magere kwark
1 el yoghurt
½ tl gedroogde munt (vers is natuurlijk lekkerder!)
wat gemalen koriander
zout & peper
limoensap naar smaak
snufje paprikapoeder
optioneel: klein teentje knoflook, heel fijn gehakt

Om te serveren

Bloemtortilla’s
dunne ringetjes rode ui
yoghurtsaus

Rauwkost salade

Wortel, julienne gesneden
rode kool, dun gesneden
rozijntjes, naar smaak
rode paprika, in kleine blokjes

Zo maak je de kebabs

Meng het gehakt met alle kruiden goed door. Neem beetjes gehakt en vorm die rond een lange satéprikker als een kebab. Als je ze meteen gaat bakken, zet dan nu een (gril)pan op het vuur. Of dek de kebab af met wat folie en zet tot later gebruik in de koelkast. Als je het vlees de avond van te voren klaar maakt krijgen de kruiden extra goed de kans in het vlees te trekken. En de dag erna scheelt het weer tijd en werk. Makkelijk toch?

Voor de rauwkost salade

Je kunt de groenten zelf snijden, maar als gemak de mens dient koop je voorgesneden wortel en rode kool. Meng alle groenten en gebruik je favoriete yoghurtdressing voor erover heen. Meng er de rozijntjes door. Dit is ook allemaal prima de avond van te voren klaar te maken. De salade wordt er alleen maar lekkerder op.

Dit is pas ècht fast food!

Gril/bak de kebab in ongeveer 10 minuten gaar. Dit zal, afhankelijk van de grootte van je kebab een paar minuten meer of minder zijn. Verwarm in de tussentijd in een droge koekenpan de bloemtortilla en leg deze op een bord. Doe een paar plakjes rode ui op de tortilla, leg daar de gegrilde kebab op en een flinke schep van de saus. Dichtrollen en genieten!

Gepubliceerd op 8 januari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd