Smulpaapje kookt! – Kebab met yoghurtsaus



Fast food. We hebben er allemaal wel eens zin in. En hoe makkelijk is het dan om op een pakje terug te vallen en daar alleen nog vlees aan toe te voegen. Of makkelijker nog, om iets af te halen of te laten bezorgen. Maar met dit recept wordt de snelle trek gestild terwijl je een minimale hoeveelheid aan tijd nodig hebt. En wie van efficiënt koken houdt, maakt het vlees, de saus èn de salade de avond ervoor op zijn gemak klaar. Dan ben je op de dag zelf helemaal verzekerd van fast food!

Voor 6 kebabs heb je nodig

500g gehakt (rund of lam)
½ tl gemberpoeder
½ tl kaneel
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
½ tl gedroogde munt
1 tl gedroogde ui (of gebruik een klein ui gesnipperd)
½ tl (citroen) zout

Voor de yoghurtsaus

3 el magere kwark
1 el yoghurt
½ tl gedroogde munt (vers is natuurlijk lekkerder!)
wat gemalen koriander
zout & peper
limoensap naar smaak
snufje paprikapoeder
optioneel: klein teentje knoflook, heel fijn gehakt

Om te serveren

Bloemtortilla’s
dunne ringetjes rode ui
yoghurtsaus

Rauwkost salade

Wortel, julienne gesneden
rode kool, dun gesneden
rozijntjes, naar smaak
rode paprika, in kleine blokjes

Zo maak je de kebabs

Meng het gehakt met alle kruiden goed door. Neem beetjes gehakt en vorm die rond een lange satéprikker als een kebab. Als je ze meteen gaat bakken, zet dan nu een (gril)pan op het vuur. Of dek de kebab af met wat folie en zet tot later gebruik in de koelkast. Als je het vlees de avond van te voren klaar maakt krijgen de kruiden extra goed de kans in het vlees te trekken. En de dag erna scheelt het weer tijd en werk. Makkelijk toch?

Voor de rauwkost salade

Je kunt de groenten zelf snijden, maar als gemak de mens dient koop je voorgesneden wortel en rode kool. Meng alle groenten en gebruik je favoriete yoghurtdressing voor erover heen. Meng er de rozijntjes door. Dit is ook allemaal prima de avond van te voren klaar te maken. De salade wordt er alleen maar lekkerder op.

Dit is pas ècht fast food!

Gril/bak de kebab in ongeveer 10 minuten gaar. Dit zal, afhankelijk van de grootte van je kebab een paar minuten meer of minder zijn. Verwarm in de tussentijd in een droge koekenpan de bloemtortilla en leg deze op een bord. Doe een paar plakjes rode ui op de tortilla, leg daar de gegrilde kebab op en een flinke schep van de saus. Dichtrollen en genieten!

Gepubliceerd op 8 januari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!