Smulpaapje kookt! – Kebab met yoghurtsaus



Fast food. We hebben er allemaal wel eens zin in. En hoe makkelijk is het dan om op een pakje terug te vallen en daar alleen nog vlees aan toe te voegen. Of makkelijker nog, om iets af te halen of te laten bezorgen. Maar met dit recept wordt de snelle trek gestild terwijl je een minimale hoeveelheid aan tijd nodig hebt. En wie van efficiënt koken houdt, maakt het vlees, de saus èn de salade de avond ervoor op zijn gemak klaar. Dan ben je op de dag zelf helemaal verzekerd van fast food!

Voor 6 kebabs heb je nodig

500g gehakt (rund of lam)
½ tl gemberpoeder
½ tl kaneel
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
½ tl gedroogde munt
1 tl gedroogde ui (of gebruik een klein ui gesnipperd)
½ tl (citroen) zout

Voor de yoghurtsaus

3 el magere kwark
1 el yoghurt
½ tl gedroogde munt (vers is natuurlijk lekkerder!)
wat gemalen koriander
zout & peper
limoensap naar smaak
snufje paprikapoeder
optioneel: klein teentje knoflook, heel fijn gehakt

Om te serveren

Bloemtortilla’s
dunne ringetjes rode ui
yoghurtsaus

Rauwkost salade

Wortel, julienne gesneden
rode kool, dun gesneden
rozijntjes, naar smaak
rode paprika, in kleine blokjes

Zo maak je de kebabs

Meng het gehakt met alle kruiden goed door. Neem beetjes gehakt en vorm die rond een lange satéprikker als een kebab. Als je ze meteen gaat bakken, zet dan nu een (gril)pan op het vuur. Of dek de kebab af met wat folie en zet tot later gebruik in de koelkast. Als je het vlees de avond van te voren klaar maakt krijgen de kruiden extra goed de kans in het vlees te trekken. En de dag erna scheelt het weer tijd en werk. Makkelijk toch?

Voor de rauwkost salade

Je kunt de groenten zelf snijden, maar als gemak de mens dient koop je voorgesneden wortel en rode kool. Meng alle groenten en gebruik je favoriete yoghurtdressing voor erover heen. Meng er de rozijntjes door. Dit is ook allemaal prima de avond van te voren klaar te maken. De salade wordt er alleen maar lekkerder op.

Dit is pas ècht fast food!

Gril/bak de kebab in ongeveer 10 minuten gaar. Dit zal, afhankelijk van de grootte van je kebab een paar minuten meer of minder zijn. Verwarm in de tussentijd in een droge koekenpan de bloemtortilla en leg deze op een bord. Doe een paar plakjes rode ui op de tortilla, leg daar de gegrilde kebab op en een flinke schep van de saus. Dichtrollen en genieten!

Gepubliceerd op 8 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!