Smulpaapje kookt! – Kebab met yoghurtsaus



Fast food. We hebben er allemaal wel eens zin in. En hoe makkelijk is het dan om op een pakje terug te vallen en daar alleen nog vlees aan toe te voegen. Of makkelijker nog, om iets af te halen of te laten bezorgen. Maar met dit recept wordt de snelle trek gestild terwijl je een minimale hoeveelheid aan tijd nodig hebt. En wie van efficiënt koken houdt, maakt het vlees, de saus èn de salade de avond ervoor op zijn gemak klaar. Dan ben je op de dag zelf helemaal verzekerd van fast food!

Voor 6 kebabs heb je nodig

500g gehakt (rund of lam)
½ tl gemberpoeder
½ tl kaneel
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
½ tl gedroogde munt
1 tl gedroogde ui (of gebruik een klein ui gesnipperd)
½ tl (citroen) zout

Voor de yoghurtsaus

3 el magere kwark
1 el yoghurt
½ tl gedroogde munt (vers is natuurlijk lekkerder!)
wat gemalen koriander
zout & peper
limoensap naar smaak
snufje paprikapoeder
optioneel: klein teentje knoflook, heel fijn gehakt

Om te serveren

Bloemtortilla’s
dunne ringetjes rode ui
yoghurtsaus

Rauwkost salade

Wortel, julienne gesneden
rode kool, dun gesneden
rozijntjes, naar smaak
rode paprika, in kleine blokjes

Zo maak je de kebabs

Meng het gehakt met alle kruiden goed door. Neem beetjes gehakt en vorm die rond een lange satéprikker als een kebab. Als je ze meteen gaat bakken, zet dan nu een (gril)pan op het vuur. Of dek de kebab af met wat folie en zet tot later gebruik in de koelkast. Als je het vlees de avond van te voren klaar maakt krijgen de kruiden extra goed de kans in het vlees te trekken. En de dag erna scheelt het weer tijd en werk. Makkelijk toch?

Voor de rauwkost salade

Je kunt de groenten zelf snijden, maar als gemak de mens dient koop je voorgesneden wortel en rode kool. Meng alle groenten en gebruik je favoriete yoghurtdressing voor erover heen. Meng er de rozijntjes door. Dit is ook allemaal prima de avond van te voren klaar te maken. De salade wordt er alleen maar lekkerder op.

Dit is pas ècht fast food!

Gril/bak de kebab in ongeveer 10 minuten gaar. Dit zal, afhankelijk van de grootte van je kebab een paar minuten meer of minder zijn. Verwarm in de tussentijd in een droge koekenpan de bloemtortilla en leg deze op een bord. Doe een paar plakjes rode ui op de tortilla, leg daar de gegrilde kebab op en een flinke schep van de saus. Dichtrollen en genieten!

Gepubliceerd op 8 januari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.