Smulpaapje kookt! – Karnemelkpannenkoekjes
Een frisse variant op de klassieke ‘American pancakes’, door het gebruik van karnemelk. En geserveerd met wat vers fruit en een lepeltje dikke yoghurt een heerlijk ontbijt om op de zondagochtend eens lekker mee uit te pakken.
Voor het beslag
125g bloem
1,5tl bakpoeder
1 el (kokosbloem)suiker
200ml karnemelk
1 ei
rasp van 1 sinaasappel
1 theelepel kaneel
35g gesmolten boter
Ontbijtpannenkoekjes
Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom. In een maatbeker de karnemelk gieten en het eitje erdoor klutsen. Mix dit door de bloem, tot je een beslag hebt zonder klontjes. Dan de suiker, sinaasappelrasp en kaneel er goed door mengen. Als laatste de gesmolten boter erbij.
Bakken maar
Verhit een klein beetje boter, olie of kokosbloemolie in een grote pan en dan een beetje beslag erin (hoeveelheid van een sauslepel). Als de bovenkant belletjes vertoont en droger wordt is de onderkant bruin en gaar en kun je ze omdraaien. Dan nog even bakken tot ook de andere kant mooi goudbruin is. Serveer met een lepel griekse of turkse yoghurt, wat vers fruit en als je hebt Maple Syrup
Moederdag- of paasontbijt
Enneh, vaders. Wil je ècht indruk maken? Maak deze pannenkoekjes dan binnenkort voor moederdag, natuurlijk samen met de kinderen!
Gepubliceerd op 2 april 2014