Smulpaapje kookt! – Kaasfondue uit de oven



Tijdens de winterbbq van het prachtige theemerk Dilmah, waar ik onlangs te gast was, maakte Hidde de Brabander, met behulp van een aantal Big Green Eggs, de meest waanzinnige gerechten. Het een nog lekkerder dan het ander.

Maar eentje sprong eruit, kaasfondue van de barbecue. Ik maakte (omdat ik helaas (nog) geen BGE heb) een ovenvariant ervan, die gelukkig nét zo lekker is. En meteen ook een ideale manier om ook in je eentje van kaasfondue te genieten!

kaasfondue2.jpg

Voor twee personen

Doosje Camembert (45g) (maar denk ook eens aan Epoisse of Vacherin Mont d’Or)
3 kleine tenen knoflook, geschild
Groot rond brood met stevige korst
optioneel: groente om te dippen

Verwarm de oven voor op 175C

Mini kaasfondue

Haal de camembert uit het doosje en de plastic verpakking en met een scherp mes snijd je de bovenkant er voorzichtig af. Je wilt de hele korst eraf hebben, maar zo min mogelijk van de onderliggende kaas verspillen. Zet de camembert daarna terug in het doosje (zonder plastic!). Steek hier de teentjes knoflook goed diep in.

Kaasfondue uit de oven

Zet het kaasje op een bakplaat en schuif dat in de oven. In 15-20 minuten is de kaas nu helemaal zacht en gesmolten. In de tussentijd snijd je het kapje van het brood en hol je het brood uit (bewaar dat!). De laatste 5 minuten zet je het brood nog even mee in de oven.

Kaasfondue serveren

Het doosje met camembert zet je nu ín het brood. Het brood dat je er uit hebt gehaald en het kapje serveer je erbij om mee te dippen. Eventueel met nog wat extra groente. De teentjes knoflook hebben heel subtiel hun smaak aan de kaas af gegeven. Je kunt ze mee eten, ze zijn namelijk super zacht nu, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Je hebt nu op een hele simpele, originele manier, die ook nog eens budgetvriendelijk is, een mini kaasfondue. Maar ook super leuk om als voorgerecht te serveren voor meerdere personen tegelijk.

Gepubliceerd op 9 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.