Smulpaapje kookt! – Kaasfondue uit de oven
Tijdens de winterbbq van het prachtige theemerk Dilmah, waar ik onlangs te gast was, maakte Hidde de Brabander, met behulp van een aantal Big Green Eggs, de meest waanzinnige gerechten. Het een nog lekkerder dan het ander.
Maar eentje sprong eruit, kaasfondue van de barbecue. Ik maakte (omdat ik helaas (nog) geen BGE heb) een ovenvariant ervan, die gelukkig nét zo lekker is. En meteen ook een ideale manier om ook in je eentje van kaasfondue te genieten!
Voor twee personen
Doosje Camembert (45g) (maar denk ook eens aan Epoisse of Vacherin Mont d’Or)
3 kleine tenen knoflook, geschild
Groot rond brood met stevige korst
optioneel: groente om te dippen
Verwarm de oven voor op 175C
Mini kaasfondue
Haal de camembert uit het doosje en de plastic verpakking en met een scherp mes snijd je de bovenkant er voorzichtig af. Je wilt de hele korst eraf hebben, maar zo min mogelijk van de onderliggende kaas verspillen. Zet de camembert daarna terug in het doosje (zonder plastic!). Steek hier de teentjes knoflook goed diep in.
Kaasfondue uit de oven
Zet het kaasje op een bakplaat en schuif dat in de oven. In 15-20 minuten is de kaas nu helemaal zacht en gesmolten. In de tussentijd snijd je het kapje van het brood en hol je het brood uit (bewaar dat!). De laatste 5 minuten zet je het brood nog even mee in de oven.
Kaasfondue serveren
Het doosje met camembert zet je nu ín het brood. Het brood dat je er uit hebt gehaald en het kapje serveer je erbij om mee te dippen. Eventueel met nog wat extra groente. De teentjes knoflook hebben heel subtiel hun smaak aan de kaas af gegeven. Je kunt ze mee eten, ze zijn namelijk super zacht nu, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Je hebt nu op een hele simpele, originele manier, die ook nog eens budgetvriendelijk is, een mini kaasfondue. Maar ook super leuk om als voorgerecht te serveren voor meerdere personen tegelijk.
Gepubliceerd op 9 februari 2015