Smulpaapje kookt! – Kaasfondue uit de oven



Tijdens de winterbbq van het prachtige theemerk Dilmah, waar ik onlangs te gast was, maakte Hidde de Brabander, met behulp van een aantal Big Green Eggs, de meest waanzinnige gerechten. Het een nog lekkerder dan het ander.

Maar eentje sprong eruit, kaasfondue van de barbecue. Ik maakte (omdat ik helaas (nog) geen BGE heb) een ovenvariant ervan, die gelukkig nét zo lekker is. En meteen ook een ideale manier om ook in je eentje van kaasfondue te genieten!

kaasfondue2.jpg

Voor twee personen

Doosje Camembert (45g) (maar denk ook eens aan Epoisse of Vacherin Mont d’Or)
3 kleine tenen knoflook, geschild
Groot rond brood met stevige korst
optioneel: groente om te dippen

Verwarm de oven voor op 175C

Mini kaasfondue

Haal de camembert uit het doosje en de plastic verpakking en met een scherp mes snijd je de bovenkant er voorzichtig af. Je wilt de hele korst eraf hebben, maar zo min mogelijk van de onderliggende kaas verspillen. Zet de camembert daarna terug in het doosje (zonder plastic!). Steek hier de teentjes knoflook goed diep in.

Kaasfondue uit de oven

Zet het kaasje op een bakplaat en schuif dat in de oven. In 15-20 minuten is de kaas nu helemaal zacht en gesmolten. In de tussentijd snijd je het kapje van het brood en hol je het brood uit (bewaar dat!). De laatste 5 minuten zet je het brood nog even mee in de oven.

Kaasfondue serveren

Het doosje met camembert zet je nu ín het brood. Het brood dat je er uit hebt gehaald en het kapje serveer je erbij om mee te dippen. Eventueel met nog wat extra groente. De teentjes knoflook hebben heel subtiel hun smaak aan de kaas af gegeven. Je kunt ze mee eten, ze zijn namelijk super zacht nu, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Je hebt nu op een hele simpele, originele manier, die ook nog eens budgetvriendelijk is, een mini kaasfondue. Maar ook super leuk om als voorgerecht te serveren voor meerdere personen tegelijk.

Gepubliceerd op 9 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!