Smulpaapje kookt! – Kaasfondue uit de oven



Tijdens de winterbbq van het prachtige theemerk Dilmah, waar ik onlangs te gast was, maakte Hidde de Brabander, met behulp van een aantal Big Green Eggs, de meest waanzinnige gerechten. Het een nog lekkerder dan het ander.

Maar eentje sprong eruit, kaasfondue van de barbecue. Ik maakte (omdat ik helaas (nog) geen BGE heb) een ovenvariant ervan, die gelukkig nét zo lekker is. En meteen ook een ideale manier om ook in je eentje van kaasfondue te genieten!

kaasfondue2.jpg

Voor twee personen

Doosje Camembert (45g) (maar denk ook eens aan Epoisse of Vacherin Mont d’Or)
3 kleine tenen knoflook, geschild
Groot rond brood met stevige korst
optioneel: groente om te dippen

Verwarm de oven voor op 175C

Mini kaasfondue

Haal de camembert uit het doosje en de plastic verpakking en met een scherp mes snijd je de bovenkant er voorzichtig af. Je wilt de hele korst eraf hebben, maar zo min mogelijk van de onderliggende kaas verspillen. Zet de camembert daarna terug in het doosje (zonder plastic!). Steek hier de teentjes knoflook goed diep in.

Kaasfondue uit de oven

Zet het kaasje op een bakplaat en schuif dat in de oven. In 15-20 minuten is de kaas nu helemaal zacht en gesmolten. In de tussentijd snijd je het kapje van het brood en hol je het brood uit (bewaar dat!). De laatste 5 minuten zet je het brood nog even mee in de oven.

Kaasfondue serveren

Het doosje met camembert zet je nu ín het brood. Het brood dat je er uit hebt gehaald en het kapje serveer je erbij om mee te dippen. Eventueel met nog wat extra groente. De teentjes knoflook hebben heel subtiel hun smaak aan de kaas af gegeven. Je kunt ze mee eten, ze zijn namelijk super zacht nu, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Je hebt nu op een hele simpele, originele manier, die ook nog eens budgetvriendelijk is, een mini kaasfondue. Maar ook super leuk om als voorgerecht te serveren voor meerdere personen tegelijk.

Gepubliceerd op 9 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.