Kaasborrelhapjes



Er zijn weinig dingen waar je me voor mag wakker maken, maar kaas is toch wel een uitzondering op die regel. Er ligt dan ook altijd een flinke voorraad kaas bij ons in de koelkast. De échte Parmezaanse kaas is niet alleen lekker over de pasta, ook zo uit het vuistje.

Het bleek daarnaast ook nog eens een waanzinnige smaakmaker in deze kaasballetjes, die wij maakten geïnspireerd door een recept in het boek van Amber Albarda.

Voor een bakplaat vol heb je nodig

200g fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 eieren
4el fijngesneden bieslook
versgemalen peper
4el kikkererwtenmeel (o.a. bij de natuurwinkel te koop)

Verwarm de oven voor op 180C

Kaas als basis

Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en draai er balletjes van. Hoe groot je ze wilt is afhankelijk van je eigen voorkeur. Wij maakten ze ter grootte van een walnoot. Het handigste is om je handen tussendoor nat te maken, dat rolt wat makkelijker. Leg de kaasballetjes op een bakplaat die je bedekt met bakpapier. Bak ze tussen de 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en draai ze na een minuut of vijftien even om, zodat ze mooi goudbruin aan beide kanten worden.

Tomatenconfiture

Recent kochten wij een geweldige tomatenconfiture van Cricks, die super lekker bleek bij deze kaasballetjes. Maar ook een grove mosterd zou wel eens heel erg lekker kunnen zijn om de kaasballetjes even in te dopen. Serveer als borrelhapje of als hapje op een brunchtafel.

Gepubliceerd op 13 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.