Kaasborrelhapjes



Er zijn weinig dingen waar je me voor mag wakker maken, maar kaas is toch wel een uitzondering op die regel. Er ligt dan ook altijd een flinke voorraad kaas bij ons in de koelkast. De échte Parmezaanse kaas is niet alleen lekker over de pasta, ook zo uit het vuistje.

Het bleek daarnaast ook nog eens een waanzinnige smaakmaker in deze kaasballetjes, die wij maakten geïnspireerd door een recept in het boek van Amber Albarda.

Voor een bakplaat vol heb je nodig

200g fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 eieren
4el fijngesneden bieslook
versgemalen peper
4el kikkererwtenmeel (o.a. bij de natuurwinkel te koop)

Verwarm de oven voor op 180C

Kaas als basis

Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en draai er balletjes van. Hoe groot je ze wilt is afhankelijk van je eigen voorkeur. Wij maakten ze ter grootte van een walnoot. Het handigste is om je handen tussendoor nat te maken, dat rolt wat makkelijker. Leg de kaasballetjes op een bakplaat die je bedekt met bakpapier. Bak ze tussen de 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en draai ze na een minuut of vijftien even om, zodat ze mooi goudbruin aan beide kanten worden.

Tomatenconfiture

Recent kochten wij een geweldige tomatenconfiture van Cricks, die super lekker bleek bij deze kaasballetjes. Maar ook een grove mosterd zou wel eens heel erg lekker kunnen zijn om de kaasballetjes even in te dopen. Serveer als borrelhapje of als hapje op een brunchtafel.

Gepubliceerd op 13 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.