Kaasborrelhapjes



Er zijn weinig dingen waar je me voor mag wakker maken, maar kaas is toch wel een uitzondering op die regel. Er ligt dan ook altijd een flinke voorraad kaas bij ons in de koelkast. De échte Parmezaanse kaas is niet alleen lekker over de pasta, ook zo uit het vuistje.

Het bleek daarnaast ook nog eens een waanzinnige smaakmaker in deze kaasballetjes, die wij maakten geïnspireerd door een recept in het boek van Amber Albarda.

Voor een bakplaat vol heb je nodig

200g fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 eieren
4el fijngesneden bieslook
versgemalen peper
4el kikkererwtenmeel (o.a. bij de natuurwinkel te koop)

Verwarm de oven voor op 180C

Kaas als basis

Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en draai er balletjes van. Hoe groot je ze wilt is afhankelijk van je eigen voorkeur. Wij maakten ze ter grootte van een walnoot. Het handigste is om je handen tussendoor nat te maken, dat rolt wat makkelijker. Leg de kaasballetjes op een bakplaat die je bedekt met bakpapier. Bak ze tussen de 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en draai ze na een minuut of vijftien even om, zodat ze mooi goudbruin aan beide kanten worden.

Tomatenconfiture

Recent kochten wij een geweldige tomatenconfiture van Cricks, die super lekker bleek bij deze kaasballetjes. Maar ook een grove mosterd zou wel eens heel erg lekker kunnen zijn om de kaasballetjes even in te dopen. Serveer als borrelhapje of als hapje op een brunchtafel.

Gepubliceerd op 13 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!