Kaasborrelhapjes

Er zijn weinig dingen waar je me voor mag wakker maken, maar kaas is toch wel een uitzondering op die regel. Er ligt dan ook altijd een flinke voorraad kaas bij ons in de koelkast. De échte Parmezaanse kaas is niet alleen lekker over de pasta, ook zo uit het vuistje.
Het bleek daarnaast ook nog eens een waanzinnige smaakmaker in deze kaasballetjes, die wij maakten geïnspireerd door een recept in het boek van Amber Albarda.
Voor een bakplaat vol heb je nodig
200g fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 eieren
4el fijngesneden bieslook
versgemalen peper
4el kikkererwtenmeel (o.a. bij de natuurwinkel te koop)
Verwarm de oven voor op 180C
Kaas als basis
Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en draai er balletjes van. Hoe groot je ze wilt is afhankelijk van je eigen voorkeur. Wij maakten ze ter grootte van een walnoot. Het handigste is om je handen tussendoor nat te maken, dat rolt wat makkelijker. Leg de kaasballetjes op een bakplaat die je bedekt met bakpapier. Bak ze tussen de 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en draai ze na een minuut of vijftien even om, zodat ze mooi goudbruin aan beide kanten worden.
Tomatenconfiture
Recent kochten wij een geweldige tomatenconfiture van Cricks, die super lekker bleek bij deze kaasballetjes. Maar ook een grove mosterd zou wel eens heel erg lekker kunnen zijn om de kaasballetjes even in te dopen. Serveer als borrelhapje of als hapje op een brunchtafel.
Gepubliceerd op 13 juni 2014