Kaas en bacon twisters



Bladerdeeg is zo’n ingrediënt dat je standaard in de vriezer wilt hebben. Om er zoete hapjes mee te maken. Of deze lekkere kaas & bacon twisters.

Heerlijk bij de borrel, maar ook top bij een kop soep in plaats van een gewone soepstengel. Zelfs in de lunchtrommel doen ze het geweldig. Reden genoeg om aan de slag te gaan toch?!

Voor een bakplaat vol

4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 ei, los geklopt
cayenne (of gebruik paprika poeder)
zakje geraspte kaas
16 lange plakken bacon (voor een vegetarische variant laat je dit achterwege)

Bakplaat bedekt met bakpapier. Oven voorverwarmen op 200C

Variatie: ook lekker met Italiaanse prosciutto in plaats van bacon

Kaas & bacon twisters

Snijd ieder plakje bladerdeeg in vier repen en bestrijk die met het los geklopt ei. Daarover heen strooi je de geraspte kaas en cayenne. Haal nu ieder reepje los (er gaat geraspte kaas afvallen, dat lossen we zo dadelijk op). Het deel bladerdeeg zonder kaas, daar leg je nu de bacon tegen aan. Dan komt het aan op draaien. Je draait de reep met de bacon naar binnen. Is de bacon te lang, knip het uiteinde dan af. Haal alles nog een keer door de afgevallen kaas (of strooi die er over heen) en leg de twisters op de bakplaat.

Zelfgebakken kaasstengels

Bak de twisters 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, en draai ze halverwege een keer om, tot ze mooi goudbruin zijn. Op een rooster even laten afkoelen. Daar worden ze ook nog wat knapperiger van. Vers uit de oven zijn ze het lekkerst, maar in een afgesloten trommel kun je ze rustig een paar dagen bewaren. Desnoods piep je ze even op in een op 150C voorverwarmde oven.

Gepubliceerd op 20 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!