Smulpaapje kookt! – Judith’s gewokte kip



Het wokgerecht van Judith is de laatste winnaar van onze Familiefavorieten battles de afgelopen weken op Smulpaapje. En ook dit was thuis een regelrechte hit.

Gezond, lekker snel op tafel en volop variatie mee mogelijk. Zo aten wij het met noodles, in plaats van rijst en deden er wat extra groente door.

Voor 2 volwassenen en 2 kinderen

1 dubbele kipfilet, in blokjes gesneden
Rijst noodles
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 teentje knoflook, fijn geperst
150 gram taugé
2el ketjap
½  el azijn
Mespuntje sambal
1 tl honing
250g sperziebonen, 5 minuutjes gekookt
Scheutje zonnebloemolie
Handje pinda’s, grofgehakt

Wokken maar!

Kook de noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Wok met olie verhitten, knoflook in kleine stukjes of door de pers en zachtjes aanfruiten in wat zonnebloemolie. Dan de kipfilet erbij en meebakken tot ie goudbruin kleurt. Dan de paprika erbij en zodra  die iets zachter is door het bakken de sojasaus, azijn, sambal en honing erbij. Proef op het zo is wat je wilt qua smaak.

De sperzieboontjes er nu bij en goed mee warmen. Als laatste de taugé erdoor, die wil je een beetje knapperig houden. Tot slot nog wat gehakte pinda’s er door en de noodles erbij en goed mengen. Warm lekker door  en als laatste garneren met wat extra gehakte pinda’s

Gepubliceerd op 31 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.