Smulpaapje kookt! – Japanse Yakisoba



Deze keer een heel bijzonder recept van Marjolein de Vlaam, schrijver van het boek Wereldeters. Een boek vol leuke verhalen en weetjes van tien aansprekende landen verspreid over de wereld, met bijbehorende recepten. Een geweldig kinderkookboek, dat ook nog eens is genomineerd voor Beste Kookboek van het Jaar 2012. (stemmen kan nog!)

Tip van Wereldeters: Dek de tafel in Japanse sferen en vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Japan. Bijvoorbeeld over Sumo worstelaars en geisha’s. Of dat Japanners eten met stokjes. Of dat ze in Japan van elke maaltijd een kunstwerkje maken. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig

400 gram varkensvlees (of kip), in reepjes
¼ fijngesneden spitskool
300 gram wortel, in reepjes
1 stronk broccoli, roosjes
150 gram taugé
1 ui, gesnipperd
1 pakje Yakisoba-noedels (of Chinese eier noedels) Yakisoba is een soort bami, maar dan Japans.
3 eetlepels Yakisoba-saus*
2 eetlepels arachideolie
1 eetlepel honing
Japanse sojasaus
zout en peper

* te koop bij de toko of zelf te maken door zoete sojasaus, worcester saus, oestersaus en kruidnagelpoeder te mengen.

Hoe maak je het

Meng het vlees met knoflook, Yakisoba-saus, honing, zout en peper. Laat het goed marineren (hoe langer, hoe lekkerder). Maak de groenten schoon en snij in kleine stukken. Snij de wortel in lange smalle reepjes. Kook de noedels volgens de aanwijzigen op de verpakking. Als de noedels klaar zijn, afgieten en met de deksel op de pan apart zetten. Verhit 2 eetlepels olie en bak ui en het varkensvlees in een paar minuten gaar. Haal het vlees uit de pan en roerbak vervolgens de fijngesneden groenten totdat alles beetgaar is. Haal nu de groenten uit de pan en roerbak kort de noedels met een scheutje sojasaus. Leg vlees en groenten op de noedels.

Bij de foto

Als je goed kijkt zie je een goudkleurige Maneki Neko (= wuivende kat) op de linkerfoto. Dit Japanse gelukskatje met een wuivend voorpootje zie je overal in Japan bij de ingang van restaurants en cafés. Zo heet hij de bezoekers welkom en wenkt rijkdom en geluk naar binnen.

Gepubliceerd op 24 april 2013


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.