Smulpaapje kookt! – Japanse Yakisoba



Deze keer een heel bijzonder recept van Marjolein de Vlaam, schrijver van het boek Wereldeters. Een boek vol leuke verhalen en weetjes van tien aansprekende landen verspreid over de wereld, met bijbehorende recepten. Een geweldig kinderkookboek, dat ook nog eens is genomineerd voor Beste Kookboek van het Jaar 2012. (stemmen kan nog!)

Tip van Wereldeters: Dek de tafel in Japanse sferen en vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Japan. Bijvoorbeeld over Sumo worstelaars en geisha’s. Of dat Japanners eten met stokjes. Of dat ze in Japan van elke maaltijd een kunstwerkje maken. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig

400 gram varkensvlees (of kip), in reepjes
¼ fijngesneden spitskool
300 gram wortel, in reepjes
1 stronk broccoli, roosjes
150 gram taugé
1 ui, gesnipperd
1 pakje Yakisoba-noedels (of Chinese eier noedels) Yakisoba is een soort bami, maar dan Japans.
3 eetlepels Yakisoba-saus*
2 eetlepels arachideolie
1 eetlepel honing
Japanse sojasaus
zout en peper

* te koop bij de toko of zelf te maken door zoete sojasaus, worcester saus, oestersaus en kruidnagelpoeder te mengen.

Hoe maak je het

Meng het vlees met knoflook, Yakisoba-saus, honing, zout en peper. Laat het goed marineren (hoe langer, hoe lekkerder). Maak de groenten schoon en snij in kleine stukken. Snij de wortel in lange smalle reepjes. Kook de noedels volgens de aanwijzigen op de verpakking. Als de noedels klaar zijn, afgieten en met de deksel op de pan apart zetten. Verhit 2 eetlepels olie en bak ui en het varkensvlees in een paar minuten gaar. Haal het vlees uit de pan en roerbak vervolgens de fijngesneden groenten totdat alles beetgaar is. Haal nu de groenten uit de pan en roerbak kort de noedels met een scheutje sojasaus. Leg vlees en groenten op de noedels.

Bij de foto

Als je goed kijkt zie je een goudkleurige Maneki Neko (= wuivende kat) op de linkerfoto. Dit Japanse gelukskatje met een wuivend voorpootje zie je overal in Japan bij de ingang van restaurants en cafés. Zo heet hij de bezoekers welkom en wenkt rijkdom en geluk naar binnen.

Gepubliceerd op 24 april 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.