Smulpaapje kookt! – Japanse Yakisoba



Deze keer een heel bijzonder recept van Marjolein de Vlaam, schrijver van het boek Wereldeters. Een boek vol leuke verhalen en weetjes van tien aansprekende landen verspreid over de wereld, met bijbehorende recepten. Een geweldig kinderkookboek, dat ook nog eens is genomineerd voor Beste Kookboek van het Jaar 2012. (stemmen kan nog!)

Tip van Wereldeters: Dek de tafel in Japanse sferen en vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Japan. Bijvoorbeeld over Sumo worstelaars en geisha’s. Of dat Japanners eten met stokjes. Of dat ze in Japan van elke maaltijd een kunstwerkje maken. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig

400 gram varkensvlees (of kip), in reepjes
¼ fijngesneden spitskool
300 gram wortel, in reepjes
1 stronk broccoli, roosjes
150 gram taugé
1 ui, gesnipperd
1 pakje Yakisoba-noedels (of Chinese eier noedels) Yakisoba is een soort bami, maar dan Japans.
3 eetlepels Yakisoba-saus*
2 eetlepels arachideolie
1 eetlepel honing
Japanse sojasaus
zout en peper

* te koop bij de toko of zelf te maken door zoete sojasaus, worcester saus, oestersaus en kruidnagelpoeder te mengen.

Hoe maak je het

Meng het vlees met knoflook, Yakisoba-saus, honing, zout en peper. Laat het goed marineren (hoe langer, hoe lekkerder). Maak de groenten schoon en snij in kleine stukken. Snij de wortel in lange smalle reepjes. Kook de noedels volgens de aanwijzigen op de verpakking. Als de noedels klaar zijn, afgieten en met de deksel op de pan apart zetten. Verhit 2 eetlepels olie en bak ui en het varkensvlees in een paar minuten gaar. Haal het vlees uit de pan en roerbak vervolgens de fijngesneden groenten totdat alles beetgaar is. Haal nu de groenten uit de pan en roerbak kort de noedels met een scheutje sojasaus. Leg vlees en groenten op de noedels.

Bij de foto

Als je goed kijkt zie je een goudkleurige Maneki Neko (= wuivende kat) op de linkerfoto. Dit Japanse gelukskatje met een wuivend voorpootje zie je overal in Japan bij de ingang van restaurants en cafés. Zo heet hij de bezoekers welkom en wenkt rijkdom en geluk naar binnen.

Gepubliceerd op 24 april 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.