Italiaanse rijstpudding



Dit dessert is in nog geen 15 minuten gemaakt, maar kent een wauw factor waar je u tegen zegt. Imponeer vrienden en familie, na afloop van het paasdiner maar ook doordeweeks misstaat dit toetje niet.

En door het gebruik van de kokosbloemsuiker heb je een mooie vervanger voor geraffineerde suikers.

Voor vier personen

100g dessertrijst
½ vanillestokje, opengesneden
500ml volle melk
100ml slagroom
2el kokosbloemsuiker
50g amandelschaafsel
1el kokosbloemsuiker
1el gemalen kaneel
16 amarettikoekjes, verkruimeld
Optioneel: frambozen

Vanillerijstpudding

Zet een grote pan met de melk, room, rijst, kokosbloemsuiker en vanillestokje op een laag vuur en laat even trekken (5 minuutjes). Daarna het vuur hoger, aan de kook brengen en op zacht vuur 10-12 minuten laten koken. Goed roeren tussendoor en check na 10 minuten of de rijst gaar is. Laat de rijst iets afkoelen.

Italiaanse touch

In de tussentijd in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin roosteren. Af laten koelen en er de verkruimelde amaretti, kaneel en kokosbloemsuiker doorheen mengen.

Wauw factor!

Neem 4 mooie glaasjes. Onderin een laagje van het amandel/amarettimengsel. Daar over heen een tweetal lepels vanillerijst. Dan weer een laagje amandel/amaretti en een drietal frambozen. Als laatste wat van het kruim als garnering.
Foto: Diantha Speets

Gepubliceerd op 4 april 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!