Italiaanse rijstpudding
Dit dessert is in nog geen 15 minuten gemaakt, maar kent een wauw factor waar je u tegen zegt. Imponeer vrienden en familie, na afloop van het paasdiner maar ook doordeweeks misstaat dit toetje niet.
En door het gebruik van de kokosbloemsuiker heb je een mooie vervanger voor geraffineerde suikers.
Voor vier personen
100g dessertrijst
½ vanillestokje, opengesneden
500ml volle melk
100ml slagroom
2el kokosbloemsuiker
50g amandelschaafsel
1el kokosbloemsuiker
1el gemalen kaneel
16 amarettikoekjes, verkruimeld
Optioneel: frambozen
Vanillerijstpudding
Zet een grote pan met de melk, room, rijst, kokosbloemsuiker en vanillestokje op een laag vuur en laat even trekken (5 minuutjes). Daarna het vuur hoger, aan de kook brengen en op zacht vuur 10-12 minuten laten koken. Goed roeren tussendoor en check na 10 minuten of de rijst gaar is. Laat de rijst iets afkoelen.
Italiaanse touch
In de tussentijd in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin roosteren. Af laten koelen en er de verkruimelde amaretti, kaneel en kokosbloemsuiker doorheen mengen.
Wauw factor!
Neem 4 mooie glaasjes. Onderin een laagje van het amandel/amarettimengsel. Daar over heen een tweetal lepels vanillerijst. Dan weer een laagje amandel/amaretti en een drietal frambozen. Als laatste wat van het kruim als garnering.
Foto: Diantha Speets
Gepubliceerd op 4 april 2014