Italiaanse rijstpudding



Dit dessert is in nog geen 15 minuten gemaakt, maar kent een wauw factor waar je u tegen zegt. Imponeer vrienden en familie, na afloop van het paasdiner maar ook doordeweeks misstaat dit toetje niet.

En door het gebruik van de kokosbloemsuiker heb je een mooie vervanger voor geraffineerde suikers.

Voor vier personen

100g dessertrijst
½ vanillestokje, opengesneden
500ml volle melk
100ml slagroom
2el kokosbloemsuiker
50g amandelschaafsel
1el kokosbloemsuiker
1el gemalen kaneel
16 amarettikoekjes, verkruimeld
Optioneel: frambozen

Vanillerijstpudding

Zet een grote pan met de melk, room, rijst, kokosbloemsuiker en vanillestokje op een laag vuur en laat even trekken (5 minuutjes). Daarna het vuur hoger, aan de kook brengen en op zacht vuur 10-12 minuten laten koken. Goed roeren tussendoor en check na 10 minuten of de rijst gaar is. Laat de rijst iets afkoelen.

Italiaanse touch

In de tussentijd in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin roosteren. Af laten koelen en er de verkruimelde amaretti, kaneel en kokosbloemsuiker doorheen mengen.

Wauw factor!

Neem 4 mooie glaasjes. Onderin een laagje van het amandel/amarettimengsel. Daar over heen een tweetal lepels vanillerijst. Dan weer een laagje amandel/amaretti en een drietal frambozen. Als laatste wat van het kruim als garnering.
Foto: Diantha Speets

Gepubliceerd op 4 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.