Italiaanse rijstpudding



Dit dessert is in nog geen 15 minuten gemaakt, maar kent een wauw factor waar je u tegen zegt. Imponeer vrienden en familie, na afloop van het paasdiner maar ook doordeweeks misstaat dit toetje niet.

En door het gebruik van de kokosbloemsuiker heb je een mooie vervanger voor geraffineerde suikers.

Voor vier personen

100g dessertrijst
½ vanillestokje, opengesneden
500ml volle melk
100ml slagroom
2el kokosbloemsuiker
50g amandelschaafsel
1el kokosbloemsuiker
1el gemalen kaneel
16 amarettikoekjes, verkruimeld
Optioneel: frambozen

Vanillerijstpudding

Zet een grote pan met de melk, room, rijst, kokosbloemsuiker en vanillestokje op een laag vuur en laat even trekken (5 minuutjes). Daarna het vuur hoger, aan de kook brengen en op zacht vuur 10-12 minuten laten koken. Goed roeren tussendoor en check na 10 minuten of de rijst gaar is. Laat de rijst iets afkoelen.

Italiaanse touch

In de tussentijd in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin roosteren. Af laten koelen en er de verkruimelde amaretti, kaneel en kokosbloemsuiker doorheen mengen.

Wauw factor!

Neem 4 mooie glaasjes. Onderin een laagje van het amandel/amarettimengsel. Daar over heen een tweetal lepels vanillerijst. Dan weer een laagje amandel/amaretti en een drietal frambozen. Als laatste wat van het kruim als garnering.
Foto: Diantha Speets

Gepubliceerd op 4 april 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.