Smulpaapje kookt! – Hutspot van zoete aardappel en regenboogwortel



Dat ik geen liefhebber ben van stamppot is publiek geheim, maar stiekem kan ik al weer een stamppot aan het lijstje toevoegen van stamppotten die ik wel lekker vindt.

Deze hutspot ontstond een beetje per ongeluk, omdat ik zowel zoete aardappel als regenboogwortel over had. Het resultaat is een lekkere hutspot, mét nog een beetje ‘bite’!

Voor vier personen

5 zoete aardappels, geschild en in stukken
2 gewone aardappels, geschild en in stukken
halve bos regenboogwortel, geschrapt en beetgaar gekookt (of gebruik gewone wortel)
scheutje olijfolie
nootmuskaat & gemberpoeder, naar smaak

Snelle hutspot

Kook beide soorten aardappels in ruim, gezouten water goed gaar. Giet af, laat even afstomen. Knijp met een aardappelknijper tot een fijne puree. Zoete aardappel is van zichzelf al veel smeuïger dan gewone aardappel, dus je hebt amper melk nodig om tot een goede puree te komen.

Snijd de gekookte regenboogwortel in stukjes van ongeveer een centimeter en schep die door de puree. Breng op smaak met nootmuskaat en gemberpoeder en nog wat zout en peper. Serveer met deze frisse kipspiesjes.

 

Gepubliceerd op 11 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!