Smulpaapje kookt! – Hutspot van zoete aardappel en regenboogwortel

Dat ik geen liefhebber ben van stamppot is publiek geheim, maar stiekem kan ik al weer een stamppot aan het lijstje toevoegen van stamppotten die ik wel lekker vindt.
Deze hutspot ontstond een beetje per ongeluk, omdat ik zowel zoete aardappel als regenboogwortel over had. Het resultaat is een lekkere hutspot, mét nog een beetje ‘bite’!
Voor vier personen
5 zoete aardappels, geschild en in stukken
2 gewone aardappels, geschild en in stukken
halve bos regenboogwortel, geschrapt en beetgaar gekookt (of gebruik gewone wortel)
scheutje olijfolie
nootmuskaat & gemberpoeder, naar smaak
Snelle hutspot
Kook beide soorten aardappels in ruim, gezouten water goed gaar. Giet af, laat even afstomen. Knijp met een aardappelknijper tot een fijne puree. Zoete aardappel is van zichzelf al veel smeuïger dan gewone aardappel, dus je hebt amper melk nodig om tot een goede puree te komen.
Snijd de gekookte regenboogwortel in stukjes van ongeveer een centimeter en schep die door de puree. Breng op smaak met nootmuskaat en gemberpoeder en nog wat zout en peper. Serveer met deze frisse kipspiesjes.
Gepubliceerd op 11 december 2014