**Hutspot met sterren**



Donderdag 10 januari (2013) zat Smulpaapje in de jury van de wedstrijd ‘het lekkerste kindermenu’ tijdens de Horecava van Koninklijke Horeca Nederland. Deze wedstrijd, waarbij elf gerechten werden gemaakt door verschillende horeca ondernemingen, werd gepresenteerd door Ron Blaauw en Alain Caron.

De heren zijn beide geen onbekenden op het gebied van kinderen en lekker eten. Dit recept *), dat eerder verscheen in het kookboek Koken voor kleine sterren , gaat dan ook absoluut een heleboel grote èn kleine Smulpaapjes blij maken.

500 gram aardappels, geschild en in stukken
500 gram winterpeen, geschild en grof geraspt
100 ml (volle) melk
50 gram roomboter
4 zeeduivelfilets van 150 gram
8 plakjes ontbijtspek
olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven tot 180°C

  1. Breng de aardappels in een pan met ruim water met een beetje zout aan de kook en laat ze in 30 minuten gaar worden.
  2. Breng de wortel in ruim water met een beetje zout aan de kook en laat ze in 20 minuten gaar worden.
  3. Verwarm de melk tot heet en smelt de boter . Stamp de aardappels met behulp van een aardappelstamper met melk en boter tot een puree en meng de wortel er goed door . Breng op smaak met zout en peper .
  4. Wikkel de zeeduivelfilets in de plakjes spek en bak ze om en om aan in een koekenpan met een beetje olijfolie. Schuif de zeeduivelfilets in een braadslede en zet nog 10 minuten in de hete oven.

Tip 1: De keuze voor zeeduivel is gebaseerd op het feit dat er geen graten in zitten, maar een gewaarschuwd mens…
Tip 2: Maak de hutspot ook eens met pastinaak in plaats van wortel.

* Credits:
Receptuur: Ron Blaauw & Julius Jaspers * Fotografie Alain Caron
Dank aan Susan Weenink & Fontaine Uitgevers en aan Theor Verplancke & Umami Management

Gepubliceerd op 24 april 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.