**Hutspot met sterren**



Donderdag 10 januari (2013) zat Smulpaapje in de jury van de wedstrijd ‘het lekkerste kindermenu’ tijdens de Horecava van Koninklijke Horeca Nederland. Deze wedstrijd, waarbij elf gerechten werden gemaakt door verschillende horeca ondernemingen, werd gepresenteerd door Ron Blaauw en Alain Caron.

De heren zijn beide geen onbekenden op het gebied van kinderen en lekker eten. Dit recept *), dat eerder verscheen in het kookboek Koken voor kleine sterren , gaat dan ook absoluut een heleboel grote èn kleine Smulpaapjes blij maken.

500 gram aardappels, geschild en in stukken
500 gram winterpeen, geschild en grof geraspt
100 ml (volle) melk
50 gram roomboter
4 zeeduivelfilets van 150 gram
8 plakjes ontbijtspek
olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven tot 180°C

  1. Breng de aardappels in een pan met ruim water met een beetje zout aan de kook en laat ze in 30 minuten gaar worden.
  2. Breng de wortel in ruim water met een beetje zout aan de kook en laat ze in 20 minuten gaar worden.
  3. Verwarm de melk tot heet en smelt de boter . Stamp de aardappels met behulp van een aardappelstamper met melk en boter tot een puree en meng de wortel er goed door . Breng op smaak met zout en peper .
  4. Wikkel de zeeduivelfilets in de plakjes spek en bak ze om en om aan in een koekenpan met een beetje olijfolie. Schuif de zeeduivelfilets in een braadslede en zet nog 10 minuten in de hete oven.

Tip 1: De keuze voor zeeduivel is gebaseerd op het feit dat er geen graten in zitten, maar een gewaarschuwd mens…
Tip 2: Maak de hutspot ook eens met pastinaak in plaats van wortel.

* Credits:
Receptuur: Ron Blaauw & Julius Jaspers * Fotografie Alain Caron
Dank aan Susan Weenink & Fontaine Uitgevers en aan Theor Verplancke & Umami Management

Gepubliceerd op 24 april 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.