**Hutspot met sterren**



Donderdag 10 januari (2013) zat Smulpaapje in de jury van de wedstrijd ‘het lekkerste kindermenu’ tijdens de Horecava van Koninklijke Horeca Nederland. Deze wedstrijd, waarbij elf gerechten werden gemaakt door verschillende horeca ondernemingen, werd gepresenteerd door Ron Blaauw en Alain Caron.

De heren zijn beide geen onbekenden op het gebied van kinderen en lekker eten. Dit recept *), dat eerder verscheen in het kookboek Koken voor kleine sterren , gaat dan ook absoluut een heleboel grote èn kleine Smulpaapjes blij maken.

500 gram aardappels, geschild en in stukken
500 gram winterpeen, geschild en grof geraspt
100 ml (volle) melk
50 gram roomboter
4 zeeduivelfilets van 150 gram
8 plakjes ontbijtspek
olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven tot 180°C

  1. Breng de aardappels in een pan met ruim water met een beetje zout aan de kook en laat ze in 30 minuten gaar worden.
  2. Breng de wortel in ruim water met een beetje zout aan de kook en laat ze in 20 minuten gaar worden.
  3. Verwarm de melk tot heet en smelt de boter . Stamp de aardappels met behulp van een aardappelstamper met melk en boter tot een puree en meng de wortel er goed door . Breng op smaak met zout en peper .
  4. Wikkel de zeeduivelfilets in de plakjes spek en bak ze om en om aan in een koekenpan met een beetje olijfolie. Schuif de zeeduivelfilets in een braadslede en zet nog 10 minuten in de hete oven.

Tip 1: De keuze voor zeeduivel is gebaseerd op het feit dat er geen graten in zitten, maar een gewaarschuwd mens…
Tip 2: Maak de hutspot ook eens met pastinaak in plaats van wortel.

* Credits:
Receptuur: Ron Blaauw & Julius Jaspers * Fotografie Alain Caron
Dank aan Susan Weenink & Fontaine Uitgevers en aan Theor Verplancke & Umami Management

Gepubliceerd op 24 april 2013


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.