**Hutspot met sterren**



Donderdag 10 januari (2013) zat Smulpaapje in de jury van de wedstrijd ‘het lekkerste kindermenu’ tijdens de Horecava van Koninklijke Horeca Nederland. Deze wedstrijd, waarbij elf gerechten werden gemaakt door verschillende horeca ondernemingen, werd gepresenteerd door Ron Blaauw en Alain Caron.

De heren zijn beide geen onbekenden op het gebied van kinderen en lekker eten. Dit recept *), dat eerder verscheen in het kookboek Koken voor kleine sterren , gaat dan ook absoluut een heleboel grote èn kleine Smulpaapjes blij maken.

500 gram aardappels, geschild en in stukken
500 gram winterpeen, geschild en grof geraspt
100 ml (volle) melk
50 gram roomboter
4 zeeduivelfilets van 150 gram
8 plakjes ontbijtspek
olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven tot 180°C

  1. Breng de aardappels in een pan met ruim water met een beetje zout aan de kook en laat ze in 30 minuten gaar worden.
  2. Breng de wortel in ruim water met een beetje zout aan de kook en laat ze in 20 minuten gaar worden.
  3. Verwarm de melk tot heet en smelt de boter . Stamp de aardappels met behulp van een aardappelstamper met melk en boter tot een puree en meng de wortel er goed door . Breng op smaak met zout en peper .
  4. Wikkel de zeeduivelfilets in de plakjes spek en bak ze om en om aan in een koekenpan met een beetje olijfolie. Schuif de zeeduivelfilets in een braadslede en zet nog 10 minuten in de hete oven.

Tip 1: De keuze voor zeeduivel is gebaseerd op het feit dat er geen graten in zitten, maar een gewaarschuwd mens…
Tip 2: Maak de hutspot ook eens met pastinaak in plaats van wortel.

* Credits:
Receptuur: Ron Blaauw & Julius Jaspers * Fotografie Alain Caron
Dank aan Susan Weenink & Fontaine Uitgevers en aan Theor Verplancke & Umami Management

Gepubliceerd op 24 april 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.