Smulpaapje kookt! – Ciabatta



De eerste keer dat ik het verzoek kreeg om “iets culinairs” met knakworst te doen kostte me dat weken. Letterlijk. Maar dan zit zo’n zaadje in je hoofd en groeit er iets. En plotsklaps zie ik mezelf om de haverklap bedenken welke leuke dingen ik nog meer met knakworst kan maken. (dank je wel Dimitri!)

Maar hoe leuk is het als je iets in je hoofd hebt, het maakt, proeft en meteen denkt dat moét ik met jullie delen. Bij deze dus!

Dit heb je nodig

Verse knakworst (dus liever niet uit blik), 2 per persoon
Ontbijtspek, per knakworst 2 plakjes
Ciabatta (vers of uit de oven afgebakken)
Gedroogde pruimen
Citroenmayonaise

Culi hotdog deel II

Verwarm de knakworsten in heet water. Verhit in de tussentijd een droge koekenpan, dus zonder olie of boter. In een maatbeker doe je de gedroogde pruimen en de mayonaise. Per 6 stuks pruimen heb je ongeveer 3 tot 4 eetlepels mayonaise nodig. Pureer dit met een staafmixer tot een zo glad mogelijke massa. Hou je van een beetje bite, pureer dan iets korter.

Pigs in blankets *)

Als de knakworsten nagenoeg warm zijn haal je ze uit het water, even droogdeppen, en rol je ze in twee plakjes ontbijtspek. Het handigst is om de plakjes ontbijtspek naast elkaar te leggen, zodat ze de hele knakworst bedekken. Bak de worstjes nu in de hete pan, om en om aan alle kanten goudbruin. Je wilt het spek lekker knapperig hebben. Duw de worstjes wat tegen de pan aan, om te zorgen dat alle kanten gebakken worden.

Hotdog met pruimenmayonaise

Snijd je ciabatta **) open, leg de gebakken worstjes daarin en serveer met een goede lepel van de pruimenmayonaise. En ja, met de handen eten mág. Beter gezegd, moét!

*) pigs in blankets, oftwel in het Nederlands varkentjes in een deken, is hoe ze een worstje gewikkeld in bacon in Engeland noemen

**) natuurlijk kun je ook voor een ander broodje kiezen, maar de knapperige korst van ciabatta past er echt heel goed bij.

Gepubliceerd op 11 september 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!