Smulpaapje kookt! – Ciabatta



De eerste keer dat ik het verzoek kreeg om “iets culinairs” met knakworst te doen kostte me dat weken. Letterlijk. Maar dan zit zo’n zaadje in je hoofd en groeit er iets. En plotsklaps zie ik mezelf om de haverklap bedenken welke leuke dingen ik nog meer met knakworst kan maken. (dank je wel Dimitri!)

Maar hoe leuk is het als je iets in je hoofd hebt, het maakt, proeft en meteen denkt dat moét ik met jullie delen. Bij deze dus!

Dit heb je nodig

Verse knakworst (dus liever niet uit blik), 2 per persoon
Ontbijtspek, per knakworst 2 plakjes
Ciabatta (vers of uit de oven afgebakken)
Gedroogde pruimen
Citroenmayonaise

Culi hotdog deel II

Verwarm de knakworsten in heet water. Verhit in de tussentijd een droge koekenpan, dus zonder olie of boter. In een maatbeker doe je de gedroogde pruimen en de mayonaise. Per 6 stuks pruimen heb je ongeveer 3 tot 4 eetlepels mayonaise nodig. Pureer dit met een staafmixer tot een zo glad mogelijke massa. Hou je van een beetje bite, pureer dan iets korter.

Pigs in blankets *)

Als de knakworsten nagenoeg warm zijn haal je ze uit het water, even droogdeppen, en rol je ze in twee plakjes ontbijtspek. Het handigst is om de plakjes ontbijtspek naast elkaar te leggen, zodat ze de hele knakworst bedekken. Bak de worstjes nu in de hete pan, om en om aan alle kanten goudbruin. Je wilt het spek lekker knapperig hebben. Duw de worstjes wat tegen de pan aan, om te zorgen dat alle kanten gebakken worden.

Hotdog met pruimenmayonaise

Snijd je ciabatta **) open, leg de gebakken worstjes daarin en serveer met een goede lepel van de pruimenmayonaise. En ja, met de handen eten mág. Beter gezegd, moét!

*) pigs in blankets, oftwel in het Nederlands varkentjes in een deken, is hoe ze een worstje gewikkeld in bacon in Engeland noemen

**) natuurlijk kun je ook voor een ander broodje kiezen, maar de knapperige korst van ciabatta past er echt heel goed bij.

Gepubliceerd op 11 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!