Smulpaapje kookt! – Ciabatta
De eerste keer dat ik het verzoek kreeg om “iets culinairs” met knakworst te doen kostte me dat weken. Letterlijk. Maar dan zit zo’n zaadje in je hoofd en groeit er iets. En plotsklaps zie ik mezelf om de haverklap bedenken welke leuke dingen ik nog meer met knakworst kan maken. (dank je wel Dimitri!)
Maar hoe leuk is het als je iets in je hoofd hebt, het maakt, proeft en meteen denkt dat moét ik met jullie delen. Bij deze dus!
Dit heb je nodig
Verse knakworst (dus liever niet uit blik), 2 per persoon
Ontbijtspek, per knakworst 2 plakjes
Ciabatta (vers of uit de oven afgebakken)
Gedroogde pruimen
Citroenmayonaise
Culi hotdog deel II
Verwarm de knakworsten in heet water. Verhit in de tussentijd een droge koekenpan, dus zonder olie of boter. In een maatbeker doe je de gedroogde pruimen en de mayonaise. Per 6 stuks pruimen heb je ongeveer 3 tot 4 eetlepels mayonaise nodig. Pureer dit met een staafmixer tot een zo glad mogelijke massa. Hou je van een beetje bite, pureer dan iets korter.
Pigs in blankets *)
Als de knakworsten nagenoeg warm zijn haal je ze uit het water, even droogdeppen, en rol je ze in twee plakjes ontbijtspek. Het handigst is om de plakjes ontbijtspek naast elkaar te leggen, zodat ze de hele knakworst bedekken. Bak de worstjes nu in de hete pan, om en om aan alle kanten goudbruin. Je wilt het spek lekker knapperig hebben. Duw de worstjes wat tegen de pan aan, om te zorgen dat alle kanten gebakken worden.
Hotdog met pruimenmayonaise
Snijd je ciabatta **) open, leg de gebakken worstjes daarin en serveer met een goede lepel van de pruimenmayonaise. En ja, met de handen eten mág. Beter gezegd, moét!
*) pigs in blankets, oftwel in het Nederlands varkentjes in een deken, is hoe ze een worstje gewikkeld in bacon in Engeland noemen
**) natuurlijk kun je ook voor een ander broodje kiezen, maar de knapperige korst van ciabatta past er echt heel goed bij.
Gepubliceerd op 11 september 2014