Smulpaapje kookt! – Honing mosterdkip



Dat mosterd en honing goed samengaan weet je waarschijnlijk wel. Dat het ook nog eens een hele lekkere marinade maakt voor snelle kip uit de oven is misschien een verrassing. Dit malse kippetje staat in nog geen half uur op tafel.

En wil je de marinade extra goed laten intrekken, laat de kip dan ’s nachts in de koelkast in de marinade staan. Je weet niet wat je proeft!

Voor 4 personen

4 kippendijen, zonder bot
1el olijfolie
2el grove mosterd
1el honing
1el vers citroensap
1el water
1 teentje knoflook, geraspt of fijngesneden

Ovenschaal voorzien van aluminiumfolie. Oven voorverwarmen op 200C

Gemarineerde kip

Meng olie, mosterd, honing, citroensap, water en knoflook goed door elkaar en haal hier de kip doorheen. Je wilt dat de kip goed bedekt is in de marinade. Laat dit zolang staan als je tijd hebt. Verwarm in de tussentijd de oven. Schuif de ovenschaal in de oven en laat de kip in 20-25 minuten gaar en goudbruin worden.

Serveer met bijvoorbeeld ovenaardappeltjes en je favoriete groente. Meer inspiratie voor gerechten met kip vind je hier.

Gepubliceerd op 19 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.