Smulpaapje kookt! – Heek uit de oven
Soms wil je thuis uitpakken met het eten. Omdat uit eten gaan nou eenmaal duur is en je eigenlijk ook heel lekker thuis uit eten kunt gaan.
Dit vispakketje valt in die “thuis uit eten” categorie, doordat je net iets minder voor de hand liggende producten gebruikt. Maar ze zijn het meer dan waard, want jeetje wat was dit lekker zeg!
Voor vier personen
4x 150-200g Heek filet (met vel)
2 tomaten, in plakjes
4 tl citroenolie (via Foodelicious)
8 takjes verse tijm
gerookte paprika (o.a. bij Albert Heijn)
wild garlic zout (o.a. via Foodelicious)
vers gemalen zwarte peper
Bakpapier – ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Veelzijdige vis
Heek is een vis die wel 1,5 meter lang kan worden. Een stevige witvis, die wel wat wegheeft van kabeljauw. Een prima vis voor dit vispakketje. Vraag je visboer om ‘voor je in filets te snijden, liefst van zoveel mogelijk de zelfde dikte/grootte. Leg ze, met de vel-kant naar beneden, op een stuk bakpapier.
Bestrooi de vis met, per filet, een mespunt gerookte paprika, wat zout, peper en een theelepel olie. Op de vis gaan een paar plakjes tomaat, en daar bovenop de takjes tijm. Vouw het bakpapier dicht en leg in een grote ovenschaal.
Vispakketje uit de oven
Alle pakketjes gaan tegelijk in de oven en bak je 25 minuten. De vis is dan gaar, maar nog lekker sappig. Hét teken dat ‘ie goed is, is als je ‘zonder moeite van het velletje afschuift. Wij aten de vis met gebakken courgette en prachtige Queen victoria aardappeltjes met nog wat extra tijm. Maar ook met gewone ovenaardappeltjes is dit gerecht met recht thuis uit eten.
Kinderen en vis
Dit is ook een geweldige manier om kinderen vis te laten eten. Weinig toevoegingen, pure smaken en wie houdt er nou niet van om aan tafel een pakketje eten uit te pakken. Gerookte paprika kán voor sommige kinderen te pittig van smaak zijn. Twijfel je? Gebruik dan een milde paprikapoeder, maar met mate is de gerookte paprika wel een mooie manier om ze aan andere smaken te laten wennen.
Gepubliceerd op 13 juni 2015