Smulpaapje kookt! – Heek uit de oven



Soms wil je thuis uitpakken met het eten. Omdat uit eten gaan nou eenmaal duur is en je eigenlijk ook heel lekker thuis uit eten kunt gaan.

Dit vispakketje valt in die “thuis uit eten” categorie, doordat je net iets minder voor de hand liggende producten gebruikt. Maar ze zijn het meer dan waard, want jeetje wat was dit lekker zeg!

Voor vier personen

4x 150-200g Heek filet (met vel)
2 tomaten, in plakjes
4 tl citroenolie (via Foodelicious)
8 takjes verse tijm
gerookte paprika (o.a. bij Albert Heijn)
wild garlic zout (o.a. via Foodelicious)
vers gemalen zwarte peper

Bakpapier – ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Veelzijdige vis

Heek is een vis die wel 1,5 meter lang kan worden. Een stevige witvis, die wel wat wegheeft van kabeljauw. Een prima vis voor dit vispakketje. Vraag je visboer om ‘voor je in filets te snijden, liefst van zoveel mogelijk de zelfde dikte/grootte. Leg ze, met de vel-kant naar beneden, op een stuk bakpapier.

Bestrooi de vis met, per filet, een mespunt gerookte paprika, wat zout, peper en een theelepel olie. Op de vis gaan een paar plakjes tomaat, en daar bovenop de takjes tijm. Vouw het bakpapier dicht en leg in een grote ovenschaal.

Vispakketje uit de oven

Alle pakketjes gaan tegelijk in de oven en bak je 25 minuten. De vis is dan gaar, maar nog lekker sappig. Hét teken dat ‘ie goed is, is als je ‘zonder moeite van het velletje afschuift. Wij aten de vis met gebakken courgette en prachtige Queen victoria aardappeltjes met nog wat extra tijm. Maar ook met gewone ovenaardappeltjes is dit gerecht met recht thuis uit eten.

Kinderen en vis

Dit is ook een geweldige manier om kinderen vis te laten eten. Weinig toevoegingen, pure smaken en wie houdt er nou niet van om aan tafel een pakketje eten uit te pakken. Gerookte paprika kán voor sommige kinderen te pittig van smaak zijn. Twijfel je? Gebruik dan een milde paprikapoeder, maar met mate is de gerookte paprika wel een mooie manier om ze aan andere smaken te laten wennen.

Gepubliceerd op 13 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.