Smulpaapje kookt! – Heek uit de oven



Soms wil je thuis uitpakken met het eten. Omdat uit eten gaan nou eenmaal duur is en je eigenlijk ook heel lekker thuis uit eten kunt gaan.

Dit vispakketje valt in die “thuis uit eten” categorie, doordat je net iets minder voor de hand liggende producten gebruikt. Maar ze zijn het meer dan waard, want jeetje wat was dit lekker zeg!

Voor vier personen

4x 150-200g Heek filet (met vel)
2 tomaten, in plakjes
4 tl citroenolie (via Foodelicious)
8 takjes verse tijm
gerookte paprika (o.a. bij Albert Heijn)
wild garlic zout (o.a. via Foodelicious)
vers gemalen zwarte peper

Bakpapier – ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Veelzijdige vis

Heek is een vis die wel 1,5 meter lang kan worden. Een stevige witvis, die wel wat wegheeft van kabeljauw. Een prima vis voor dit vispakketje. Vraag je visboer om ‘voor je in filets te snijden, liefst van zoveel mogelijk de zelfde dikte/grootte. Leg ze, met de vel-kant naar beneden, op een stuk bakpapier.

Bestrooi de vis met, per filet, een mespunt gerookte paprika, wat zout, peper en een theelepel olie. Op de vis gaan een paar plakjes tomaat, en daar bovenop de takjes tijm. Vouw het bakpapier dicht en leg in een grote ovenschaal.

Vispakketje uit de oven

Alle pakketjes gaan tegelijk in de oven en bak je 25 minuten. De vis is dan gaar, maar nog lekker sappig. Hét teken dat ‘ie goed is, is als je ‘zonder moeite van het velletje afschuift. Wij aten de vis met gebakken courgette en prachtige Queen victoria aardappeltjes met nog wat extra tijm. Maar ook met gewone ovenaardappeltjes is dit gerecht met recht thuis uit eten.

Kinderen en vis

Dit is ook een geweldige manier om kinderen vis te laten eten. Weinig toevoegingen, pure smaken en wie houdt er nou niet van om aan tafel een pakketje eten uit te pakken. Gerookte paprika kán voor sommige kinderen te pittig van smaak zijn. Twijfel je? Gebruik dan een milde paprikapoeder, maar met mate is de gerookte paprika wel een mooie manier om ze aan andere smaken te laten wennen.

Gepubliceerd op 13 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.