Smulpaapje kookt! – Heek uit de oven



Soms wil je thuis uitpakken met het eten. Omdat uit eten gaan nou eenmaal duur is en je eigenlijk ook heel lekker thuis uit eten kunt gaan.

Dit vispakketje valt in die “thuis uit eten” categorie, doordat je net iets minder voor de hand liggende producten gebruikt. Maar ze zijn het meer dan waard, want jeetje wat was dit lekker zeg!

Voor vier personen

4x 150-200g Heek filet (met vel)
2 tomaten, in plakjes
4 tl citroenolie (via Foodelicious)
8 takjes verse tijm
gerookte paprika (o.a. bij Albert Heijn)
wild garlic zout (o.a. via Foodelicious)
vers gemalen zwarte peper

Bakpapier – ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Veelzijdige vis

Heek is een vis die wel 1,5 meter lang kan worden. Een stevige witvis, die wel wat wegheeft van kabeljauw. Een prima vis voor dit vispakketje. Vraag je visboer om ‘voor je in filets te snijden, liefst van zoveel mogelijk de zelfde dikte/grootte. Leg ze, met de vel-kant naar beneden, op een stuk bakpapier.

Bestrooi de vis met, per filet, een mespunt gerookte paprika, wat zout, peper en een theelepel olie. Op de vis gaan een paar plakjes tomaat, en daar bovenop de takjes tijm. Vouw het bakpapier dicht en leg in een grote ovenschaal.

Vispakketje uit de oven

Alle pakketjes gaan tegelijk in de oven en bak je 25 minuten. De vis is dan gaar, maar nog lekker sappig. Hét teken dat ‘ie goed is, is als je ‘zonder moeite van het velletje afschuift. Wij aten de vis met gebakken courgette en prachtige Queen victoria aardappeltjes met nog wat extra tijm. Maar ook met gewone ovenaardappeltjes is dit gerecht met recht thuis uit eten.

Kinderen en vis

Dit is ook een geweldige manier om kinderen vis te laten eten. Weinig toevoegingen, pure smaken en wie houdt er nou niet van om aan tafel een pakketje eten uit te pakken. Gerookte paprika kán voor sommige kinderen te pittig van smaak zijn. Twijfel je? Gebruik dan een milde paprikapoeder, maar met mate is de gerookte paprika wel een mooie manier om ze aan andere smaken te laten wennen.

Gepubliceerd op 13 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!