Smulpaapje kookt! – Havermout ontbijtkoeken



Tijdens een persontbijt dat Quaker onlangs organiseerde was dit een van de recepten die de chef van the Hoxton (zie ook ons hotspot artikel) voor ons maakte. Super lekkere, goedvullende ontbijtkoeken. Ik heb het recept een klein pietsie aangepast, maar verder waren ze eigenlijk lekker genoeg om niet mee te knoeien.

Een aanrader om een keer thuis te maken en wat mij betreft zeker ook lekker ná het ontbijt 😉

Voor 12 koeken

60g roggemeel (of volkorenbloem, zoals het originele recept zegt)
60g amandelmeel
1tl bakpoeder
80g gesmolten boter (of kokosolie, zoals het originele recept zegt)
120g donkere basterdsuiker (of honing)
1 ei (L)
1tl vanille extract
60g havermout (Quaker)
60g cranberries, evt. iets kleiner gesneden
60g hazelnoot, iets kleiner gehakt

Oven voorverwarmen op 180C – bakplaat met bakpapier

Koeken van havermout

Meng de het roggemeel met het amandelmeel in een kom, en voeg de gehakte hazelnoten, cranberries, havermout, bakpoeder en suiker daar aan toe. Meng goed door In een andere kom meng je afgekoelde gesmolten boter, ei en vanille. Voeg dit aan de bloem toe en meng goed door.

Ontbijt met havermout

Met een ijsschep (of met natte handen) maak je nu balletjes ter grootte van een golfbal. Leg op de bakplaat en druk iets platter. Bak de koeken in de voorverwarmde oven, 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Havermout tussendoortje

Dit zijn overigens ook geweldige koekjes om als tussendoortje te eten. Stop er eens eentje in de lunchtrommel, of serveer ’s middags bij een kopje thee! En bak ze eens sámen met je kinderen. Afhankelijk van de leeftijd kunnen ze van dit recept al een heleboel zelf doen.

Gepubliceerd op 17 oktober 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd