Smulpaapje kookt! – Havermout ontbijtkoeken



Tijdens een persontbijt dat Quaker onlangs organiseerde was dit een van de recepten die de chef van the Hoxton (zie ook ons hotspot artikel) voor ons maakte. Super lekkere, goedvullende ontbijtkoeken. Ik heb het recept een klein pietsie aangepast, maar verder waren ze eigenlijk lekker genoeg om niet mee te knoeien.

Een aanrader om een keer thuis te maken en wat mij betreft zeker ook lekker ná het ontbijt 😉

Voor 12 koeken

60g roggemeel (of volkorenbloem, zoals het originele recept zegt)
60g amandelmeel
1tl bakpoeder
80g gesmolten boter (of kokosolie, zoals het originele recept zegt)
120g donkere basterdsuiker (of honing)
1 ei (L)
1tl vanille extract
60g havermout (Quaker)
60g cranberries, evt. iets kleiner gesneden
60g hazelnoot, iets kleiner gehakt

Oven voorverwarmen op 180C – bakplaat met bakpapier

Koeken van havermout

Meng de het roggemeel met het amandelmeel in een kom, en voeg de gehakte hazelnoten, cranberries, havermout, bakpoeder en suiker daar aan toe. Meng goed door In een andere kom meng je afgekoelde gesmolten boter, ei en vanille. Voeg dit aan de bloem toe en meng goed door.

Ontbijt met havermout

Met een ijsschep (of met natte handen) maak je nu balletjes ter grootte van een golfbal. Leg op de bakplaat en druk iets platter. Bak de koeken in de voorverwarmde oven, 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Havermout tussendoortje

Dit zijn overigens ook geweldige koekjes om als tussendoortje te eten. Stop er eens eentje in de lunchtrommel, of serveer ’s middags bij een kopje thee! En bak ze eens sámen met je kinderen. Afhankelijk van de leeftijd kunnen ze van dit recept al een heleboel zelf doen.

Gepubliceerd op 17 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.