Hartige Mexicaanse – muffins



Dól zijn we op blueberry muffins. Of chocolate chip muffins. Heerlijk allemaal. Maar heb je al eens een hartige muffin geprobeerd? Verrassend lekker en ook nog eens verrassend makkelijk te maken. Serveer ze bij onze mexicaanse ovenschotel. Of doe er eentje – koud – in de lunchtrommel van je kinderen (of jezelf natuurlijk).

Variatie

En variëren kan, zoals altijd, door er een keertje wat blokjes feta of andere kaas door te doen. Of hamblokjes. Of andere groente. De mogelijkheden zijn eindeloos! En wil je ze niet te pittig maken, halveer dan de hoeveelheid jalapeño pepers. Of laat ze helemaal weg en vervang door wat fijn gesneden paprika.

Voor 12 muffins heb je nodig

225g bloem
10g bakpoeder
1 tl zout
1/2 tl cayenne peper
100g maiskorrels (uit blik of (ontdooid) uit de vriezer)
50g jalapeño pepers, grof gesneden (potje Casa Fiësta bijvoorbeeld)
50g geraspte Parmazaan (plus 1 eetlepel extra)
250 ml melk
100ml mayonaise (ik gebruikte citroenmayonaise, wat verrassend lekker bleek)
Muffin bakplaat

Optioneel
Wat gebakken bacon, in stukjes verkruimeld voor door het beslag

Oven voorverwarmen op 200C.

Het èchte fast food

Meng bloem, bakpoeder, zout en cayenne peper en voeg daar de mais, pepers en Parmezaan aan toe (en ook de bacon, als je die gebruikt. Zorg dan wel dat die met keukenpapier is droog gedept)

Roer de melk en mayonaise door dit mengsel en meng goed. Je hoeft geen glad beslag te krijgen, dus niet overmixen! Zorg dat je je muffin plaat hebt ingevet, of hebt voorzien van papieren houders. Met een ijslepel schep je het mengsel daar in. Bak het geel 15 minuten, haal het uit de oven en sprenkel de resterende kaas erover. Bak daarna nog 10-12 minuten, tot de muffins goudbruin zijn

Gepubliceerd op 4 september 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.