Hartige Mexicaanse – muffins
Dól zijn we op blueberry muffins. Of chocolate chip muffins. Heerlijk allemaal. Maar heb je al eens een hartige muffin geprobeerd? Verrassend lekker en ook nog eens verrassend makkelijk te maken. Serveer ze bij onze mexicaanse ovenschotel. Of doe er eentje – koud – in de lunchtrommel van je kinderen (of jezelf natuurlijk).
Variatie
En variëren kan, zoals altijd, door er een keertje wat blokjes feta of andere kaas door te doen. Of hamblokjes. Of andere groente. De mogelijkheden zijn eindeloos! En wil je ze niet te pittig maken, halveer dan de hoeveelheid jalapeño pepers. Of laat ze helemaal weg en vervang door wat fijn gesneden paprika.
Voor 12 muffins heb je nodig
225g bloem
10g bakpoeder
1 tl zout
1/2 tl cayenne peper
100g maiskorrels (uit blik of (ontdooid) uit de vriezer)
50g jalapeño pepers, grof gesneden (potje Casa Fiësta bijvoorbeeld)
50g geraspte Parmazaan (plus 1 eetlepel extra)
250 ml melk
100ml mayonaise (ik gebruikte citroenmayonaise, wat verrassend lekker bleek)
Muffin bakplaat
Optioneel
Wat gebakken bacon, in stukjes verkruimeld voor door het beslag
Oven voorverwarmen op 200C.
Het èchte fast food
Meng bloem, bakpoeder, zout en cayenne peper en voeg daar de mais, pepers en Parmezaan aan toe (en ook de bacon, als je die gebruikt. Zorg dan wel dat die met keukenpapier is droog gedept)
Roer de melk en mayonaise door dit mengsel en meng goed. Je hoeft geen glad beslag te krijgen, dus niet overmixen! Zorg dat je je muffin plaat hebt ingevet, of hebt voorzien van papieren houders. Met een ijslepel schep je het mengsel daar in. Bak het geel 15 minuten, haal het uit de oven en sprenkel de resterende kaas erover. Bak daarna nog 10-12 minuten, tot de muffins goudbruin zijn
Gepubliceerd op 4 september 2013