Hartige Mexicaanse – muffins



Dól zijn we op blueberry muffins. Of chocolate chip muffins. Heerlijk allemaal. Maar heb je al eens een hartige muffin geprobeerd? Verrassend lekker en ook nog eens verrassend makkelijk te maken. Serveer ze bij onze mexicaanse ovenschotel. Of doe er eentje – koud – in de lunchtrommel van je kinderen (of jezelf natuurlijk).

Variatie

En variëren kan, zoals altijd, door er een keertje wat blokjes feta of andere kaas door te doen. Of hamblokjes. Of andere groente. De mogelijkheden zijn eindeloos! En wil je ze niet te pittig maken, halveer dan de hoeveelheid jalapeño pepers. Of laat ze helemaal weg en vervang door wat fijn gesneden paprika.

Voor 12 muffins heb je nodig

225g bloem
10g bakpoeder
1 tl zout
1/2 tl cayenne peper
100g maiskorrels (uit blik of (ontdooid) uit de vriezer)
50g jalapeño pepers, grof gesneden (potje Casa Fiësta bijvoorbeeld)
50g geraspte Parmazaan (plus 1 eetlepel extra)
250 ml melk
100ml mayonaise (ik gebruikte citroenmayonaise, wat verrassend lekker bleek)
Muffin bakplaat

Optioneel
Wat gebakken bacon, in stukjes verkruimeld voor door het beslag

Oven voorverwarmen op 200C.

Het èchte fast food

Meng bloem, bakpoeder, zout en cayenne peper en voeg daar de mais, pepers en Parmezaan aan toe (en ook de bacon, als je die gebruikt. Zorg dan wel dat die met keukenpapier is droog gedept)

Roer de melk en mayonaise door dit mengsel en meng goed. Je hoeft geen glad beslag te krijgen, dus niet overmixen! Zorg dat je je muffin plaat hebt ingevet, of hebt voorzien van papieren houders. Met een ijslepel schep je het mengsel daar in. Bak het geel 15 minuten, haal het uit de oven en sprenkel de resterende kaas erover. Bak daarna nog 10-12 minuten, tot de muffins goudbruin zijn

Gepubliceerd op 4 september 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.