Hartige Mexicaanse – muffins



Dól zijn we op blueberry muffins. Of chocolate chip muffins. Heerlijk allemaal. Maar heb je al eens een hartige muffin geprobeerd? Verrassend lekker en ook nog eens verrassend makkelijk te maken. Serveer ze bij onze mexicaanse ovenschotel. Of doe er eentje – koud – in de lunchtrommel van je kinderen (of jezelf natuurlijk).

Variatie

En variëren kan, zoals altijd, door er een keertje wat blokjes feta of andere kaas door te doen. Of hamblokjes. Of andere groente. De mogelijkheden zijn eindeloos! En wil je ze niet te pittig maken, halveer dan de hoeveelheid jalapeño pepers. Of laat ze helemaal weg en vervang door wat fijn gesneden paprika.

Voor 12 muffins heb je nodig

225g bloem
10g bakpoeder
1 tl zout
1/2 tl cayenne peper
100g maiskorrels (uit blik of (ontdooid) uit de vriezer)
50g jalapeño pepers, grof gesneden (potje Casa Fiësta bijvoorbeeld)
50g geraspte Parmazaan (plus 1 eetlepel extra)
250 ml melk
100ml mayonaise (ik gebruikte citroenmayonaise, wat verrassend lekker bleek)
Muffin bakplaat

Optioneel
Wat gebakken bacon, in stukjes verkruimeld voor door het beslag

Oven voorverwarmen op 200C.

Het èchte fast food

Meng bloem, bakpoeder, zout en cayenne peper en voeg daar de mais, pepers en Parmezaan aan toe (en ook de bacon, als je die gebruikt. Zorg dan wel dat die met keukenpapier is droog gedept)

Roer de melk en mayonaise door dit mengsel en meng goed. Je hoeft geen glad beslag te krijgen, dus niet overmixen! Zorg dat je je muffin plaat hebt ingevet, of hebt voorzien van papieren houders. Met een ijslepel schep je het mengsel daar in. Bak het geel 15 minuten, haal het uit de oven en sprenkel de resterende kaas erover. Bak daarna nog 10-12 minuten, tot de muffins goudbruin zijn

Gepubliceerd op 4 september 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.