Smulpaapje kookt! – Hamburgers met bacon & Blue Stilton



Simpel is toch bijna altijd het lekkerst. Dat blijkt ook wel weer met dit recept. Een zelfgemaakte hamburger, die echt zó gemaakt is.

Sneller dan naar die burgerketen rijden en ik beloof je dat je daarna niet binnen een uur weer trek hebt 😉

Voor vier grote eters

650g rundergehakt
1 ui, fijngesnipperd
2tl Dijon mosterd
1el platte peterselie, fijngesneden
zout en peper

Garnering

uitgebakken bacon
Blue Stilton, of andere stevige blauwe kaas
spinazieblaadjes
(Country) ketchup
brioche broodjes (of gewone witte bolletjes)

Zelfgemaakte hamburgers

Meng alle ingrediënten en vorm er vier platte hamburgers van. Zet even koel en afgedekt weg in de koelkast. Bak in de tussentijd de plakken bacon knapperig uit en laat op wat keukenpapier even uitlekken, zo worden ze nog wat krokanter.

Zet een anti aanbakpan nu op hoog vuur en laat warm worden. Snijd in de tussentijd de broodjes open en beleg met de spinazie, kaas en bacon. Bak als laatste je hamburgers. Voor een medium hamburger bak je ze 4 minuten per kant (dus totaal 8 minuten). Wil je ‘helemaal doorbakken dan pak je per kant nog 2 minuten extra. Leg de hamburger op je broodje, lekker wat ketchup erop en dan zet je je tanden erin (bestek overbodig!)

Gepubliceerd op 30 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.