Smulpaapje kookt! – Groentestoofschotel met venkel & garnalen



Dit gerecht ontstond in mijn hoofd omdat ik eens wat anders met venkel wilde maken dan de salade die ik er normaliter van maak. Verrast was ik zelf door het resultaat én het feit dat onze kleuter haar bakje bijna uitlikte, omdat ze het – zoals ze zelf riep – zó lekker vond.

Het restje dat overbleef at ze de dag daarna, op haar eigen verzoek, ook op.

Voor vier personen

2el olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uit de pers
1 venkel, in kleine blokjes
2 rode paprika’s, in kleine blokjes
1 blik tomatenblokjes
250g trostomaten (ik gebruikte Tasty Toms), in blokjes
350g grote garnalen
1 pak couscous/bulgur (Artisan)
¼ tl gerookte paprikapoeder (o.a. bij Foodelicious)
zout & peper

In een half uur aan tafel

Verhit een hapjespan met de olie en fruit hier de ui en knoflook een paar minuutjes in aan. Venkel- en paprikablokjes erbij en op hoger vuur 5 minuutjes meebakken, terwijl je af en toe alles doorroert. Dan de verse tomaten en tomaten uit blik erbij, alles doorroeren en tegen de kook aan brengen. Kruiden met zout, peper en het paprikapoeder.

Groentestoofschotel

Vuur daarna wat lager en het zo een half uurtje laten pruttelen, terwijl je af en toe alles even doorroert. In de laatste 5 minuten kook je de couscous/bulgur volgens de gebruiksaanwijzing. En tot slot, de laatste 2 minuten de grote, rauwe, garnalen erbij en alles omscheppen. De garnalen hebben maar kort nodig en worden gaar van de warmte van de groentestoofschotel. Zodra ze roze kleuren zijn ze gaar.

Serveer de stoofschotel met de coucous/bulgur en garneer, als je dat wilt, met wat platte peterselie (kan zowel gedroogd, als vers)

Variatietip

Hou je niet van garnalen, dan zou je die ook kunnen vervangen door stukjes vis. Of bak wat blokjes kip en meng die door de groentestoofschotel. Helemaal vegetarisch kan natuurlijk ook prima. In dat geval zou ik bijvoorbeeld nog wat blokjes courgette extra meebakken.

Gepubliceerd op 23 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.