Smulpaapje kookt! – Groentestoofschotel met venkel & garnalen



Dit gerecht ontstond in mijn hoofd omdat ik eens wat anders met venkel wilde maken dan de salade die ik er normaliter van maak. Verrast was ik zelf door het resultaat én het feit dat onze kleuter haar bakje bijna uitlikte, omdat ze het – zoals ze zelf riep – zó lekker vond.

Het restje dat overbleef at ze de dag daarna, op haar eigen verzoek, ook op.

Voor vier personen

2el olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uit de pers
1 venkel, in kleine blokjes
2 rode paprika’s, in kleine blokjes
1 blik tomatenblokjes
250g trostomaten (ik gebruikte Tasty Toms), in blokjes
350g grote garnalen
1 pak couscous/bulgur (Artisan)
¼ tl gerookte paprikapoeder (o.a. bij Foodelicious)
zout & peper

In een half uur aan tafel

Verhit een hapjespan met de olie en fruit hier de ui en knoflook een paar minuutjes in aan. Venkel- en paprikablokjes erbij en op hoger vuur 5 minuutjes meebakken, terwijl je af en toe alles doorroert. Dan de verse tomaten en tomaten uit blik erbij, alles doorroeren en tegen de kook aan brengen. Kruiden met zout, peper en het paprikapoeder.

Groentestoofschotel

Vuur daarna wat lager en het zo een half uurtje laten pruttelen, terwijl je af en toe alles even doorroert. In de laatste 5 minuten kook je de couscous/bulgur volgens de gebruiksaanwijzing. En tot slot, de laatste 2 minuten de grote, rauwe, garnalen erbij en alles omscheppen. De garnalen hebben maar kort nodig en worden gaar van de warmte van de groentestoofschotel. Zodra ze roze kleuren zijn ze gaar.

Serveer de stoofschotel met de coucous/bulgur en garneer, als je dat wilt, met wat platte peterselie (kan zowel gedroogd, als vers)

Variatietip

Hou je niet van garnalen, dan zou je die ook kunnen vervangen door stukjes vis. Of bak wat blokjes kip en meng die door de groentestoofschotel. Helemaal vegetarisch kan natuurlijk ook prima. In dat geval zou ik bijvoorbeeld nog wat blokjes courgette extra meebakken.

Gepubliceerd op 23 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.